• Menu
  • Menu

Am pozat „pe blat” Palatul Dolmabahçe (P)

Uite că Pepsi mi-a ridicat mingea la fileu să vă povestesc despre destinațiile din călătoria în jurul lumii oferită de ei! Challenge accepted! Începem cu Istanbul și vă dezvăluim rând pe rând traseul!

Nu-i frumos să faci poze acolo unde nu ți se dă voie. Dar uneori regulile chiar nu au sens! Mai ales când îți este interzis să pozezi un loc atât de frumos ca Palatul Dolmabahçe din Istanbul!

La intrare mi s-a spus că nu am voie să fac poze pentru că oamenii folosesc blițul! Ok, ok! Dar eu nu folosesc oricum niciodată blițul! Așa că am trăit periculos! Am pozat pe sub mânecă!

Am pozat „pe blat” Palatul Dolmabahçe și vi-l arăt și vouă. Am încărcat și mai demult pozele într-un articol. De atunci însă am pierdut o parte din baza de date.

Despre Palatul Dolmabahçe

Este cea mai opulentă reședință din Turcia. Cu peste 285 de camere e ușor să vă imaginați de ce! Adică am mai văzut palate. Am mai văzut lux. Și opulență! Dar acest palat parcă le întrece pe toate!

Trebuie să știți că în acest palat au locuit ultimii șase sultani ai Turciei. Sunt tot felul de date interesante. De exemplu una dintre săli este atât de înaltă încât ar avea loc sub ea un bloc de 10 etaje. Palatul e decorat tot cu aur și cristal. Au fost folosite 14 tone de aur pentru a tapeta pereții.

În completare, în sala ceremoniilor se află cel mai mare candelabru de cristal din lume.

Aici nu mi-a ieșit prea bine poza. Dar hey, e cel mai mare candelabru din lume!

Acum hai la plimbare prin palat!


Partea bună e că poți vizita și tu acest palat! Să te minunezi la fața locului! În primul rând Istanbul nici nu e așa departe.

Sau poți câștiga o călătorie în doi în jurul lumii oferită de Pepsi! Unul dintre orașele din listă este chiar Istanbul! Ai apuca să petreci vreo patru zile aici. Ai timp și pentru peștele de pe malul apei, să vezi și palate, turnuri la apus, să-ți cumperi mirodenii din bazar.

Îți mai recomand și cartierul Balat, dar și apusul de pe malul asiatic. Ai multe de făcut și văzut în Istanbul! O să-ți placă!

Cum poți câștiga această călătorie în doi în jurul lumii? Cumpără Pepsi, înscrie codul de sub capac în concurs pe site, păstrează dopul și așteaptă extragerea! Succes!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

27 comments

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3