• Menu
  • Menu

Cazări de poveste în România – Grădina Sitaru

Actualizare. De când am scris acest articol, multe s-au mai întâmplat. Aici am avut petrecerea de nuntă, aniversarea băieților când Eric a făcut 1 an și Alex 37, dar și aniversarea de anul acesta a băieților. Fiind doar 4 zile între zilele lor de naștere, o să devină probabil tradiția noastră să facem party în acest loc.

Grădina Sitaru – relaxare lângă București.

Foarte foarte aproape de București, la doar 35 de km, în Sitaru, vă așteaptă o casă tradițională renovată și adaptată nevoilor din zilele noastre, dar cu un vibe bun de „a fost odată”.

Iar dacă nu îți este suficient spațiul de generos de 2500 de metri pe care îl pun la dispoziție proprietarii pentru alergat cu roaba (vedeți mai jos) și relaxare, imediat când ieși din curtea lor dai direct în sit-ul natural Natura 2000 Grădiștea-Căldărușani-Dridu.

Hai să povestim mai multe despre Grădina Sitaru – ai liber la tihnă!

Ne place foarte mult descrierea lor în primul rând, pentru că te duce spre un timp și un mod de viață încet. Știți deja despre noi că folosim des expresia – și melcul țuști din tufiș. Așadar, rezonăm cu tot ce înseamnă trăit puțin mai încet.

Eu sunt Casa Rural. Mesterul satului m-a faurit acum 50 de ani in stil vernacular iar intrarile in pridvoarele mele sunt de inspiratie neo-romaneasca (vei vedea asemanarea cu vestita manastire de pe lacul Caldarusani, de aici din zona).

Am dusumele noi de lemn, nu parchet. Usile si ferestrele mi-au ramas cele originale. Am si o curte de 2500 mp, cu iarba, nu gazon. Si un porumbar (un fel de hambar mai mic, in care se tinea odinioara porumbul) refacut, cu terasa, in care sa te pui la masa lunga si sa te ‘ospetesti’ cu bucate facute de tine la ceaun sau la gratar… sau comandate din zona, in zilele lenese…

Despre casă și cazare

Aveți la dispoziție maxim 10 locuri în patru camere/dormitoare. Unele dintre camere au fost înainte bucătării de exemplu, iar casa este circulară. Canapeaua extensibilă pentru persoanele 9 și 10 este în unul dintre holuri.

Poate asta să fie puțin mai ciudat, dar să nu uităm faptul că este o casă bătrânească, amenajată foarte frumos.

Toaletele sunt în curte, așa cum le șade bine caselor de la țară. Modificări ale acestor condiții ar fi adus cu siguranță modificări importante în arhitectura casei.

Dar nu vă lipsește absolut nimic. Iar când nu mai aveți modalități pentru a distra copiii, puteți opta oricând pentru o mini cursă cu obstacole cu roaba! 🙂

Bucătăria este și ea una mare și generoasă, echipată cu tot ce trebuie.

Iar în jurul grătarului se aprind și cele mai interesante discuții, nu-i așa? 🙂

Co-working & co-living la Grădina Sitaru:)

Eu m-am îndrăgostit de colțul de citit. Iar pentru că eram în timpul săptămânii am descoperit că este grozav faptul că este împărțită curtea în mai multe zone. Toți prietenii noștri aveau ședințe și aveau de muncă, fiecare a putut să se retragă pe câte undeva.

Grădina Sitaru este child friendly

De precizat și faptul că au fost cu noi și doi copii de aproximativ 1 un, locul este și prietenos cu cei mici. De exemplu scările de la piscină se pot da la o parte, astfel încât să nu existe riscul ca cei mici să cadă.

Se aud peste tot păsări cântând, ceea ce m-a făcut să spun des că suntem ca într-o poveste Disney. Da, cântă păsările chiar și noaptea. Sau așa era la început de iunie 2020 când am fost noi.

Diana și Alex – proprietarii

Poate și asta a făcut din acest loc unul ce ne-a rămas foarte aproape de suflet. Cei care îl dețin sunt destul de mult ca noi. Un cuplu destul de tânăr și tineri părinți ce au pus multă pasiune și l-au asezonat cu detalii mici, dar care fac diferența. De exemplu obiecte originale tradiționale de olărit sau ornamente.

Vezi și vlogul de aici, unde îți arătăm puțin și casa și curtea

Țesător de vise

Noi chiar am avut liber la tihnă și chiar mai mult. Sunt frumoase nopțile în grădină, cu foc de tabără și stele clare! 😍

Pe cei de la Grădina Sitaru îi găsești pe Facebook, Instagram, Airbnb, Wildventure România și Travlocals.

Vezi mai multe recomandări de cazări în România, hai și în grupul România Lipa-Lipa.

Spor la călătorit și aveți grijă de voi!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment