• Menu
  • Menu

Informații și buget de călătorie pentru Isla Mujeres, Mexic

Dacă tot v-au fost de folos informațiile despre Cancun, am strâns într-un articol o serie asemănătoare despre Isla Mujeres. Denumită de mulți una dintre cele mai frumoase insule, una dintre cele mai frumoase plaje din lume etc.

Adevărul este că nu mă așteptam să fie wow, totuși a fost. Și eram foarte foarte aproape să nu mergem crezând că este prea turistic.

Despre Isla Mujeres, Mexic

Adevărul e undeva la mijloc. Isla Mujeres este un loc turistic, dar nu e de lepădat. Nu îmi imaginam că pot să am și eu poze superbe, așa cum vedeam prin diverse broșuri de prezentare. Dar uite că după această vizită, am.

Poza asta mă amuză de fiecare dată când dau peste ea. Arată exact ca ceva ce găsești pe site-ul unei agenții de travel.

Buget de călătorie pentru Isla Mujeres

Transportul spre Isla Mujeres

Trebuie să iei un feribot pentru a ajunge pe Insulă. Cel mai ieftin costă 90 de pesos dus-întors, deci cam 4 euro de persoană. Celelalte două variante te costă 19 sau 27 de euro dus-întors. Am avut de așteptat puțin următorul feribot, deci am avut timp de poze din plin.

Pe insulă te deplasezi fie dacă închiriezi mașinuțe de golf, motociclete, sau dacă iei taxiul.

Pentru a închiria mașinuță plătești cam 700 de pesos pentru o zi. Depinde la ce oră mergi să închiriezi. Sau 250 de pesos pentru o oră. Merită dacă sunteți gașcă să programați o zi întreagă de activități pe insulă. Puteți merge la supermarket și să cumparați cele necesare pentru un picnic, să explorați, să vă opriți din loc în loc pentru poze, plajă, baie.

O motocicletă de închiriat costă tot pe acolo, iar cu taxiul trebuie să negociați.


Nu uita să arunci un ochi și pe vlogul de călătorie din insulă.


Distracția pe Isla Mujeres

Partea de Nord a insulei este mai turistică și locul în care găsiți cele mai multe opțiuni de cazare. Cea mai frumoasă plajă de aici este Playa Norte.

Dacă mai mergeți încă puțin, în capăt și ușor la dreapta, este un colț de apă unde puteți să faceți snorkel. Luați cu voi niște pâine, frimituri, nachos, și o să se adune peștișori în jurul vostru destul de rapid.

Aveți câteva atracții turistice pe insulă, nu toate merită neapărat. Puteți să vă bălăciți cu delfini, distracție pe care nu o recomand oricum. Delfinii ar trebui să poată să se joace prin oceane, nu să ne stea nouă în cuști ca să îi putem mângâia.

Ferma de broscuțe țestoase, unde intrarea costă doar 30 de pesos. Au și un acvariu, iar banii sunt folosiți pentru îngrijirea și ocrotirea broscuțelor.

MUSA – un muzeu subacvatic total diferit. Sub apă sunt foarte multe statui, populate acum de vegetație marină și animăluțe. Aveam dubii dacă să mergem. Din ce am înțeles poate să fie destul de spectaculos dacă te și scufunzi puțin. Altfel, de la suprafața apei, nu vezi / înțelegi multe lucruri.

În punctul cel mai sudic al insulei vă așteaptă Punta Sur. Un parc natural cu stânci ce au fost cândva acoperite de apă. Dacă prindeți vreme bună, acesta este punctul în care la răsărit razele soarelui ating prima dată Mexicul. Am înțeles că răsăritul de soare aici este cu adevărat spectaculos. Intrarea costă doar 30 de pesos.

Pentru mai multe detalii și informații insula are chiar și site.

Mâncarea

Fiind o destinație totuși destul de turistică, mâncarea nu este tocmai ieftină. În partea populată a orașului ai multe restaurante unde ești invitat să te așezi la masă. Noi am descoperit Bobo’s și am fost să mâncăm acolo de două ori.

De fiecare dată mâncarea a fost foarte gustoasă și îndestulătoare. Momentan au și niște oferte, câte una pentru fiecare zi din săptămână.

Seara am descoperit și zona de street food de pe insulă și am testat un burger de la les interminables. Foarte mare și ieftin. De la 50-60 de pesos un burger imens cu ingrediente gustoase și proaspete. Am revenit și serile următoare, a fost de fiecare dată foarte bun.
Dacă nu te arunci în primul restaurant găsești și tot felul de locuri care par să fie mai mult ale localnicilor și unde servești quesadilia și alte chestii delicioase pe care dai 50-60 de pesos de persoană.

Cazarea pe Isla Mujeres

Și la cazare te poți descurca în prețuri decente. Noi am stat la Hotel Maya. 500 de pesos pentru o cameră curată cu apă caldă, aer condiționat, baie privată. Prima cameă în care am intrat mirosea nițel a mucegai. Locul nu e excelent, deci nu voi face un articol separat despre ei. Dar este suficient de bun încât să îl menționez aici pentru cei care călătoresc la buget și nu au multe alte opțiuni disponibile.

Într-o zi am stat și am lucrat, deci nu am plecat mult de la cazare, astfel am avut ocazia să observ curățenia. Ei bine, tanti camerista chiar își face treaba cu seriozitate. Spăla în fiecare zi chiar și geamurile camerelor. (nush, mie asta cu geamurile mi se pare next level. De obicei le spăl când nu mai văd prin ele 🙂 ).

Cea mai amuzantă cazare

Dacă ajungeți pe la acest hotel o să sesizați că în baie aveți 3 robinete. Cel de deasupra deschidea apa. Fie ea caldă sau rece. Fără robinetul ăla deschis nu aveai apă deloc, oricât răsuceai de celelalte. Cele de jos, apă caldă și apă rece. De ce, nu mă întrebați. La mine acasă robinetul de închis apa nu e așa la vedere.

Lumina. Lângă pat aveam întrerupător pentru lumină. Alt întrerupător era lângă ușă. Cel de lângă pat nu mergea dacă cel de lângă ușă nu era închis. Ceea ce e puțin cam fără sens.

Recapitulare buget Isla Mujeres

Pentru o cameră privată plătiți 4-500 de pesos pe noapte.

Mâncare – pe la 150 de pesos o masă două persoane. Puteți mânca și cu mai puțin și cu mult mai mult. Distracție – 30 de pesos Punta Sur care chiar merită + transportul până acolo. În rest plajele și apusurile sunt gratuite.

Pro tip – pe plajă sunt semne care vă atenționează cu privire la hoți. Noi am preferat să intrăm pe rând în apă sau să mergem la plajă doar cu prosopul și foarte puține lucruri în rest.

Mențiune extra

Este o insulă foarte frumoasă și sigur aș fi putut să nu mă plictisesc de ea și săptămâni în șir. Sigur mai sunt lucruri de descoperit.

Travel and love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments