• Menu
  • Menu

Ghid de călătorie – Cinque Terre

Dacă tot v-am arătat un catralion de poze din Cinque Terre, fiecare drumeție făcută și fiecare orășel hai să vedem și cam cât ar costa toată distracția asta.

Cum ajungi în Cinque Terre

Varianta optimă este să zburati până la Genova sau Pisa. Ambele sunt la aproximativ 100 de km de parcul national Cinque Terre. De acolo luați trenul în direcția La Spezia unde ajungeți într-o oră. Pretul unui bilet Genova – La Spezia este de aproximativ 11 euro (fără reducere și fără a lua în avans biletul).

Noi am luat bilete spre Milano, fără un plan clar a ce urmează să facem. Din câte știu spre Genova sau Pisa nu există zboruri low cost din România (posibil să mă înșel) Wizz Air are zbor Bucuresti – Pisa, dar în principiu orice zbor la un preț avantajos spre Italia ar putea să fie rezonabil. Din Milano am mers apoi cu trenul.

PRO TIP – intrați din timp pe Trenitalia să vă luați bilete. La fața locului riscați fie să fie foarte scumpe, fie să nu mai găsiți deloc – cum a fost și cazul nostru. În principiu dacă rezervați cu cel puțin două săptămâni înainte găsiți bilete și la 15 euro. Distanța Milano – La Spezia o parcurgeți în aproximativ 4 ore cu trenul (țin minte că tot cam atât se face și până în Veneția).

Recomandarea mea – vreți să ajungeți în zonă dar nu vă dați seama ce înseamnă un buget cinstit alocat pentru asta? În varianta ideală și cu puțină planificare undeva pe la 100 de euro cu totul (zbor și tren). Cu o ofertă bună și planificare ați putea fi acolo și cu 65 de euro (un bilet de 50 de euro spre Milano + biletul de tren).


 Unde stai în Cinque Terre?

Variantele de cazare sunt nenumărate. Hosteluri, apartamente si hoteluri, Airbnb. Noi am stat într-un apartament și am plătit 65 de euro de persoană pentru 3 zile de cazare. Apartament frumos, curat, utilat cu tot ce ne trebuie, internet țeavă, proprietar amabil, bucătărie cu de toate pentru toți.

În funcție de dorințele voastre puteți să căutați cazare în unul dintre sate sau in orașele mari învecinate – La Spezia sau Levanto. Vă reamintesc și numele satelor – Monterosso (singurul care are plajă), Vernazza (cel mai fotografiat și probabil cel mai fotogenic), Corniglia (cel cocoțat pe 382 de trepte), Manarola (cu apusul lui de soare) și Riomaggiore (si drumul iubirii).

Monterosso Al Mare

Cinci sate – Vernazza

Noi am stat în La Spezia fiind mai activ, mai ales seara. Satele își cam închid prăvăliile pe la 10 – 11 seara. Apartamentul in care am stat noi este aici. Să rețineți și faptul că probabil acum este sezon full deci și prețurile pentru cazare probabil au crescut.


 Ce mănânci și unde?

Poți merge la supermarket. O să te bucuri de avocado perfect, pâine proaspătă și bună și nenumărate bunătăți (voi știți ce vă place să mâncați). Noua Alexandra ne-a pregătit, draga de ea, o super masă. Un fel de brunch cu de toate!

IMG_7838_1600x1200Puteți savura un vin local (ar fi păcat să nu o faceți) alături de un platou bogat de brânzeturi (aproximativ 12 euro), aveți diverse tarabe și terase cu bunătăți. Puteți verifica mereu prețurile în meniu înainte de a vă așeza.

IMG_8250_1600x1200

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cel mai scump sătuc mi s-a părut Corniglia, dar e drept că m-am uitat la prețuri la o singură terasă. Atât Levanto cât și La Spezia păreau să aibă prețuri decente iar în Riomaggiore găsiți 2 – 3 buticuri de unde vă luați fructe de mare cu cartofi prăjiți la 5 euro.

Cinci sate – Corniglia

Pe potecile inchise ale „Faimoaselor cinci” – Via dell’amore

Tot in Riomaggiore vă recomand acest loc de unde sunt ultimele două poze de mai sus. Terasa este aceasta, servirea se face la bar, au sendvisuri DELICIOASE la 5 euro (poți cere să îți pună în ele ce dorești), prețurile cu totul sunt ok iar priveliștea (mai ales la apus) este DE VIS!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cinci sate – Manarola


Cardul turistic pentru Cinque Terre

Cardul turistic de 12 euro pe zi vi-l recomand doar în cazul în care vă treziți de dimineață, faceți multe drumuri cu trenul și drumeții. Îl găsiți în mai multe variante, în funcție de nevoile voastre. Pentru o zi, două, trei sau șapte.

El vine cu diverse beneficii

– internet gratis în stațiile de tren

– acces pe traseul albastru

– intrare gratuită la muzeul de istorie din Riomaggiore

– muzeul Sciacchetra din Manarola

– la acvariul din Monterosso

Și multe altele. Găsiți toate datele de care aveți nevoie aici 

Harta asta o sa iti fie de ajutor!


Ce buget am avut

Cât am cheltuit eu? 240 de euro cu tot cu cazare și trenuri – atât Milano – La Spezia și retur cât și drumurile cu trenul în Cinque Terre, transferul la și de la aeroport etc. Ca să ne înțelegem, cu excepția avionului aceștia au fost toți banii pe care i-am cheltuit acolo.

Nu am făcut rabat de la nimic în principiu. Am mers în gașcă, să ne relaxăm și să ne distram (petrecere de burlăcițe), am fost șapte fete și am mers după regula democrației – fiecare face ce vrea dar majoritatea decide. Am petrecut cu totul 4 zile în Italia iar eu cred că dacă vreți să faceți excursia mai ieftina o puteți face! Doar trenul Milano – La Spezia a fost cam 40 de euro.


Pentru orice întrebări, detalii sau nelămuriri vă stau la dispoziție!

Nu uitați – travel & love, love to travel!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ce să faci în Cinque Terre?

În principiu cât de multe drumeții ai chef / te țin picioarele.

Există plaja sau se stă la plajă direct pe malul apei, pe asfalt dar nu ți-aș recomanda să bați drumul până aici dacă tot ce vrei e să lenevești în soare. Nisipul este mai degrabă pietros, în niciun caz fin.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

13 comments