Europa

Dalboka si cap Kaliakra, Bulgaria

Reading Time: 4 minutes

De curand am vizitat si ferma de midii de la Dalboka. Diana si George ne-au condus prima data spre acest loc pe care il recomandam si noi mai departe. Fan sau nu al litoralului bulgar sau a mancarurilor cu peste restaurantul este de vizitat deoarece aveti sanse sa gasiti si altceva in afara de peste in meniu iar imprejurimile sunt extraordinare.

Bonus – am gasit un post foarte bine documentat despre ce puteti manca! Astept cu nerabdare sa ma intorc si sa comand vreo 2-3 lucruri – mai ales frigaruile de midii in sos de cocos 😀 si rulada de vinete si dovlecei cu scoici.

Ajungeti aici mergand aproximativ 40 de km de la Vama Veche si urmarind indicatorul pentru Kaliakra.

Drumul spre restaurant este foarte abrupt si ingust. Locuri de parcare se gasesc. Nu este tocmai gol dar nici nu este necesar sa lasati masina sus in deal.

Peisajul este foarte frumos si pitoresc iar apa este de o claritate iesita din comun.

Dalboka-1024x682

 Aici, adica la capatul dealului exista doua restaurante. Fiecare se lauda ca fiind “cel original”. Noi le-am incercat pe amandoua. Prima data pe cel din stanga apoi pe cel din dreapta.

Amandoua restaurantele sunt foarte pitoresti. Cumva un minim de investitie, mese de lemn, fete de masa nu tocmai noi. Dar tocmai asta cred ca atrage atat de multi turisti. In plus preturile sunt exagerat de mici. In general pestele este foarte scump, asta stim toti. Aici preturile sunt foarte accesibile.

Dalboka-restaurant-1024x682

Simona-si-Lucian-Dalboka-1024x682

La restaurantul din stanga pentru o masa de patru persoane nota a fost de 130 de lei. Mai nimic avand in vedere ca si la fast food risti sa lasi mai multi bani. La restaurantul din dreapta, unde am mancat cei drept mai mult, nota de plata tot pentru patru persoane a fost de 180 de lei.

Din meniu – nu ne-a placut racul de mare! Nu neaparat pentru ca avea el ceva ci mai mult pentru ca ne era foarte foame si este prea dificil de mancat :).

raci-Dalboka-1024x682

Ne-au placut insa foarte mult midiile – in aproape toate formele lor ( cu cochilie sau pane, frigarui, picante, supa).

Sfat: daca sunteti reticenti incercati midiile pane sau frigarui. Au un gust foarte bun – cele pane de exemplu se aseamana foarte mult de exemplu cu creierul pane.

Din brosuri am aflat ca aportul nutritional al midiilor este de 98% (un ou avand de exemplu aport nutritional de 100%).

Pentru o delicatesa – deoarece midiile sunt considerate delicatese, preturile de la Dalboka sunt 100% decente.

Daca tot eram in zona, de la Dalboka am fugit si la Kaliakra. A fost interesant mersul pe o fasie de pamant avand la stanga si la dreapta marea.

Ruinele cetatii sunt acolo insa cu greu se mai poate intelege maretia de alta data. Fun fact: una dintre legendele locului spune ca in cetate locuiau 40 de virgine care nu au putut concepe sa fie convertite la islam. Pentru a scapa ele si-au impletit parul intre ele si s-au aruncat in mare.

Privind peisajul este greu de conceput ca suntem la atat de putini kilometri de litoralul romanesc si mai mult, ca stancile inalte si ascutite strajuiesc Marea Neagra si nu o alta mare.

Simona-si-Lucian-cap-Kaliakra-1024x682

intrarea-in-cetatea-Kaliakra-682x1024

peisaj-cap-Kaliakra-1024x682

cap-Kaliakra-1022x1024

apus-Kiliakra-1024x682

 Mai multe poze pe pagina noastra de Facebook in albumul dedicat. Mai adaugam poze in album curand.

Daca ajungeti in zona sau daca ati fost sa ne spuneti cum vi s-a parut!

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

Leave a Reply

2 Comments on "Dalboka si cap Kaliakra, Bulgaria"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
bogdan
Guest

primul a fost cel din dreapta. are si atmosfera mai faina decat al doilea. si tot litoralul bvucuresti este mult pt mizeria de la noi.