Asia

Phnom Bakheng

Reading Time: 1 minute

Azi va arat putin templul Phnom Bakheng, templul principal a primei capitale Angkor.

Pentru cei care au ratat am mai scris despre situl arheologic Angkor Wat: putin despre istorie, multe poze de la templul principal Angkor Wat si cum se vede rasaritul.

De sus, de pe terasa privelistea se vede absolut superb. Ca doar ce au trecut, acum ma intreb oare cum s-ar fi vazut perseidele de aici :).

cambogia-ankor-wat-siem-reap-90-1024x682

Intrarea spre templu este precedata de o alee lunga. Simti maretia si importanta templelor inainte de a ajunge la ele :).

cambogia-ankor-wat-siem-reap-80-1024x682

Ca in toate tarile din Asia peste tot sunt foarte multi copii. Acestia erau veniti cu scoala si dupa cum puteti vedea aveau aceasi uniforma. Am fost impresionata in mod placut sa vad acest lucru. Pentru o tara atat de saraca am luat aceste uniforme ca pe un semn de educatie.

cambogia-ankor-wat-siem-reap-82-1024x682

Acest templu imita destul de bine arhitectura templului lui Bakong la Roluos, construit cu aproximativ doua decenii inainte. Difentele dintre ele sunt totus importante.

Phnom Bakheng a fost abandonat in 928 iar in jurul anului 968 a fost usor reabilitat. In momentul de fata aspectul sau este destul de darapanat insa atunci cand am ajuns acolo se efectuau ceva lucrari de reabilitare.cambogia-ankor-wat-siem-reap-84-1024x682  cambogia-ankor-wat-siem-reap-86-1024x682

Pe vremuri campia din fata templului era locul de adunare pentru preoti.

Cartile recomanda sa incepeti vizita din partea de est, de la poalele dealului, aproape de drumul principal. De sus se poate vedea cararea lunga de aproximativ 100 de m.

cambogia-ankor-wat-siem-reap-88-1024x682

cambogia-ankor-wat-siem-reap-93-1024x682  cambogia-ankor-wat-siem-reap-92-1024x682

 

Povestea continua maine iar acest articol este scris de pe un superb Samsung Notebook seria 9.

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz