• Menu
  • Menu

Chestii „turistice” pe care le facem și noi des

De fiecare dată când mai facem câte o greșeală de începător încercăm să ne-o asumăm și o punem în categoria „turistice”. Uneori ne uităm unul la altul, știm că restaurantul e scump, dăm din cap și mergem mai departe!

Alteori comandăm fără să cerem lista de prețuri (ni s-a întâmplat chiar recent) sau ne luăm bagaj de cală fără să fie cazul!

În ultima săptămână am povestit de vreo trei ori de toate gafele astea pe care le facem, așadar m-am gândit să pun poveștile și pe blog.

Comandăm fără să ne uităm la lista de prețuri

Asta chiar e cea mai mare greșeală pe care o poți face! De exemplu când am ajuns pe Cheile Nerei am nimerit la restaurantul Rockers de acolo. Părea să fie singura chestie deschisă din sat. Așadar am zis – mno, cât poate să coste o supă! Oricum nu avea decât supă și 2 feluri de mâncare. Am comandat liniștiți, ne-au adus și salate și tot felul de altele pe lângă.

Când am cerut nota, a venit scrisă pe un bilețel, de mână, cu prețuri ceva mai mari pentru zonă. Nu am avut ce face, comandasem, consumasem, am plătit!

Luăm bagaj de cală

Când am plecat spre Timișoara Alex tocmai adusese haine de la Câmpulung. Nu știu de ce, dusă de impuls, am zis să luăm și bagaj de cală. Stăm o lună jumate, avem nevoie și de mai multe perechi de încăltări. Poate bagajul de cală a meritat pentru încălțări, că tot hainele din rucsac le-am purtat!

Nu mai spun că la întoarcere zborul a durat undeva la 35 de minute, dar am stat mai bine de o oră să așteptăm bagajul! Am promis că e ultima dată în viața mea când iau bagaj de cală și stau să-l aștept atât! Începusem să  luăm serios în considerare dacă avem nevoie de lucrurile din el sau nu :).

Mergem în restaurante turistice

Ce-i drept preferăm bodegile locale. Uneori totuși se întâmplă să mergem la pomul lăudat și de cele mai multe ori suntem dezamăgiți. Încercăm să nu mergem în restaurante unde meniul are 7 limbi, dar tot ajungem inevitabil și în locurile foarte turistice!

Ultimul exemplu este cel mai vechi restaurant din Belgrad. Atmosferă faină, chelneri instruiți, prețuri mari și mâncarea nu neapărat așa bună! În restaurante de genul cred că trebuie să ai idee exact ce să comanzi pentru o incursiune culinară care să te uimească! Altfel, noi aveam chef de ciorbă. Și nici nu a fost o dezamăgire, dar nici o încântare!


Alte exemple – am făcut pană într-o pădure cu potențial periculos, am mâncat cârnați pe o insulă unde nu prea era electricitate și-am zăcut vreo două zile, cumpărăm ochelari de soare și nimicuri de care nu avem nevoie neapărat.

Cel mai mult îmi place că deja știm când urmează să facem o prostie – hai, facem o turistică?

Tu ce tâmpenii mai faci atunci când călătorești?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments