• Menu
  • Menu

Sate din România în care ne-am putea muta

În ultima săptămâna am explorat iar foarte mult România cea frumoasă. Baza ne-a fost casa lui Alex, Câmpulung Muscel și la nici două ore de casă am găsit peisaje care ne-au lăsat cu gura căscată și ne-au făcut să ne ducem pe site-urile de imobiliare.

Începem să fim din ce în ce mai convinși că aici în zonă am putea să locuim. Stay tuned pentru că ne-au venit idei noi. 🙂

Până apucăm să punem ghiduri de călătorie, cum ajungi, trasee și alte lucruri de făcut, dă play videoului. Nu tot ce filmăm intră în cut-ul final. 🙂 Vezi informații și pe pagina de Facebook, mai exact în albumul dedicat România Lipa Lipa.

Avem și un grup de călătorii dedicat în care așteptăm și locurile tale secrete din România, să împărtășești cu noi tips and tricks și, de ce nu, chiar reguli de bună purtare în călătorii. Avem în plan să discutăm curând și despre acest subiect.

Acum dă play vlogului și enjoy! Uite ce locuri frumoase ai de văzut prin România!

Rezumat pentru video

Am explorat avand ca baza Campulung Muscel si la nici doua ore am descoperit peisaje asemanatoare cu cele din Elvetia. Satele Sirnea si Ciocanu, pozitionate superb intre Muntii Piatra Craiului si Muntii Bucegi, am ajuns la ele dupa ce am mers prin Cheile Dambovicioarei.

Apoi in prim plan sunt satele Pestera si Magura, dar toata zona asta, satele si peisajele din jur sunt superbe. Avem mii de fotografii ce stau mărturie.

Din păcate însă, viața satului nu este mereu atât de idilică pe cât ne-o imaginăm fiecare. Citește acest articol de exemplu.

Imaginile de fumusețe deosebită însă nu sunt de niciun folos locuitorilor. Drumurile proaste și apa pe care sunt obligați să o gestioneze cu zgârcenie, conflictele pornite de la aceasta, nu permit locuitorilor să viseze prea mult. Apa este gestionată de asociații ale locuitorilor grupați în funcție de zona din sat în care locuiesc și care au captat cele câteva izvoare existente. Deseori chiriile plătite celor care dețin terenurile pe care sunt izvoarele nu sunt de neglijat. Apa este o resursă rară. Fără apă animalele nu pot fi crescute și turiștii nu pot fi primiți. Sosirea turiștilor la Sărbătorile de iarnă și seceta sunt momentele în care se vede cât de scumpă este această resursă.

Ca să încheiem într-o notă pozitivă totuși, vă lăsăm câteva fotografii.

Dacă ți-a plăcut vlogul nu uita să te abonezi la canalul de Youtube, să ne urmărești pe Facebook, Instagram și să te abonezi la articolele blogului!

Spor la călătorit și aveți grijă de voi!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments