• Menu
  • Menu

Răsărit de soare peste Transalpina

Cei care ne urmăresc de mult timp știu că iubim apusurile. Mai știți însă și că dacă totuși ne trezim pentru răsărit, atunci merită 100%. Drumul Regelui la răsărit este cu atât mai frumos. Nu regretăm nici o secundă nici trezitul la 5 dimineața, când nici cocoșii nu făcuseră ochi încă, dar nici frigul atunci când am ajuns în vârf de munte.

Transalpina este drumul nostru preferat. Cu vizita asta a noastră am simțit într-un fel că închidem un cerc. În 2014, atunci când am fost ultima dată, ne-am întors spre casă, am oprit într-o benzinărie și ne întrebam unde mai mergem. Și dacă să mergem ziua următoare la birou.

Fusese atât de frumos, chiar dacă nu avem fotografii prea multe sau prea bune, că nu ne venea să ne întoarcem. Aspiram deja la un stil de viață nomadic, îi prindeam gustul și începea să ne ia pe sus. 🙂

Anul acesta am plecat din Horezu fără să avem un plan foarte clar. Am poposit în Polovragi unde nu am vrut să îi deranjăm pe cei de la Pensiunea Miraj, dar ei tot ne-au ochit și au venit după noi să ne salute. Ce frumos!

În Polovragi, acum 9 ani, era botezat blogul iar eu habar nu aveam ce mă așteaptă. Locul așadar are o însemnătate aparte pentru mine. Poți să citești mai multe aici, dar astfel descoperi și ce poți face în zonă.

Indicații de orientare pentru Transalpina

Drumul regelui, adica drumul 67c adica Transalpina face legatura intre Transilvania si Oltenia. E frumos sa il vedeti pe tot. Pana la Sebes sau de la Sebes inapoi.

Drumul in sine incepe din localitatea Jina. La barajul Tau aveti indicator, veti trece mai apoi pe langa Barajul Oasa unde o luati la stanga si veti merge pana la Obarsia Lotrului. Oricum, la Barajul Oasa exista cativa vanzatori de colaci, clatite si alte bunatati, va indruma ei :).

Mai tarziu urmati indicatorul de Novaci. O sa aveti si indicator de Petrila, 28 de km, insa tineti calea Novaci daca vreti sa urmati drumul regelui.

Transalpina de la un capat la celalalt – ghid util de calatorie

Răsărit de soare peste Drumul Regelui

Când am pornit blogul îmi doream să comunic foarte mult vizual cu oamenii, nu doar prins scris. În ultima vreme am scris atât de multe articole bazate 100% pe utilitate încât parcă am uitat să spun și povestea.

Hai să ne plimbăm așadar printr-o poveste în poze, de la frigul de dinaintea primelor raze de soare și până la căldura soarelui strălucind vesel peste peisajele de pe Transalpina!

În primă fază frigul chiar m-a făcut să mă îndoiesc puțin de decizia luată. Începuse să fie lumină, dar razele soarelui erau încă departe.

Dar ce ne-am bucurat când a început să apară timid.

Iar după apariția soarelui am început să explorăm și noi mai mult din drum, oprind din loc în loc. Ai răbdare să dai scroll prin ele, devine tot și tot mai frumos!

De ce te sfătuim și pe tine să încerci să prinzi cel puțin un răsărit peste Transalpina? Pentru că este superb, dar și pentru că este o modalitate de a evita mulțimea, aglomerația și traficul.

Pe noi ne-a speriat mai mult aglomerația decât trezitul dimineața. Și iată că cine se trezește de dimineață prinde fotografii foarte frumoase! 🙂

Te las să admiri și sper să îți placă. Toate fotografiile au fost făcute cu Samsung S20. Mie acest telefon mi se pare absolut perfect pentru mâinile mele mici. Variantele + și ultra cred că sunt mult prea mari și au astfel risc destul de mare de a scăpa în cele mai nepotrivite momente. (telefoanele mele anterioare pot să confirme)

Mi se pare cel mai ușor să fotografiez cu telefonul în călătorii și la cât de mult au evoluat camerele telefoanelor nici nu am motive să mă plâng.

Sper că ți-au plăcut pozele. Te aștept și pe Instagram, pe Youtube sau în grupul de Facebook România Lipa Lipa, loc în care descoperi o grămadă de locuri superbe din România 😍.

Spor la călătorit și aveți grijă de voi!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments