• Menu
  • Menu

Plaje mai retrase în apropiere de România

Dacă ești ca noi, în căutarea unor locuri mai liniștite și mai retrase de mers la plajă și tras sufletul câteva zile, o să te bucure acest articol. Am făcut o selecție a unor plaje mai retrase de la Marea Neagră. Atât din România, dar și din Bulgaria. Uneori nici nu ghicești ce frumuseți se ascund la nici 200 de km de casă.

Corbu ori Vadu nu mai sunt de multă vreme un secret pentru nimeni.

Ce să iei la tine?

Recomandările noastre se află în locuri mai izolate, fără non stop la colț. Nu uita acasă protecția solară. Atât crema de plajă, cât și umbrele de soare sub care să te poți ascunde în mijlocul zilei. Unele dintre plaje nu au prea multă umbră sau chiar deloc.

Mâncare, apă din plin, mai ales dacă plănuiți să stați mai multe zile, plinul la mașină făcut, cort, rulotă, modalități de a improviza loc de somn pentru că în puține există unități de cazare.

Cum sunt locurile din lista asta?

Majoritatea au puțină infrastructură sau nu au deloc. Nu există magazine în apropiere, pot exista restaurante uneori, dar funcționează doar între anumite ore, drumul este de cele mai multe ori accidentat, fără muzică duduind, pe alocuri cu nudiști, oameni veniți să stea cu cortul ori rulota.


Plaje mai retrase în România

Între Eforie Sud și Eforie Nord. Acum e plin de viluțe, dar se găsesc și locuri ceva mai retrase unde ocazional se face și nudism. Era cândva o plajă de nudiști cu totul, a fost acaparată de mase, rămâne încă ceva mai aerisită.

Și spre Tuzla și la plaja Tuzla se liniștește puțin nebunia și e loc bun de stat cu cortul ori rulota sau plaja din 23 august.

La ambele ai magazine, non stop, unități de cazare destul de aproape.


Plaje mai retrase în Bulgaria

La vecini am găsit fără să ne străduim deloc o grămadă de locuri simpatice de mers la plajă. Apar și pe google maps, am fost și noi pe la o parte din ele. Le poți vedea și în vlogurile de călătorie din acest roadtrip.

Vloguri de călătorie plaje remote din Bulgaria

Tyulenovo, Cap Kaliakra, Bolata.

Plajele Pasha Dere, Kara Dera și Irakli.

Hai să nu ne mai lungim atât. Distracție și explorare plăcută.

1. Tyulenovo – plaja cățărătorilor

La doar 40 de km de Vama Veche te așteaptă Tyulenovo. (coordonate hartă)

E cam mult spus plajă pentru că relieful este foarte stâncos, dar rămâne un loc foarte interesant. Până nu de mult în zonă nu veneau decât cățărătorii și amatorii de senzații tari, dar cum spațiul este destul de generos, începi să vezi un mix tot mai pestriț de oameni.

Restaurantele nu sunt deschise toată ziua, găsești cazare în zonă în cazul în care nu vrei să campezi.

2. Cap Kaliakra

Nici Cap Kaliakra și cetatea cu același nume nu mai sunt probabil un secret pentru nimeni. Merită însă timpul vostru, mai ales pentru a vedea apusul.

3. Bolata

Coordonate google maps

Plaja de aici este la o aruncătură de băț de capul Kaliakra, faceți stânga mergând spre el. Aveți indicator și pe jos. Drumul este îngust și accidentat, e bine să mergeți cu grijă. La capăt vă așteaptă un golfuleț perfect. Ziua vine mai multă lume la plajă, în schimb seara rămân cel mult un sfert să campeze.

Cam așa a arătat pentru noi traseul din prima zi. Am realizat că am fi putut să stăm cel puțin două trei zile în zonă, chiar mai mult. Fiind pe repede înainte și ușor în urma programului am plecat la explorat și restul plajelor mai liniștite.

4. Plaja Pasha Dere și Eco Club Bulgaria

Probabil cea mai prețioasă descoperire a noastră. Plaja Pasha Dere (<-coordonate gps) este mai greu accesibilă și astfel ceva mai izolată. Drumul până aici nu e chiar o plimbare în parc. Noi am învățat încă de la Duli Beach că drumul până la un loc este un filtru bun pentru oameni. 😉 Știți ce zic?!

Recomandare de cazare plaja Pasha Dere

Deasupra ei, pe o bucată de pământ deasupra Mării Negre există campingul Eco Club Bulgaria. Cu proprietari foarte amabili și prietenoși, corturi cu zonă de relaxare ce făceau cortul nostru din portbagajul mașinii să se rușineze, ba chiar un van pe care îl poți închiria să dormi în el.

Cred că răsăriturile de soare sunt superbe în acel loc. De când am postat videoul pe Youtube cel puțin patru oameni mi-au spus că se duc acolo.

Noi am ajuns după o ploaie serioasă ce a cam făcut drumul până la plajă foarte noroios și greu de accesat. Ne-am mulțumit să scoatem puțin drona pentru a admira plaja și ne-am promis să revenim pentru răsărituri de soare tihnite.

Chiar dacă nu sunt magazine sau restaurante prea aproape aici aveti acces la bucătărie, frigider, electricitate și prize, dușuri, toaletă, contra cost și wifi. Sau puteți să plecați pregătiți la drum cu o opțiune valabilă în roaming.

Pasha Dere o să revenim la tine.

5. Plaja izolată Kara Dere

Coordonate gps

Noi ne-am cazat în Byala o noapte iar ziua următoare după ce ne-am băut cafeaua am plecat să căutăm plaja. Pe drum am dat de viță de vie și câmpuri întregi de floarea soarelui. Asta ne-a mai încetinit puțin drumul până la plajă, dar cum să nu te oprești la asemenea peisaje?!

Dacă te grăbești să ajungi la plajă și nu ești în mood-ul „love the road” atunci nici nu are sens să te urci în mașină.

Plaja Kara Dere este foarte restrasa, nu ai magazine la cel puțin jumătate de oră de mers cu mașina, dar nici umbră. Veniți pregătiți în cazul în care intenționați să stați mai multă vreme. Vezi și în vlogul de călătorie cum arată plaja.

6. Plaja izolată Irakli

La 177 de kilometri de Vama Veche este cea mai îndepărtată plajă izolată testată de noi în tura aceasta prin Bulgaria. Adică la nici trei ore de România. Găsești coordonatele google maps aici.

Nici aici nu ai magazin aproape și e bine să mergi pregătit, dar găsești ceva mai multă umbră.


Nu știu să vă spun care dintre aceste plaje mai retrase mi-a plăcut mai mult, toate sunt bune de explorat și relaxat. Fără bubuială în cap de la vecini, ci mai mult cu zdrăngănit de la o chitară în depărtare.

Ce să nu faci dacă ajungi în aceste locuri

  • Nu lăsa mizerie în urmă.
  • Nu face gălăgie, încearcă să nu îi deranjezi pe cei din jurul tău.
  • Mergi pregătit cu suficientă apă, mâncare, protecție solară.

Distracție plăcută!

Nu uita să ne urmărești și pe YoutubeFacebook sau Instagram.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

11 comments