• Menu
  • Menu

De ce nu prea călătoresc în luna August

Atunci când am început să mă plimb mai mult (să nu credeți că am călătorit așa de mult de mică, fie aveam rău de mașină, fie îi era frică mamei să mă lase în tabere și mai știu eu ce alte situații speciale apăreau), am făcut și eu greșeala asta! Fix în perioada asta m-am aruncat și eu să plec (sezonul concediilor) și pe unde? Prin Europa, Parisul văzut de Sfânta Maria. Nu vă puteți imagina hoardele de oameni în pelerinaj pe la obiectivele turistice!

Să revenin și să o luăm pe rând. De ce nu prea călătoresc în luna August

1. Aglomerația. Este motivul principal și sursa majorității relelor dintr-o vacanță!

Este atât de plin peste tot, sunt atât de mulți oameni încât îți este foarte greu să și respiri, nu mai spun de văzut ceva! Cum ești acolo și tu ești parte din problemă așa că parcă nici nu ai dreptul să te plângi! Tocmai pentru a evita să mă plâng evit să mă duc prea departe sau în locuri prea aglomerate!

paris Simona Stanescu

2. Prețurile

Aproape oriunde e sezon de vârf iar prețurile sunt și ele ca atare. Exemplu simplu – dacă la începutul verii porumbul fiert costa 2 lei, acum (de multe ori chiar trecut fiind) costă 4. Deci dublu. Regula asta se aplică de la mâncare și până la cazare, uneori sau de multe ori și la transport.

Aha: deci cum s-ar spune și foarte aglomerat și scump? Interesant!

3. Timpul

Pentru că e aglomerat cozile par să nu se mai termine. O să dau exemplu tot Parisul. Când am fost eu erau cozi la turnul Eiffel de 5 ore si chiar mai mult pe a urca, erau sold out toate fast pass-urile pentru următoarea săptămâna, primul bilet disponibil era la 4 zile după ce as fi plecat eu din Paris și oricum coada era și aici de vreo două – trei ore! DOUĂ ORE? PE FAST LANE ȘI BILET MAI SCUMP?

Aglomeratie paris

 4. Ambuteiaje

Peste tot dar absolut peste tot fiind aglomerat e normal să fie și accidente și inclusiv ambuteiaje, drumuri blocate, etc! Este imposibil să nu dai și peste asta. Pentru România nu este neapărat o soluție, însă dacă vreți să călătoriți vara în Europa mie trenul mi se pare cea mai bună soluție!

drum Paris

5. Temperaturile

În mari păți din Europa este posibil să fie EXAGERAT de cald. Bine, nu a fost cazul pentru mine și Amsterdam (unde am fost pe final de Iulie și început de august). Dacă este prea cald și e și aglomerat și scump și stai și în ambuteiaje cu siguranță nu o să fie cel mai plăcut concediu al tău.

Acum nu trebuie să puneți în aplicare într-un mod mai catolic decât Papa. Mă învârt și eu (și încă destul de mult) în luna august. Doar ce vă spuneam de Amsterdam, merg la mare, la munte, încerc doar să evit să plec prea departe sau în locuri foarte turistice.

Aș vrea să știu și părerile voastre pro și contra!

Poți să mai citești și despre bugetul de călătorie.

Travel & love, love to travel! 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments