• Menu
  • Menu

Vlog de călătorie din Berlin #călătoriinecenzurate

Vlog de călătorie în Berlin proaspăt scos de la cuptor! Parcă nu mai făcusem de mult un vlog. Daaar, ne-am văzut într-un final cu Backpack your life, Cătălin și iar ne-a dat imbold să ne reapucăm de treabă. Cică degeaba ne e frică de cameră, nu o să treacă dacă nu perseverăm.

Așadar în acest vlog chiar am povestit ceva mai mult iar în articol ai și câteva recomandări.

În prima noastră zi de Berlin am stat și-am lucrat de dimineață, era urgent. Am reușit să ieșim din casă pe la 1 și-am ales să luăm orașul la picior cu gândul să ne oprim la Museum Island.

Spoiler alert – am reușit cu succes și fără să planificăm asta să nu intrăm în nici măcar un muzeu în Berlin. Activitatea preferată a rămas explorarea orașului la picior, apoi cu bicicleta două zile jumătate.

Hidden gems din video

Spun eu la un moment dat că e prietenul meu Hertz despre un perete unde sunt desenate balene. Găsești aici cine e Hertz.

Museum Island din Berlin

Dacă plănuiți să vizitați muzee, acest loc a fost opțiunea și recomandarea numărul unu a mai multor prieteni. Biletele costă 18 euro și trebuie să vă pregătiți cel puțin jumătate de zi!

Găsiți detalii aici

De data aceasta nu am intrat, dar vrem să vizităm muzeele data viitoare. Și da, în Berlin sunt atât de multe lucruri de făcut încât poți rezerva lejer o săptămână.

Recomandări din prima zi de Berlin

Oana a fost foarte drăguță și ne-a trimis o listă cu recomandările ei cu lucruri de făcut în Berlin, ea locuind de câțiva ani deja. Și chiar ne-au fost foarte de folos.

De exemplu, acolo unde în video am filmat și o căruță, suntem în zona Nikolaiviertel. Tot acolo în zonă am servit și ciolanul berlinez. Delicios și a costat în jur de 13 euro. 

Langa Alexanderplatz, exista un loc dragut, Nikolaiviertel. E ca un satuc din povesti in mijlocul Berlinului. Piatra cubica, o biserica foarte frumoasa si magazine cu chestii artizanale, restaurante cu mancare traditionala.

La muzee ne-am răzgândit. Muzica era ciudată și părea că e prea frumos afară. Am poposit la o bere în piață, am trecut pe la Check Point Charlie, apoi am plecat pe jos până la ghereta făcătoare de shaorma minune, Mustafa Gemuse Kebab. Acolo am stat două ore și vedeți în video care a fost concluzia noastră de final.

Checkpoint Charlie este unul dintre cele mai celebre puncte de verificare între partea de Est a Berlinului și cea de Vest.

Vlog de călătorie din Berlin

Despre Gemuse aș mai adăuga că are un gust special pentru că pun și legume proaspete, dar și prăjite, brânză și ceva sosuri mai gustoase. Dar am mâncat și în alte părți random, și tot bun a fost. Deci statul la coadă poate să fie o experiență socială, cât să guști și tu dacă ești curios, dar nu cred că e un musai dacă timpul de așteptare e mai mare de o oră. Poți să faci lucruri mult mai bune în Berlin în timpul ăsta. Ca de exemplu să îți cumperi de mâncare din orice altă parte și să stai într-un parc să admiri oamenii.

Ce a meritat la Gemuse? Plimbarea până acolo.

Dacă ți-a plăcut acest vlog de călătorie din Berlin nu uita să îi dai un share, un like și dacă te-am convins, să apeși si subscribe! Mulțumim!

Work in progress încă pentru mai multe recomandări din Berlin și un articol complet! Până atunci răspundem în privat întrebărilor voastre.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

9 comments