• Menu
  • Menu

Locuri deosebite de vizitat în județul Hunedoara – Cheile Băniței, Peștera Bolii, Transvulcan și Fundătura Ponorului

Nu stăm, am tot explorat pentru a vă arăta cât mai multe locuri superbe din România. Azi vedeți patru destinații deosebite din județul Hunedoara. Începem cu Cheile Băniței, aflate foarte aproape de Petroșani. A fost prima dată când am străbătut niște chei direct prin apă! Mai jos în articol găsiți și coordonatele lor gps.

Vezi vlogul cu aceste patru locuri din județul Hunedoara

Peștera Bolii, aflată în apropiere, este accesibilă pe toată lungimea ei, adică poți să intri printr-un loc și să ieși în partea cealaltă a muntelui. Sunt puține astfel de peșteri în țară. Noi ne-am blocat la un moment dat pentru că era inundat, dar poate revenim la un moment dat și parcurgem toată străpungerea, ca niște exploratori adevărați ce suntem.

Apoi, mulțumită unei cititoare a blogului, am aflat de Transvulcan, un drum ce face legătura dintre Oltenia și Transilvania, străbătând munții Vîlcan. Ne-am oprit pe platoul din vârf, unde am admirat o panorama superbă de 360°.

Iar Fundătura Ponorului este un loc unde se ajunge greu, dar care merită cu siguranță. Am făcut o parte din drum cu mașina, apoi am mers pe jos. Am aflat de la localnici că se poate campa în curțile lor, deci și aici poate revenim la un moment dat.

Mai multe foto curând pe Instagram.

  • 0:00 – Intro
  • 1:11Cheile Băniței
  • 3:00Peștera Bolii
  • 5:12Transvulcan
  • 10:12Fundătura Ponorului (dacă vreți să ajungeți cu mașina e bine să folosiți waze, indicațiile oferite de google nu sunt ok și ajungeți pe drumuri unde aveți nevoie neapărat de 4×4). Și neapărat – nu am încerca drumul cu o mașină foarte joasă. Mai bine la picior pentru că traseul nu este foarte solicitant, trebuie să vă luați însă suficient timp.

Am mai fost în zonă acum câțiva ani, din păcate însă am pierdut fotografiile de la articolele din perioada respectivă. Recuperăm anul acesta, o să revenim și cu un articol cu mult mai multe obiective de vizitat în județ, asemănător cu restul articolelor din categoria România Lipa-Lipa.

Nu uitați să vă abonați pe Youtube, vă așteptăm și în grupul România Lipa-Lipa, în următorul vlog avem să vă arătăm niște locuri chiar și mai frumoase!

Enjoy și mulțumim!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments