Europa

Munchen and the living is nice

Reading Time: 3 minutes

Si asa am ajuns si la Munchen! Fara prea multe ezitari Lucian ne-a ghidat direct spre un restaurant unde mancasem cu trei ani in urma. Nu ne-a parut rau. In Germania, ca de altfel si in Austria, portiile sunt uriase, mancarea este in general foarte gustoasa.

Nu am descoperit foarte mult din Munchen nici de aceasta data. Am vizitat poate cel mai important obiectiv: piata centrala (Marienplatz). Aici este situata primaria din Munchen si statuia Fecioarei Maria.

290798_10151021996385662_233176310_o

In turnul din mijloc al primariei gasim mecanismul: Rathaus-Glockenspiel – un ceas ornat care misca figurine medievale la ore fixe.

Toata arhitectura orasului este foarte impresionata iar in aceasta perioada majoritatea ferestrelor aveau flori la fereastra.

Nu am apucat sa vizitam nici acum (am stat cateva ore) Gradina Englezeasca. Un parc de 4,17 km, situat in partea de N-E a orasului Munchen. Este unul dintre cele mai mari parcuri din Europa si a devenit celebru datorita faptului ca se practica nudismul chiar in una din partile centrale si circulate.

Nu am ratat insa un alt punct de atractie important: Maximilianstrasse. Daca ai nevoie de un Gugi, Dior, Versace sau orice alt brand de genul si vrei un oras care sa iti ofere atat confort dar si buna dispozitie, mancare buna si preturi inca in standarde atunci mai bine vizitezi Munchen si nu Milano. Pe strada Maximilianstrasse din Munchen gasiti brandurile de mai sus si multe altele.

Am ratat IAR si Allianz Arena. Adica stadionul. Unul dintre stadioanele care merita vizitat, cu o arhitectura spectaculoasa si capacitate de putin peste 69.000 de spectatori.

Am ratat show-ul erotic si stadionul insa dupa ce am avut burtile pline de toate bunatatile de mai jos numai la nudism si fotbal nu ne mai gandeam noi :).

 “beer pretzel soup”.

beer-pretzel-soup-munchen1-1024x682

Goulash & Home made pasta

IMG_4153-1024x682

Snitzel, cartofi copti si dulceata

IMG_4154-1024x682

carnati traditionali. Ajunsi in Munchen este obligatoriu sa incercati un wurst sau un weisswurst. Noi preferam carnatul alb (weisswurst) deoarece carnea nu este afumata iar in general acest tip de carnati este preparat in fiecare dimineata – asadar sunt carnati foarte proaspeti, care nu pot fi tinuti prea mult la rece, neavand conservanti.

Carnea acestora este amestecata in general cu verdeturi si alte condimente, reteta variind de la un restaurant la altul. De obicei weisswurst este servit cu un mustar dulce bavarez – o minunaaatiieeee sa te lingi pe degete!

IMG_4158-1024x682

Studelul cu mere – piesa de rezistenta de altfel si motivul pentru care Lucian a avut energie si spor la condus :).

IMG_4163-1024x682

si nu putem uita nici covrigii

IMG_4160-1024x682

Mai multe poze gasiti pe pagina noastra de Facebook. Noua ne este iar foame acum, dupa ce am scris acest articol si ne-am intoarce la Munchen pentru un weisswurst:).

IMG_4185-1024x682

 

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

1 Comments

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *