Unde să stai?
Mă întreba cineva asta chiar acum o săptămână. Noi am stat la Pensiunea Dora din Sasca. O altă parte a grupului a stat la Vechea Moară și respectiv la pensiunea Cheile Nerei, dar găsiți aici și alte variante. La noi la cazare a fost frumos, micul dejun gustos și prețurile mici. 100 de lei pe cameră (aprilie 2017). Paturile scârțâiau puțin, dar prietena mea mi-a spus că asta și caută. Să fie ca la bunica acasă!
Ce poți face de aici? Sau până aici?
-
Primul Teatru din România – La Oravița
-
Trenul de la Oravița la Anina – Semeringul Bănățean
-
Drumeții în zonă
Ei bine asta a fost partea care ne-a plăcut cel mai mult! Am făcut și un video despre ea! Am ajuns și noi, într-un final, după mulți ani în care ne-am dorit să ajungem, la lacul Ochiul Beiului și Cascada Beușnița! Vă las cu o tonă de poze, pentru că a fost superbă drumeția!
Găsești aici detalii cu privire la dumeții și durata pentru fiecare dintre ele.
Uite și video.
Și acum tona de poze!
Cascada La Văioaga
Plimbare cu căruța
Noi am experimentat și asta. Pentru a închiria o căruță plătești aproximativ 200 de lei. Ca să faci rost de una nu trebuie decât să întrebi la tine la cazare, sau țăranii din sat! Sigur se rezolvă!
Lacul Ochiul Beiului
Știți lacul ăla care apare prin articole gen – șoc, nu o să îți vină să crezi că e în România! Ei bine, chiar nu prea o să îți vină să crezi că se găsesc și pe la noi ape de culoarea asta! Dă scroll prin poze să te convingi!
Cascada Beușnița
Din păcate atunci când am ajuns noi nu era foarte mare debitul apei. Dar nici nu scade de-a lungul anului cu mult mai mult de atât!
Traseul spre cetate
Ai parte de o urcare domoală. Te solicită nițel, dar nu te omoară. Ca să înțelegeți, eu, leneș cu acte în regulă, am dus urcarea fără opriri de gâfâială. Așadar și mamaie poate!
-
Rafting
Pentru temerari se face rafting atât vara, cât și iarna. În timpul vizitei noastre a nins, dar asta nu i-a oprit pe cei de la Lumea mare și Travel Badgers! Noi restul ne-am ocupat timpul după preferințe! Eu și Alex am moțăit pe săturate, ne-am plimbat prin Sasca Montană și am pozat orașul de zor!
Apropo, unul dintre trasee începe chiar din Sasca Montană.
Dacă aveți de cumpărat lucruri trebuie să știți că magazinul din sat este închis în mijlocul zilei. Noi v-am avertizat. Să vă faceți cumpărăturile de dimineață. sau așteptați până după ora 16.
Important de precizat: această iniţiativă s-a derulat în cadrul proiectului „Sălbăticia din Carpaţi, bogăţie pentru oameni” cofinanţat de Elveția prin Programul de Cooperare Elveția-România.
Proiectul este implementat de WWF Romania, impreuna cu partenerii Asociatia de Ecoturism din Romania, Fundatia ProPark pentru Arii Protejate, Asociatia EcoTur Sibiu si WWF Elvetia.
Găsești mai multe destinații din România în categoria dedicată, nu ezita să vizitezi superbele Cheile Nerei.
[…] Poți petrece 3-4 zile la Cheile Nerei […]
Buna,
Cam cat dureaza parcursul traseelor?
Uite detalii aici https://www.cheilenereibeusnita.ro/turism/trasee-turistice/
Simona traseele erau marcate pentru a ajunge la acele cascade?Mersi
Hello, dap. Traseele sunt marcate, unele porneau chiar din sat, din Sasca Montana.
[…] Cheile Nerei, ghid de călătorie și articolul despre concursul Lufthansa au fost următoarele cele mai citite. Iar utimele cele mai accesate dintr-o listă foarte lungă au fost […]
Mulțumesc pentru toate informațiile. Interesant! Util!
Idei de excursii din Timisoara pentru cei care nu au masina?!?… altele decat Radna/Lipova, Siria sau Buzias… ar fi si Moneasa dar din pacate in ultimul timp sa modificat programul autobuzelor si nu se prea potriveste pentru o scurta excursie de o zi… 😕 … este foarte greu sa gasesti tren sau autobuz care sa plece de dimineata si sa aiba legaturi … si intoarcerea sa fie in aceeasi zi seara…
[…] Citește și Ghid de călătorie Cheile Nerei. […]
Multumim frumos! 🙂