Asia

Taipei – Taiwan, utima zi + scurta recapitulare

Reading Time: 4 minutes

Nu vrem sa trecem doar ca “Voda prin loboda” prin povesti, vrem sa avem timp sa selectam, eventual sa editam putin pozele postate, sa va oferim o particica din ce am simtit noi in acele momente. Pentru asta avem nevoie de timp…

Asadar, revenind la Taiwan. In ultima zi a inceput si vremea sa ne surada. Cu o zi inainte am ridicat lampionul spre cer pe o ploaie strasnica, impreuna cu toate dorintele noastre – pentru noi, pentru voi, cateva glume interne pentru prietenii dragi. Lampionul s-a dus sus, sus, sus de tot. Inseamna ca tot ceea ce ne-am dorit se va intampla :).

Fericiti nevoie mare la cele 20 si putin de grade…

Taipei-d4-1-simona-si-lucian-1024x682

Etichete de bagaj simpatice tare

Taipei-d4-2-simona-si-lucian-1024x682

Taipeiul ne-a cucerit cu organizarea exemplara, modul extrem de primitor in care sunt primiti turistii, rabdarea oamenilor, numarul mare de puncte de informare + panouri in mai tot orasul, inclusiv la metrou cu lucurile ce nu trebuie ratate in Taipei.

Taipei-d4-3-simona-to-do-in-Taipei-1024x682

Taipei-d4-4-do-in-Taipei-1024x682

Am bifat cat mai multe din cele de mai sus: internet free (normaaal) – doar ca nu aveam asa de mult timp sa stam intr-un singur loc sa butonam conturile de socializare / mailurile.

Spicy Hot Pot – dar nu am fost foarte incantati de aceasta mancare – poate pur si simplu nu este “genul nostru” :).

Taipei-d4-6-spicy-hot-pot-1024x682

Beef Noodles

Taipei-d4-7-beef-noodles-1024x682

In cazul Bubble milk tea doar jumatate dintre noi a fost incantata de gust si de aroma

Taipei-d4-8-bubble-milk-tea-1024x682

Deespre rice cake insa suntem de acord in unanimitate + 1 ca este cea mai oribila prajitura incercata. De fapt nici macar ca si fel de mancare nu ar trebui sa existe in meniu :). Din punctul nostru de vedere. Experienta incercarii ramane totusi inedita. Curiozitatea cu privire la modul de aparitie al acestei prajituri este mare :).

Taipei-d4-9-rice-cake-1024x682

Metroul a fost chiar princialul mijloc de transport, costu calatoriilor este accesibil iar pentru turisti (si nu numai) exista si cartele de o zi.

Taipei-d4-5-metrou-Taipei-1024x682

Alte cateva poze care nu au neaparat legatura cu atractiile turistice gasiti mai jos iar poze cu Taipei 101 si alte obiective turistice importante in articolele anterioare.

Taipei-d4-10-1024x682

Taipei-d4-11-1024x682

Taipei-d4-12-1024x682

Taipei-d4-13-1024x682

Taipei-d4-14-1024x682

 

Dupa Taiwan au urmat pe rand:

Filipine – Puerto Princesa (si un articol scris rapid aici) si El Nido

Vietnam – Ho Chi Minh si delta Mekong (unde am petrecut si Craciunul)

Cambodgia – Phnom Penh si Siem Reap – in seara aceasta am ajuns la concluzia ca aceasta este tara care ne-a socat cel mai tare. Acum nu prea mult timp unul din patru cambodieni au fost omorati chiar de proprii oameni. Avem multe de povestit, nu vrem sa stricam povestile pe doua randuri.

Thailanda – Bangkok, Krabi, Tonsai Bay (unde am petrecut si cea mai mare parte din timp + revelionul si ziua Simonei) + vizita scurta la Phi Phi island.

Malaysia – Kuala Lumpur – unde am zabovit doua zile pentru rollercoastere indoor si  Sunway Lagoon parcul de distractie votat 3 ani la rand cel mai bun din Asia.

bungee-1024x682

In cateva ore plecam spre Laos unde pasii ne vor purta in principiu spre Vang Vieng. Nu avem foarte mult timp la dispozitie iar daca aveti propuneri / recomandari pentru noi si ce sa vizitam in Laos le asteptam cu drag!

Va pupam!

 

 

 

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

5 Comments

  1. Hun buns, nu pot sa cred cate ati vizitat deja 😀 Have fun in continure, eu una cred ca as fi facut un atac de panica inainte sa ma dau in coasterele alea 😛

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *