• Menu
  • Menu

De ce am renunțat la bagajul de cală

Pentru că e greu și incomod, și îl aștepți. Din foarte multe alte motive eu am renunțat să iau după mine bagaj de cală. Fiecare e liber să aleagă cum călătorește atâta timp cât se simte confortabil.

Am renunțat la bagajul de cală pentru că este incomod

Nu mă încadrez neapărat în tiparul călătorului normal. Mie îmi place să apuc să cunosc pe bune locul și mai ales punctele lui esențiale. De exemplu mersul cu trenul în India (trebuie să citești povestea asta).

Și tot în India și mergând cu trenul am văzut cel mai ciudat lucru. Doi turiști care mergeau cu trenul și aveau trolere aproape mai mari decât ei. Mi-am imaginat că se mutau în India probabil. Mă rog, până la urmă trenul a întârziat la fel și pentru cei cu bagaje mici, dar și pentru cei cu bagaje mari. Ba chiar și pentru cei fără bagaje. 🙂

Se pierd

Și dacă tot pomeneam de cei fără bagaje, cred că nu e nimic mai rău decât să te trezești într-o destinație fără NIMIC. Dacă mai ești și în haine groase iar acolo sunt 40 de grade, sau invers, te-ai scos! Am o prietenă care a trecut prin asta și încă rămâne una dintre cele mai neplăcute amintiri din vacanță pentru ea.

Poveștile cu bagaje pierdute taie din elanul călătoriei și eu cel puțin urăsc să merg la cumpărături în general. Să fiu nevoită să fac asta și în prima zi la destinație nu îmi sună deloc ideal.

Și nu mă luați nici cu „depinde și cu cine zbori”. Toți pierd bagajele de cală, le rătăcesc sau măcar le cad și pierd pe pistă și aștepți două ore după ele. (Cazul meu. Am stat vreo două ore să îmi găsească bagajul în una dintre escapade și o vreme nu erau siguri dacă s-a pierdut prin aeroport sau dacă nu a ajuns la destinație).

Le aștepți și întârzie

Și așa ajungem și la chestia asta. Am ajuns în Noua Zeelandă (să spunem), am bătut atâta drum până aici, am așteptat la cozi pentru documente și chiar nu aș mai sta la rând ca să îmi vină și bagajul de cală cu toate lucrurile de care poate am sau nu nevoie. E adevărat că e plăcut să ai la tine tot ce-ți trebuie, dar zău că nici nu am auzit de deces din lipsă de feon!

Și nu știu câți ați văzut cum descarcă și încarcă deseori bagajele astea.

Se strică

Cazuri clasice: șampon, gel de duș, ulei, cremă de plajă, demachiant, alcool,orice substanță care poate să facă tot bagajul inutil sau neplăcut! Iar cei care le manevrează nu prea știu să citească nici cuvântul FRAGIL! E o loterie, sau le împachetezi tu bine, astfel încât să nu se spargă!

Cel mai enervant e când nu îți găsești lucrurile așa cum le-ai lăsat.

Lăsând gluma la o parte, mie călătoritul doar cu un rucsac în spate (și ăla mic, de până în 10 kilograme) îmi oferă confortul și libertatea de care am nevoie! Nu-l aștept, nu mi se sparg lucruri, nu leșin fără păturica preferată, ursulețul de plus sau placa de păr!

Să nu mă întrebați totuși cum stau lucrurile când călătoresc și am mult loc în masină! Stau două zile? O să iau toată casa!

Papa don’t preach! Travel & love, love to travel!

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments