• Menu
  • Menu

13 locuri de văzut pe Transbucegi și în împrejurimi

Azi povestim despre o zonă deja destul de cunoscută, dar care încă are destul de multe surprize pentru toată lumea. Șoseaua Transbucegi se mai numește și Drumul Babelor iar noi l-am prins chiar surprinzător de liber într-o zi de joi. 😍 În weekend îl bănuim pe atât de aglomerat pe cât de liber l-am prins noi.

Chiar dacă mulți dintre voi au fost deja de multe ori în zonă, sperăm cu acest articol să vă surprindem cu și mai multe locuri pe care poate le-ați ratat. Așa cum ne-a scris cineva pe instagram că nu auzise de Podu’ cu Florile. Sperăm că poate nici de Turbăria Lăptici nu știe toată lumea. Iată cum, din introducere, deja v-am dat două alternative puțin știute.

1. Transbucegi

Noi considerăm acest drum unul dintre cele mai frumoase din România, la pachet cu Transfăgărașanul și Transalpina. Vă lăsăm să ghiciți pe care îl iubim noi cel mai mult. 🙂

Șoseaua Tranbucegi a fost inaugurată prin 2013 și o găsiți pe hartă ca DJ 713. Porțiunea accesibilă cu mașina se termină la Plaiul lui Păcală. De aici se pleacă în drumeție la picior spre Babele. Traseul durează în jur de o oră, o oră și jumătate în funcție de condiția fizică și numărul de opriri.

Dacă îl prindeți liber, este superb să conduci aproape de nori, peisajele sunt minunate iar dovadă stau fotografiile pe care le-am tot postat. 😍

Noi ne-am felicitat în mod special pentru că am ales să prindem și începutul de apus în zonă. A meritat și recomandăm 100%. Urmează poate nebunia de a încerca să prindem și răsăritul?

Apus pe Transbucegi

Aș pune asta ca o activitate în sine, un loc grozav unde să savurezi un picnic în tăcere la apus, privind natura și culorile din jur! Enjoy Transbucegi! 😍

No bun, dacă tot ai ajuns până aici, hai să îți spunem ce altceva ai de făcut dacă ajungi în zonă, în afară de condus pe Transbucegi și plimbarea la Babele. Opțiunile sunt multe, o singură zi nu îți e de ajuns. Noi am fost nevoiți să facem niște alegeri și am lăsat câteva locuri pentru o dată viitoare.

Vezi și vlogul de călătorie, dacă fotografia și informațiile nu te conving.

3. Lacul Bolboci

Aici noi ne-am oprit să facem picnic imediat ce am ajuns. Norii de ploaie se oglindeau în lac și îl făceau parcă și mai frumos!

4. Traseul Podu’ cu Florile

De la care aveți o priveliște, așa cum ar spune un prieten, top top top top! 😀 Am citit despre acest traseu la Maria, care l-a făcut cu bebe care are mic mic mic. Așa cum am mai citit și în alte locuri, traseul este potrivit și pentru cei mici.

Platoul Podul cu Florile se mai numește și Vârful Zănoaga Mare iar de acolo aveți o priveliște absolut superbă asupra lacului Bolboci. Dă-i play de la minutul 5.

Tot drumul se poate face și cu mașina, noi am ales această variantă pentru că ne stresa puțin ploaia care se apropia. Am urcat ultima bucată la picior și nu am fost dezamăgiți.

De unde numele Podu’ cu florile? De la multitudinea de flori de câmp pe care le găsiți pe marginile drumului! Iar podul nu e chiar pod, ci un platou. 🙂

Ce ploaie părea să vină! M-am bucurat că eram cu mașina, dar a trecut la fel de repede cum a venit și nu ne-a udat prea mult, mai mult am dansat în ploaie.

5. Cheile Zănoagei

Probabil unele dintre cele mai cunoscute sau cele mai frumoase chei din România. Așa spune lumea, noi le-am lăsat pentru o dată viitoare, la pachet cu următoarele puncte de pe listă.

sursă foto

9. Cheile Tătarului

Sunt o arie protejată a României, au peste 144 de hectare și se află la granița dintre județele Prahova și Dâmbovița la o altitudine de aproximativ 1800 de metri.

10. Turbăria Lăptici

Uite aici ai ocazia să întâlnești tot felul de specii de plante ce au rezistat probei timpul și gheții. Unele dintre ele au supraviețuit Erei Glaciare. (și când mă gândesc doar că eu am despre mine impresia că sunt adaptabilă)

Ce-i turba? Este un cărbune format prin descompuneră lentă a materialului vegetal. Mă simt cu descrierea asta ca la știrile de la ora 5 după ce merge poliția prin Vamă. Ideea este că nu toate materiile organice se descompun de tot, din această cauză flora de aici este specială.

View this post on Instagram

Mi-nu-nat! #travelgram #travelphotography #travelblogger

A post shared by Ioana Toma (@ioana.a.toma) on

Traseul durează jumătate de oră. Dacă ai cont pe instagram și vrei să prinzi unghiul cel mai bun, sigur mai mult. Iarna nu se poate vizita locul. Sunt curioasă cum e toamna!

11. Peștera Ialomiței

Pe aici noi am fost acum muuulți ani, când am fost și la festivalul Padina. Este una dintre cele mai cunoscute peșteri din Munții Bucegi, puteți vedea atât galerii săpate în peșteră, dar și săli, urcați și niște podețe/trepte pentru a vizita iar la intrare sunteti întâmpinați de Mănăstirea Peștera Ialomiței. Uite aici un articol cu 10 lucuri inedite despre ea.

12. Tunelul din Bucegi – Grota Ursului

Încerc să nu fac prea multe glume despre tunelurile astea, dar uite cum niște lucrări abandonate stârnesc uneori niște povești fascinante. Ce e cu tunelul acesta poți să citești aici.

13. Valea Horoabei

Vrem să terminăm în glorie, cu un loc foarte foarte frumos în care suntem nerăbdători să mergem pentru că arată spectaculos în fotografii. Aproape că nu voiam să îl pun în listă până nu îl vedem noi .

Găsești informații aici.

Atentie totusi – Valea Horoabei este totusi un traseu recomandat celor cu o minima experienta montana. La intrarea in traseu exista si un indicator care mentioneaza ca traseul este interzis fara asistenta Salvamont. Nu se recomanda parcurgerea traseului pe vreme instabila si cu sanse de precipitatii abundente – sunt sanse de viitura in zona canionului si nu cred ca vrei sa te pomenesti in brate cu ceva apa, bolovani si busteni.

Alt articol util mi s-a părut acesta.

L-am lăsat pe listă pentru că fiind un traseu pentru cei cu experiență, nu ne vom încumeta prea curând sau nu ne vom încumeta fără să fim însoțiți de oameni bine-pregătiți. Ceea ce vă recomandăm și vouă.

Distracție plăcută, ce alte locuri ai mai pune pe listă în apropiere de Transbucegi? Spor la călătorit, aveți grijă de voi, nu uitați să purtați mască în spațiile aglomerate. Cel mai bine evitați aglomerația cu totul.

Te așteptăm pe grupul de călătorii – România Lipa Lipa, verifică și categoria dedicată de pe blog- România Lipa Lipa și caută destinații unde ar putea să fie mai puțină lume.

Dacă ți-a plăcut acest articol nu uita să îi dai un share, să ne dai subscribe pe Youtube, să ne urmărești și pe Instagram. Mulțumiiiim! 😍

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments