• Menu
  • Menu

Dobrogea mai puțin știută – dealul Allah Bair, Cheile Dobrogei și Rezervația Naturală Gura Dobrogei

După ce am colindat destul de mult prin colbul din Dobrogea am ajuns la concluzia că aici găsești poate unele dintre cele mai interesante obiective turistice, dar și cele mai puțin promovate/îngrijite. Ca de exemplu Peștera La Adam, locul în care a fost descoperit un molar ce aparține lui homo spiens fossilis, cu o vechime de peste 100.000 de ani.

Tot aici au fost găsite cinci pietre cioplite, parte dintr-un altar închinat Zeului Luminii, sau Zeului Mitras. Se mai gândește cineva la o paralelă cu Game of Thrones?

De ce nu e Dobrogea promovată mai mult?

Mă rog, opțiuni de promovare pentru zonă există cu siguranță, mai ales că, eu am fost uimită să descopăr, drumurile sunt chiar bune. Când eram mică drumurile în Dobrogea erau destul de bombardate, nu știa tata ce groapă să ia și pe care să o ocolească.

Opțiuni de cazare sunt și ele multe, depinde spre ce zonă din Dobrogea vă îndreptați. Găsiți pe Booking o multitudine de variante.


Booking.com

 

Acesta este încă un episod din – ce ai de văzut în România și să nu fie prea aglomerat. În Cheile Dobrogei cred că se aglomerează în weekend. Noi am avut norocul să nu fie niiimeeeni! Am fost într-o zi de joi.

Dar poți explora prin bănuții Dobrogei și în rezervația naturală Gura Dobrogei, poți merge să cauți și peștera Liliecilor, să dai o fugă și până la Casian, unde găsești și peștera sfântului, dar și lacul cu același nume.

Și nu uita că sunt multe alte locuri de văzut în zonă. Toamna cred că e cel mai bine, pentru că se mai potolește căldura arzătoare. Îi poți lua chiar și pe cei mici la plimbare prin Munții Măcinului.

Destinații fără aglomerație de vizitat în Dobrogea. Obiectivele turistice din Dobrogea

Asta a fost una dintre primele zile de explorare, mai urmează atât încă un vlog, dar și un articol cu multe fotografii și alte detalii.

Dacă ți-a plăcut vlogul și vrei să vadă și alții cât de multe locuri au de văzut în Dobrogea, nu uita să îi dai un share și hai și pe Instagram.

Mulțumim și spor la călătorit! Ce planuri aveți pentru toamna asta?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments