• Menu
  • Menu

Ne așteaptă o nouă aventură. Ghicești unde?

Yuhuuu! Plecăm în prima aventură cu avionul în formulă completă și suntem super entuziasmați! Am mai jucat de multe ori până acum jocul – ”ghicește unde mergem” și parcă ne era dor să jucăm iar.

Ce primiți dacă ghiciți destinația? Vă trimitem vederi 🙂

Majoritatea părinților călători preferă să zboare cu cei mici în primele șase luni de viață. E cel mai simplu pentru că sunt încă destul de liniștiți și mai puțin curioși. Sau chiar dacă există curiozitate, nu au încă forță și pricepere să tragă prea mult de lucruri, să facă tumbe ori să se târască.

Noi am ratat fereastra pentru că a fost cald și frumos și în România. Dar și pentru că am avut de rezolvat probleme de sănătate destul de urgente.

Nu ne e teamă însă, suntem convinși că Eric o să se distreze de minune în aventura noastră. Plecăm aproape de finalul lunii și suntem foarte entuziasmați.

Bagaje

Am vrea să fim părinți minimaliști și în călătorii, motiv pentru care am decis să călătorim doar cu bagaje de mână. Un rucsac și un troller mic de fiecare este mai mult decât suficient, credem noi. Plus căruțul și o geantă mică pentru Eric. Deja par prea multe bagaje.

Destinație

Am ales o destinație în care nu am mai fost. De la această plecare ne doream să fie mai cald decât în România, dar nu neapărat exotic. Am povestit în acest articol  despre reticențele noastre cu privire la o destinație unde este foarte cald.

Am căutat să avem multe de explorat în natură, dar să fim totuși aproape de civilizație în cazul în care avem o urgență. Sperăm să fim toți trei sănătoși, dar preferăm să fim prevăzători.

Biletele de avion

De data asta nu am vânat destinația în funcție de prețul biletelor de avion. Posibil printre puținele dăți când a contat mai mult locul și mai puțin prețul. Aveam și alte opțiuni unde probabil ajungeam mult mai ieftin.

Pe lângă cerințele de mai sus de la destinație, ne doream să ajungem direct, fără prea multe trambalări prin aeroporturi.

Sfaturi pentru călătoriile voastre în 2022 și 2023

După cum vă povesteam mai sus, luna trecută am avut de rezolvat o problemă medicală. Și pentru că recuperarea nu a decurs conform așteptărilor, am tot ezitat cu plecarea asta. De aceea am ales să luăm biletele prin Vola.ro și să adăugăm serviciul Vola Flex. În cazul în care se întâmplă ceva și suntem nevoiți să anulăm ori să reprogramăm călătoria, primim 90% din costul biletelor de avion înapoi. Și cum biletele nu au fost ieftine, pentru noi a avut foarte mare sens să facem asta. A fost cea mai la îndemână și simplă opțiune pentru noi.

Chiar săptămânile trecute am ținut un workshop privat în care îi sfătuiam pe oameni să fie prevăzători în perioada următoare. Fie că alegeți o asigurare storno, că optați pentru produse ca cel de la Vola.ro ori direct de la compania aeriană, e bine să fiți asigurați. Încă e o perioadă cu multe probleme la zboruri și în aeroporturi.

Cu ajutorul Vola Flex putem reprograma sau cere banii înapoi și dacă pur și simplu ne hotărâm că nu mai vrem să mergem. De înțeles că în perioada în care genunchiul meu părea că nu e deloc mai bine, am fost liniștiți știind că și cazarea se poate anula gratuit, dar și că putem reprograma sau anula.

Deci și pentru cazări vă recomandăm să plătiți poate puțin mai mult, dar să alegeți un loc unde puteți anula până mai aproape de călătorie.

Nu am rezervat încă mașina, dar e work in progress ca să spun așa. Încă mai cântărim la decizia de a lua scaunul de mașină pentru Eric direct de la firma de închiriere sau dacă să închiriem un scaun de mașină separat și livrat la aeroport. Voi ce experiențe aveți cu scaunele de mașină oferite de firmele de închiriere?

Plan pentru primul lui zbor

Nu avem așteptări prea mari. Cu siguranță noi, părinții, vom ajunge destul de obosiți. Dacă Eric o să fie însă bine, nici nu contează. Pentru decolare Eric o să fie pus la sân, fie îi dăm să bea biberon pentru a evita durerile de ureche. Pentru zbor, o să îl legănăm și adormim atunci când e momentul lui de somn. Momentan doarme la fiecare 2-3 ore.

Iar pentru distracția lui Eric o să avem pregătite jucărelele de dentiție și cărțile „touchy feely”de la Usborne. În caz de extremă urgență o să facem ce facem și acasă, îi arătăm videouri cu el de când era mic. Încercăm să aibă o relație sănătoasă cu ecranele.

Le vede atunci când lucrez și îl mai țin în brațe, când dau un mail ori am un excel în față, ori rareori când exersam engleza. Când vrem să îi facem lucruri care nu îi plac – de exemplu să îi curățăm nasul, preferăm să îi arătăm videouri cu el, nu desene. A funcționat până acum.

Suntem foarte pregătiți de o nouă aventură, este și Eric. Dacă ai ceva idei sau sfaturi pentru noi, le așteptăm.

Din păcate după această plecare s-ar putea să nu mai plecăm iar o perioadă pentru că mă așteaptă o operație la sinusuri. 🤦 Nu ne facem griji oricum, ne gândim să mergem iar cu autorulota prin Turcia, încă mai avem o gramadă de locuri puse pe listă pe care vrem să le vizităm. Sănătoși să fim. 🙂

Deci? Ghicești unde zburăm prima dată cu Eric? Dacă vrei să citești povești care să te inspire, găsești în categoria Călătorii cu copii câteva idei de la parinții care au călătorit alături de cei mici.

Voi unde ați zburat cu bebe prima dată?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 comments