• Menu
  • Menu

Informații utile și buget de călătorie pentru Cancun

Deseori când mă gândeam la Cancun îmi imaginam doar zona hotelieră. Nu mă gândeam decât că e o stațiune plină de resorturi și atât. Mă rog, nu că ar avea foarte multe atracții turistice, dar e un punct bun de pătrundere în Mexic. Sau mie cel puțin așa mi s-a părut.

Ospitalitatea e la ea acasă, mâncarea e gustoasă, prețurile rezonabile. Hai să vedem un buget de călătorie pentru Cancun. Să vă fie de folos!

Buget pentru Cancun

Am mai povestit și în acest articol despre cazările noastre. Azi am strâns pe capitole câteva elemente principale. Mâncare, cazare, distracție, transport. Deci buget de călătorie pentru Cancun.

De reținut, în octombrie 2017 un euro este aproximativ 22 de pesos. Bancomatele au o taxă de retragere de 30 de pesos în multe locuri. Dacă nu schimbați la case de schimb sau scoateți bani de la bancomat, în magazine și restaurante cursul de schimb este groaznic. 16, 17 pesos pentru un euro.


Cum găsesc o casă ok de schimb valutar?

Te uiți la rata de schimb și încerci să ai idee de acasă cam cât ar trebui să fie. Întrebi dacă au comision. Te asiguri că au înțeles ce ai întrebat înainte să întinzi banii! Succes!


Citește și restul articolelor de până acum din categoria Americi.


Cât costă cazarea în Cancun?

Dacă vrei o cameră dublă, decentă, curată, chiar și cu aer condiționat, prețurile încep de pe la 20-25 de euro pe noapte. Două persoane, mic dejun inclus. Ceva decent, nu ultima colibă. În Cancun. În restul Mexicului te mai descurci poate și mai ieftin. Noi am stat la The Mermaid Hostel. Au două și am stat în ambele. 2 nopți în centru și 3 nopți la cel de pe plajă.

Paturile în dormitoare în hostel încep de pe la 8-10 euro pe noapte, mic dejun inclus.

De menționat – așa stau lucrurile acum, la început de sezon. Noiembrie este încă o lună bună, cu prețuri destul de mici și prima în afara sezonului de uragane. Începând cu finalul acestei luni, prețurile încep să crească.


Pro tip

Când vobim despre buget foarte importantă este perioada.


Cât de scumpă este mâncarea în Cancun?

În funcție de locul în care mănânci plătești un anumit preț. Logic, nu? În parcul Las Palapas din downtown Cancun puteți mânca două persoane o masă cu 40 de pesos. (o pita mixta costă 20 de pesos. Carne, sosuri, poate niște brânză, niște salată. Arată bine și are gust bun).

Mai găsiți și burrito imenși cu 40 de pesos bucata și multe altele.

Pentru pește și fructe de mare restaurantele de pe plajă au prețuri începând cu 100-150 de pesos porția. Prin restaurante feluri de mâncare încep de pe la 50-60 de pesos porția. (depinde evident și în ce restaurante mergeți).

În supermarket prețurile sunt asemănătoare sau poate chiar ceva mai mici decât în România. Vezi câteva în acest vlog. Carnea este foarte ieftină, spre deosebire de cartofi de exemplu. Găsiți dulciuri și produse de patiserie începând cu 6-7 pesos.

Berea în restaurante începe de pe la 30 de pesos, în magazine costă de la 13 pesos până pe la 17-18, cea de import și mai mult.

Distracția în Cancun

Oriunde alegeți să vă cazați, sigur vând și organizează tururi. Deci e posibil să scăpați de o grijă, cea a transportului. Unele tururi chiar merită. Mai ales dacă sunteți gașcă mai mare. Noi ne-am trezit iar visând la gașca de acasă și ne gândeam că ar fi interesantă o zi întreagă de stat pe bărcuță cu prietenii. Mai bei o tequila, mai vezi un pește, faci un snorkeling. Prețurile încep de pe la 30-35 de euro. Verificați bine ce este inclus și ce nu!

Am auzit că în zona hotelieră sunt și cluburi și că n-ar fi rău, ba chiar amuzant. Dar nu am fost deci nu putem să vă oferim detalii.

Mare parte a localnicilor se strâng tot în acest parc pentru mâncare – Las Palapas (legendarul).

Din Cancun puteți merge în Isla Mujeres. Găsiți înformații despre feribot în acest articol. Sau spre Holbox (unde aveți șanse să înotați în plancton fosforescent) și practic oriunde la stânga sau la dreapta vă doriți voi. 🙂

Noi din Cancun am fost în Isla Mujeres, urmează curând un articol asemănător, în Akumal (la glamping) și în Tulum. Ne pare rău că nu am fost în Holbox. Mă gândesc eu că poate nu-i târziu încă să mergem. Nu ne grăbește nimic!

Transportul în Cancun

Microbuzele locale, colectivo, circulă pe unde aveți și voi nevoie să mergeți. Costă 9 pesos călătoria. Nu au aer condiționat toate. O călătorie cu autobuzul costă 12 pesos. O cursă de 5-6 km cu taxiul costă pe la 50 de pesos. Dacă vă este mai comod, puteți să folosiți Uber. Au doar UberX totuși în Cancun parcă.

Dacă vreți să mergeți din Cancun în Playa del Carmen, Tulum, oriunde altundeva, aveti două variante. Autobuzele ADO sau tot colectivo. Aceste colectivo arată mult mai bine decât cele din Cancun și au aer condiționat.

Colectivo spre Playa del Carmen pleacă de peste drum (fix în fața stației de autobuze ADO) la fiecare 10 minute. Vă costă 38 de pesos. Din Playa spre Tulum mai dați încă 40 de pesos.

Cu autobuzele ADO vă costă 160-200 și ceva călătoria Cancun-Tulum. Prețul depinde de oră și probabil tipul de mașină.

Informații de călătorie pentru Isla Mujeres

Informații și buget de călătorie pentru Isla Mujeres, Mexic

Enjoy! Sper că ți-au fost de folos aceste informații și buget de călătorie pentru Cancun. Dacă mai aveți întrebări, le așteptăm!

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 comments