V-am spus că am explorat destul de mult prin Dobrogea mai puțin știută și tot mai avem o sumedenie de locuri de văzut, de exemplu Insula Popina.
Cel mai interesant loc pentru mine, dintre cele prezentate în vlog, cred că a fost locul fosilifer Credința. Un fel de – la capătul lumii. Păcat doar că se pot face FOARTE multe lucruri din punct de vedere turistic, dar se fac atât de puține. Măcar sunt drumurile asfaltate…
Iar toamna este cu atât mai frumos în Dobrogea pentru că se mai domolește și căldura.
Obiective turistice mai puțin vizitate în Dobrogea
În ordinea în care am fost la ele, cu excepția faptului că Tropaeum Traiani este un obiectiv chiar destul de cunoscut. El nu cred că se poate spune că este în Dobrogea mai puțin știută.
- Tropaeum Traiani – certificatul de naștere în piatră al poporului român.
- Cetatea Tropaeum Traiani – la care destul de puțină lume merge.
Obiective turistice în Dobrogea mai puțin știută
- Pădurea Hagieni – recomandată primăvara, când puteți vedea multe specii de flori speciale
- Balta Limanu
- Fortificația Dealul Albești – am găsit un articol detaliat aici
- Locul fosilifer Credința – unde puteți admira melci și calcare lăsate de marea preistorică
- Și am mai fost spre locul fosilifer Aliman, unde nu am văzut așa bine fosile, dar am văzut peisaje tipic dobrogene, o broască țestoasă, un șacal și am admirat lacul Vederoasa.
Vezi și articolul/vlogul anterior, dar și articolul în care listam mare parte dintre obiectivele turistice din Dobrogea. Nu uita să ne urmărești și pe Youtube sau Instagram, hai și în grupul de călătorii România Lipa-Lipa.
Destinații fără aglomerație de vizitat în Dobrogea. Obiectivele turistice din Dobrogea
Spor la călătorit și aveți grijă de voi! Pe unde mai explorați și ce locuri din Dobrogea ce nu sunt pe nici una dintre cele 3 liste trebuie să mai vizităm NEAPĂRAT? 🙂
[…] Un loc pe care nu îl poți vizita fără lentila macro, asemănător oarecum cu locul Fosilifer Credința (despre care am povestit aici). […]
Bună dimineața! Mi-ar plăcea sa vad si eu Popina, dar din ce știu, e zona strict protejata, cu acces interzis. Deci vizita se limiteaza la înconjurul insulei cu barca. E frumos si așa. Cam tot așa se vizitează insula Ceaplace, primăvara, locului de cuibarire a unei foarte mari colonii de pelican creț. Nu te poti apropia prea mult(e balizată zona), dar spectacolul e uimitor si de la distanță. Trebuie doar grijă si motoare oprite, sa nu sperie păsările.
Da da, nu se poate vizita si oricum este „casa” pentru vipera neagra, deci nu e nici recomandat. Era numita pentru ca e interesant de stiut despre ea, de vazut de la departare, nu de mers pe ea.
Felicitari pentru reportaje! Va admir si invidiez.. In sensul bun😊
Multumim foarte frumos!