• Menu
  • Menu

Călătoriți în 2021?

Parcă a trecut cam mult timp de când nu v-am mai “luat pulsul”. Ce planuri aveți anul acesta? Aveți plecări programate? Hoteluri rezervate ori bilete de avion cumpărate? Sunteți mai optimiști cu privire la călătorii? Poate ați călătorit și în 2020 și în 2021 la fel ca în alți ani. Suntem curioși să știm voi, comunitatea din care facem parte, cum sunteți pe acest plan.

De ce nu am călătorit în 2020?

Pentru că este pandemie și am preferat să jucăm de data asta cartea siguranței. Dar și pentru că știm deja cum e să zbori de azi pe mâine în țară. Gândul că cei dragi ar putea să ia boala ne-a făcut să stăm mult mai mult pe lângă casă. O întoarcere de urgență acasă era ultimul lucru pe care ni-l doream, iar gândul că s-ar putea întâmpla era pur și simplu prea stresant.

Am tot spus că nu e momentul și chiar nu a fost. Că nu se termină viața dacă nu călătorim, dar nu putem garanta că e la fel dacă alegem să călătorim. Evident, nu vrem nici să trăim cu drobul de sare deasupra capului. De data aceasta vorbim însă despre o situație ce afectează toată planeta.

Mai nou însă, cu știrile bune ce vin cu vaccinarea, parcă începem să ne gândim ușor ușor la destinații internaționale. Aceste gânduri sunt foarte timide, recunoaștem. Încă avem mult de explorat din România Lipa-Lipa.

Studiu Vola – ce intenții de călătorie au Românii în 2021

Am dat și peste acest studiu Vola ce vorbește despre preferințele românilor. Cam 45% își doresc să călătorească în acest an, în timp ce 29% sunt mai ca noi, nesiguri.

Unde se călătorește?

Din punct de vedere al destinațiilor se pare că mulți români doresc să meargă prin Europa, iar pe locul doi ca destinație este chiar România. În acest caz știți deja că găsiți nenumărate recomandări la noi pe blog, inclusiv despre cum să ocoliți aglomerația în zonele ce sunt în mod normal destul de aglomerate.

Vrei să mergi pe Transalpina? Atunci mergi dimineața, la răsărit. Dar poți încerca și alte drumuri la înălțime de la noi, ca Transbucegi și Transvulcan. Apropo, acesta din urmă este și cel mai abrupt drum din țară.

Dacă m-ai întreba pe mine unde îmi doresc să călătoresc, ți-aș spune că îmi e dor tare de o destinație exotică și nouă. Îmi e foarte dor să învăț făcând, adică prin călătorie. Fie că învăț o limbă nouă, cum să gătesc un fel nou de mâncare ori despre modul de gândire din alte țări, pentru mine călătoriile înseamnă învățare și cunoaștere. Îmi e dor să fiu expusă la experiențe noi.

Studiul Vola mai spune că nevoia principală de călătorie este pentru reducerea stresului. Apropo de asta, tu cât de stresat te simți? Cât de tare te-a afectat ultimul an?

Uite și niște cifre interesante – se pare că ultimul an a crescut nevoia cumpărătorilor de vacanțe de a apela la agenții de turism. Mai exact 78% dintre ei ar apela la o agenție.

Ceea ce, să fiu sinceră, pot înțelege. Și noi ne gândim să apelăm la ele mai des în viitorul apropiat. Știți deja despre noi că până la pandemie preferam de multe ori plecările pe cont propriu.

Acum însă înțeleg mult mai bine nevoia de a avea pe cineva la care să apelezi în cazul în care lucrurile nu merg bine. Așa cum noi mereu am avut asigurare de călătorie. În absolut toate călătoriile noastre din ultimii 7 ani ceeeel puuuțiiin.

Când sunt românii pregătiți să călătorească?

Conform acestui studiu, peste jumătate vor să o facă la vară cel  mai târziu și doar 14% după vaccinare. Noi o să începem să ne facem planuri mai clare după ce suntem vaccinați amândoi, dar și familia.

Voi?

Studiul povestește și despre preferințe de transport ori opțiuni de cazare. V-am lăsat mai multe link-uri spre el, las unul și la final. Mie mi s-a părut interesant să citesc despre preferințele generale ale românilor.

Planuri pentru 2021

Poate noi nu suntem așa grăbiți și pentru că am vrea să facem o foarte mică micuță și drăguță cununie, la care să fie oamenii cei mai importanți din viața noastră. Mama lui Alex nu locuiește în România, deci oricum în primă fază trebuie să poată ea să vină. Mai apoi, mulți dintre prietenii pe care îi avem sunt destul de prevăzători și ei… Așadar mai avem și alte priorități pe listă. Nici cu asta nu ne grăbim tare, căci vrem să fie cu adevărat un prilej de bucurie, nu un stres pentru nimeni. ❤️

Cum stau lucrurile pentru voi?

Și pentru că într-un fel arată statistica și altfel realitatea, am vrea să ne povestiți voi în ce ape vă scăldați. Vă vaccinați? Călătoriți? Aveți planurile făcute sau mai așteptați? Pe cont propriu sau cu agenție? La hotel sau apartamente/cazări individuale?

Nouă ne plăceau foarte mult și înainte cazările tip bungalow – orice ar însemna asta. Căsuțe, căsuțe în copac, glamping, containere sau chiar bungalow pe plajă, ne plac locurile de cazare unde ai intrare proprie și nu împarți prea multe holuri și zone comune cu alții. Chiar și apartamentele. Să fiu sinceră mă așteptam să regăsesc și în studiu o preferință mai mare pentru genul acesta de locuri de cazare.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 comments