• Menu
  • Menu
calatoria ADN-ului

O călătorie a ADN-ului

Noi călătorim nu doar pentru mâncare, curiozitate, tradiții şi obiceiuri ci şi pentru a ne descoperi pe noi acolo.
Cel puțin pentru mine aşa e. În Laos mi-am descoperit latura care evită conflictele. Mai mult chiar decât ştiam asta deja despre mine.
Am înțeles mai bine şi de ce sunt aşa. Şi de comun acord cu mine 🙂 am hotărât că îmi place.

De unde cred eu că sunt

Mai ştiu despre mine că unul dintre bunicii mei era albanez. Și mă cam mândresc destul de mult cu asta! A fugit în România împreună cu familia atunci când avea 5-6 ani.
Oamenii mă mai întreabă des de unde sunt. Când le spun că din Dobrogea, următoarea întrebare este dacă am ceva rude turci sau tătari! Și nu o singură dată am fost blocată de întrebarea asta. Alt răspuns în afară de bunicul albanez nu am pentru trăsăturile mele!
De când am aflat această informație despre trecutul meu, mi s-a părut fascinant şi este unul dintre motivele pentru care îmi doresc să ajung prin această țară. Am ajuns aproape, iar Alex tot spune mereu: hai, mergem în Albania să îți descoperi rădăcinile?

De unde crede Alex că e

Alex este oarecum convins că este 100% român! Eu cred că în ADN-ul lui sigur trebuie să stea ascunse și altele. M-aș amuza teribil să descopere și ceva legături indiene. Pentru că are o mică barieră atunci când e vorba de acest popor. Când am plecat în India mi-a spus destul de clar. Tu mergi, descoperă, have fun. Dar eu nu simt nevoia să ajung în India.

De ce m-aș bucura să aflăm de unde ne tragem?

Călătoriile nu ne lărgesc doar orizonturile, ci și înțelegerea față de oameni! Aș fi eu foarte uimită să aflu că sunt 100% româncă iar Alex are cine știe ce mega strămoși exotici! Iar în codul ADN-ului nostru este și mare parte din secretul pentru care suntem ceea ce suntem. Dincolo de familie, mediul în care am crescut și prietenii pe care ni i-am ales!

Află și tu care îți sunt strămoșii

Și aici intervine dansul bucuriei! Cei de la Momondo au avut The DNA Journey! Încercând să reducă din barierele dintre oameni, au explorat de unde vine fiecare! „Nu ar mai exista extremism în lume dacă oamenii şi-ar cunoaşte moştenirea genetică.” Acesta este un citat de pe site-ul lor cu care am rezonat!

Călătoria ADN-ului se întâmplă și anul acesta! Te poți înscrie până pe 3 mai în concurs și o să primești un kit de testare al ADN-ului. Testarea se face simplu și ușor, din salivă. Aceasta este etapa cu numărul 1. În etapa cu numărul doi câștigătorul o să primească o excursie în valoare de 1500 de euro prin țările din care provine! 

The DNA Journey – video

Oricum, trebuie să vezi acest video ca să înțelegi mai bine!


Noi așteptăm să ajungă la noi testele! Happy happy, joy joy! Trebuie să recunosc foarte cinstit că anul trecut am „salivat” la toți bloggerii care au primit kituri de testare! Și eram extrem de curioasă! Normal că atunci când vom afla de unde ne tragem vom face în așa fel încât să și ajungem prin locurile acelea!

Așa vom învăța mai multe despre noi! Chiar dacă are Alex impresia că e 100% român, în Iran de exemplu oamenii îl confundau cu un localnic foarte des și vorbeau în farsi cu el! Iar el nu știa să spună decât „nu vorbesc farsi”!


Așadar, noi îți spunem să profiți de această oportunitate. Te poți înscrie în concurs aici. Iar din punctul meu de vedere nici nu contează așa mult dacă ajungi să câștigi premiul cel mare sau nu! Ar fi genial să câștigi măcar testarea ADN!

Și avem o întrebare: ai prejudecăți? De unde nu ai vrea să descoperi că ești? Alex cu India, eu aș fi uimită să aflu că sunt 100% româncă (și cam imposibil, având bunicul albanez).

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 comments