• Menu
  • Menu

Inspirație de la Paui. A ieșit la pensie într-un loc de poveste

Inspirația vine deseori de unde te aștepți mai puțin! Zilele astea l-am cunoscut pe Paul. Ai văzut poza din header, aici își trăiește pensia!
Este doar una din multele surse de inspirație, doar încă unul din marea de oameni pe care i-am tot cunoscut. Dar are poate una din cele mai frumoase povești pentru că nu mai vorbim doar despre un om tânăr care și-a luat lumea în cap ci despre un om care a decis că vrea o pensie frumoasă și liniștită!


Să vă povestesc puțin despre locul în care suntem cazați, locul lui! Insula se numește Koh Jum, partea de nord a insulei Koh Pu! Plaja în bucata asta nu este neapărat foarte lată, dar destul de lungă iar viluțele lui sunt împrăștiate pe un delureț, în plină vegetație, în timp ce, chiar și din camerele mai îndepărtate tot se aud valurile mării.

Paul (Paui) este din Thailanda, dar de undeva de mai departe, spre Malaezia. Copiii lui acum sunt în Bangkok unde lucrează și își cresc și ei copiii lor.

idee pentru pensie-1_1280x720
A venit aici într-o vacanță cu un prieten. A stat câteva seri și s-a minunat de frumusețea zonei și cu toate că era deja trecut de prima tinerețe, a decis să acționeze la impuls! A mers și a discutat direct cu propietarul (care vindea) și a decis să cumpere, atunci, acolo, pe loc, cu toate că nu avea suficiente informații despre zonă și între timp propietarul mărise prețul de trei ori! Nu știa decât ce apucase să vadă! Că din cabană se aud valurile, greierii, natura, că în jur sunt maimuțe și că locul ăsta e special! Un mix de civilizație într-un loc foarte sălbatic!
Așa a decis că e un loc bun pentru el să iasă la pensie, că asta ar vrea să facă! Să aibă o ocupație, să trăiască liniștit! Când vrea să dormă, se odihnește, când are de muncă, o face cu plăcere. Viața e ușoară și simplă! Are o grădiniță, tot meșterește, plantează, pune hamace. Dar ușor, în ritmul lui!

idee pentru pensie-2_1280x720
Iar eu cred că decizia lui nu putea să fie mai bună! Are 76 de ani acum, dar ar putea trece lejer de maxim 65, are o voioșie aparte și povestește cu drag despre orice îl întrebi. L-am luat la descusut puțin despre politică, despre religie, despre spiritualitate! Nu e ușor să abordezi asemenea subiecte în călătorii și nu îmi stă în fire să le abordez cu oricine. Dar în preajma lui sunt sigură că pot întreba orice!
Este un om matur și înțelept. De ce cred eu că e înțelept? Pentru că știe că nu știe tot, ba chiar consideră că știe puțin.
La 60 de ani și-a cumpărat un colț de liniște de care încă se bucură. Nu-i place betonul, căsuțele sunt făcute din lemn și piatră. Nu-i place să taie copacii și s-a supărat când accidental a omorât unul. Se înfundase o canalizare și a turnat produse care să ajute la desfundare. După ce a murit copacul a văzut că una din crengile lui bloca țeava.
Nu știu cum ți se pare ție, dar mie mi-a plăcut povestea lui! Nu oricine cumpără un loc fără să se intereseze în amănunt despre avantaje și dezavantaje. Probabil exact deschiderea lui a și făcut ca totul să se așeze așa frumos!

Ah, îi place să călătorească și o face cât de des poate, ăsta fiind și unul dintre motivele pentru care nu are animale de companie. Vrea să poată pleca fără reținere!

Da! La 75 de ani! Adică se poate! Nu ar strica (nouă tineretului nu ne-ar strica), să nu mai vedem pensia ca pe bau-bau ci poate să ne gândim cam ce am vrea să facem după 60 încolo!

Tu ce ai vrea să faci la pensie?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.