• Menu
  • Menu

Avantaje și dezavantaje în viața de nomad digital (Timpul)

Viața asta a noastră are atât de multe avantaje, dar are la fel de multe dezavantaje! Tot încerc să le îngrămădesc pe toate într-un articol. Problema e că sunt multe de spus. Subiectul avantaje și dezavantaje în viața de nomad digital este extrem de complex.

Azi o să vă povestesc despre timp. Cum este el și avantaj și dezavantaj.

Timpul ca avantaj

Ești liber să ți-l organizezi cum vrei. În perioada asta (noiembrie 2016 – martie 2017) ar fi fost foarte greu să pot să îmi iau liber. Ce angajator mă lăsa să plec cu zilele stând la cozi în spitale și analize cu tata? Ăsta e cel mai bun și potrivit exemplu.

Mai apoi, pentru că nu trebuie să stăm la un birou, putem avea ziua liberă. Este în avantajul nostru să dozăm munca pentru a putea vedea cât mai multe.

Putem să profităm de fiecare timp mort și să facem pauze pentru a răspunde la mailuri.

Tehnologia a avansat atât de mult și putem face marea majoritate a lucrurilor de pe telefon. Nu e mereu nevoie să ne oprim și să deschidem laptopul. Câștigăm mult timp.

Timpul ca dezavantaj

Tocmai ăsta e și dezavantajul. Ai impresia că ai tot timpul din lume și programezi prea multe lucruri de făcut. Nu le termini mereu și te frustrezi!

Uiți să pleci din locul în care ești cu zilele. Stai și muncești. Uiți și e greu să îți separi munca de viață și invers.

Apar urgențe când ești pe drum. Nu ai timp să le rezolvi.

Pentru că schimbi des peisaje, te muți des, se întâmplă multe lucruri, îi pierzi noțiunea. Și e greu să funcționezi într-o lume în care pierzi noțiunea timpului.

Deseori pare că funcționezi pe alt fus orar decât toți ceilalți din jurul tău. De exemplu eu am sesizat că duminica este una dintre cele mai aglomerate zile pentru mine. Este ziua în care încep să pregătesc lucrurile pentru săptămâna ce vine.


O să fac o serie mai lungă de mici exemple. E foarte glamour viața de nomad digital, dar e un stil de viață nou la care trebuie să te adaptezi. Pentru că dacă doar stai într-un loc, ești mai mult freelancer. Un nomad digital e în mișcare, rezolvă lucruri și muncește de unde vrea. Călătorește!

Și nu, nu e musai ca un nomad digital să fie blogger de travel. Categoriile pe Upwork (și nu numai) sunt diverse. Povestim mai multe în viitor.


Curiozitate: pe câți dintre voi v-ar tenta, la modul serios, un stil de viață nomadic? Care crezi că sunt cele mai mari greutăți. Sunt curioasă cum vedeți voi lucrurile.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 comments