Romania

Bungee Jumping la Cheile Rasnoavei

Reading Time: 4 minutes

Pfiu… cate se intampla in jurul meu si cat de multe am sa va povestesc! Recunosc, imi place la maxim adrenalina de acum si agitatia asta. Printre job, iesiri, idei de filmari, vize, trasee, comunicare, idei de sponsorizare targetate si precise, nu ne jucam aici, liste cu necesar pentru drum.

Cum arata la noi o lista de necesar? In princiu 9 pagini de document word in care vorbim despre diverse lucruri:

 • Bucsi
 • Rulmenti
 • Placute frana
 • Lichid de frana
 • Un schimb ulei si filtru
 • stergatoare
 • lopeti
 • Dus
 • Realizare mod de prindere bagaje
 • Imputerniciri
 • Medicamente: necesar, la ce folosesc
 • In ce tari exista bancomate
 • Ce amenzi sau restrictii de circulatie exista in tari
 • Puncte de interes pe drum
 • Asigurari medicale
 • Comunicatii si electronice – necesar
 • Necesar haine vs spatiu disponibil de depozitare

Si continuam asa cat pentru 16 tari, 16,700 de km, Pamir Highway, cateva deserturi si mult neprevazut!

Acum intelegeti putin de ce am amanat atat de mult momentul acesta minunat in care va povestesc despre cum este sa faci bungee :). Pentru mine a face bungee este doar un nou pariu cu mine. Imi e frica de intaltime, imi este foarte frica si probabil ca o sa imi fie mereu frica. Dar am descoperit ca uneori pot sa ma bat si sa ma depasesc pe mine. Prima data cand am facut bungee era acum vreun an si ceva si eram in Malaezia. Se facea bungee de pe un pod suspendat deasupra apei. Adica simplu si frumos. Mergeai, spuneai nr de kilograme, te legau, sareai in cap, veneau te luau cu barca, plecai acasa plin de adrenalina si endorfine :).

M-am hotarat ca vreau sa sar si de la Cheile Rasnoavei, langa Brasov. 140 de metri. Dar e o inaltime destul de dura iar experienta este total diferita. Aici te legi, urci intr-o cabina si incepe urcarea spre locul de lansare. Deasupra pamantului urci pana la 140 de metri. Si se urca incet. Dureaza cam jumatate de ora in care vezi cum pamanatul se indeparteaza. Privesti cand in jos si cand in sus. Vezi cum urci si te gandesti din cand in cand ca de jos parea mai aproape punctul de salt.

DSC_0096-1024x680

DSC_0112-1024x680 DSC_0100-1024x680

DSC_01431-1024x680

Ajuns sus ai ceva timp sa te gandesti si sa te razgandesti iar. Recomandarea mea e sa nu o faci, sa nu iti dai timp. Sa te arunci direct cu capul inainte pentru ca daca ratezi momentul de inconstienta ajungi sa faci asta direct constient si ca pe un pariu cu tine. Adica exact asa cum s-a intamplat la mine. Am sarit pentru ca nu voiam sa pierd propriul pariu :).

DSC_01571-1024x680

Si va marturisesc cu mana pe inima ca nu mi-a parut si nu imi pare rau! Nici nu o sa imi para rau pentru ca a fost extraordinat. A fost minunat peisajul, senzatia, secundele de imponderabilitate in momentul in care coarda se smuceste. M-a uimit putin faptul ca nu am simtit acele smucituri. Pe filmare par dure dar in realitate sunt smooth! M-am uimit putin pe mine si o vreme m-am intrebat daca am facut asta pe bune. Si tocmai pentru ca uimirea a fost asa mare imi pare ca nici pana in ziua de azi nu realizez.

Asa ca vreau sa merg iar, sa sar iar, sa simt iar toata adrenalina si toata bucuria!

bungee-140-m-simona-stanescu-6-1024x651 bungee-140-m-simona-stanescu-5-1024x630 bungee-140-m-simona-stanescu-4-1024x694 bungee-140-m-simona-stanescu-3-1024x558 bungee-140-m-simona-stanescu-2-1024x577

Si cum se nimereste ca povestile mele sa fie mereu putin mai speciale, dupa aceasta saritura spectaculoasa si dupa toata adrenalina am avut un moment de pace sus la tiroliana. Cineva isi serba ziua de nastere si dupa ce am mai experimentat putina adrenalina am stat in cerc si ne-am luat de maini si i-am urat sarbatoritei lucruri. Fiecare, cunoscuti si necunoscuti ai ei. A fost un moment frumos si inedit!

Daca vreti sa faceti bungee gasiti informatii pe pagina lor de Facebook sau pe site. Daca nu va incumetati la bungee de la 140 de metri exista si varianta 40 de metri sau exista multe alte activitati pentru temerari: escalada, tiroliana (cea mai lunga pe care m-am dat eu pana acum si cea mai inalta, suspendata aproape de 140 de metri), rapel, pendul, calarie, you name it. O gramada de activitati faine!

DSC_0216-1024x680 DSC_0217-1024x680

 

Oameni tare faini si dedicati si aici. Calzi si cu simtul umorului, asa cum imi plac mie oamenii.

Daca vreti la bungee poate facem gasca, ne incurajam unii pe ceilalti. Promit ca sar prima si ca facem road trip cu Furia Rosie pana acolo!

Simona-Stanescu-Duba-libre-1024x682

Te lasi convins?

Povestea continua iar acest articol este scris de pe un superb Samsung Notebook seria 9. Daca nu va e cu suparare puteti arunca si un ochi pe pagina de Facebook Samsung Romania.

Sharing:

About The Author: Simona

I like to challenge what I think I know! I like to travel for the challenge! I travel because it makes sense. I travel because this is life for me!

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *