• Menu
  • Menu

Cel mai frumos lac din România

Care e cel mai frumos lac din România? Dar cel mai ascuns? Sau cel de care se știu destul de puține lucruri? Am visat multă vreme la un lac cu apă turcoaz. Suficient de mare cât să poți înota, suficient de ascuns cât să te bucuri în liniște de tot ce vezi.

Și fără să ne dăm seama, l-am găsit mai repede decât ne așteptam. Am văzut și Lacul Ochiul Beiului și ne-a plăcut.

Cel mai frumos lac din România

Și cu toate că se aseamănă cu Lacul Ochiul Beiului, pentru mine cel mai frumos lac din România momentan este Lacul de Smarald de la Racoș. Mai ales că nici nu știam la ce să mă aștept. Până să îl vizităm văzusem poze cu Vulcanul de la Racoș, dar nu și cu lacul.

Vă pregătim și o propunere de traseu foarte mișto prin România. Noi am plecat din Criț, de la Casa Kraus iar cei de acolo ne-au recomandat, dacă tot suntem în zonă, să nu ratăm zona Racoș. Mulțumim de recomandare!

Lacul de Smarald de la Racoș

Unde îl găsești

La 43 de minute de Casa Kraus, după cetatea Rupea, făcând stânga spre Baraolt. Pentru indicații intrați pe google maps.

Cum arată cel mai frumos lac din România?

În primul rând de la depărtare nu prea îl ghicești. Nici cât e de mare, nici cât e de frumos.

Toată zona este sălbatică, nu-i nici țipenie de alt om în zonă.

Pare un lac adânc, noi nu l-am încercat. Doar cât să băgăm mâna în el și să vedem cât e de rece. Apa părea că are o temperatură decentă pentru scăldat. Nu am avut nici tragere, și nici încredere că e ok să ne băgăm în apă.

Broaștele se joacă în voie în apa limpede, peisajul lunar din zonă te uimește.

Aveți și lucruri de văzut în zona Racoș. Până atunci nu uitați să puneți pe listă acest lac. O să revenim și cu mai multe recomandări despre zonă curând.

Ai fost la lacul de smarald de la Racoș? Ți-a plăcut? Eu cred că din cele văzute de mine până acum, acesta este cel mai frumos lac din România.

Travel & love, love to travel!


Dacă articolele noastre te ajută sau te-au ajutat, încurajați de cititori, am decis să lăsăm public un buton de donații. Funcționează atât pentru plățile cu cardul, dar și dintr-un cont paypal.
Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 comments