• Menu
  • Menu

Orașul care a stat sub apă – Villa Epecuen

Există în Argentina, nu departe de Buenos Aires, un oraș acum abandonat – Villa Epecuen. În trecut folosea mai mult ca stațiune balneară și putea acomoda până la 5000 de turiști.

În 1985 apele sărate au început să se infiltreze până când în 1993 până la urmă orașul a fost evacuat.

De atunci și până acum apele au început să se retragă și curioșii s-au aventurat pentru o tură în părăsitul și ciudatul Villa Epecuen ce răsare de sub ape! Pozele sunt din 2011 însă eu acum le-am descoperit. Numele fotografului este Juan Mabromata.

villa epecuen 4

villa epecuen 2

Din cauza apei sărate totul are o pojghiță, tot ce a însemnat natură s-a uscat în timp ce metalul a ruginit în ritm alert!

villa epecuen 3Mă știți pasionată de locuri abandonate din lume. Dacă la Prypiat poate să fie mai greu de ajuns, aici e și simplu și lipsit de riscuri și din fericire povestea nu e nici așa de tristă, oamenii au scăpat cu viață, locul a fost părăsit.

Doar un singur locuitor a revenit. De ce stă aici, ce face el toată ziua în locul ăsta, am găsit o poză prea puțin explicativă și confirmarea pe wikipedia că orașul are un singur locuitor din 2009 și un articol ce vorbește despre el. Mi-a plăcut comparația cu Pompei, acolo nu ai și un locuitor în viață care să te plimbe prin oraș și să îți povestească! Aici îl ai pe Pablo Novak.

villa epecuen 5

Eu pun pe lista pentru Argentina și locul ăsta și tare aș vrea să îl mai prind pe moșuleț și să îmi povestească!

Toate pozele sunt de aici.

 

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

17 comments