• Menu
  • Menu

Plaja sălbatică din Vadu – informații acces și poze

Ultimul lucru pe care l-aș vrea este să devină și mai popular acest loc, o să vă ofer însă câteva informații în speranța că le veți utiliza cu discernământ!


Ce să NU faci în Vadu

Dacă plănuiți o vizită aici totuși o sa vă ROG FRUMOS să:

– lăsați boxele acasă
– să nu duceți mașina până pe plajă sau să vă apucați să faceți offroad pe acolo


– să aveți puțină grijă unde puneți cortul
– să nu faceți foc de tabără – sau foc în general (am și o soluție foarte bună și ieftină pentru voi)
– să strângeți gunoiul și tot ce aduceți cu voi!
– să arătați puțină considerație și respect pentru natură
– să nu vă abateți cu mașina de la potecile deja marcate


Se poate intra la Vadu?

Da, se poate! Înainte de intrare sunt montate panouri ce indică intrarea interzisă fără permis de acces. Acest permis se poate lua fie de la primăria Corbu (cred), fie direct de pe plajă.

Eu am ajuns acolo joi seară, la așa numita poartă erau niste domni pe care i-am întrebat care e situația și dacă se poate intra cu mașina (de la poartă până la plajă sunt 6,5 km). Oamenii ne-au spus să mergem liniștiți. Din când în când vine controlul moment în care fie plătești pe loc taxele necesare, fie le arăți direct permisul de acces (dacă ai) + pot să îți ofere îndrumare – unde să lași mașina, cortul, etc.


Cât costă intrarea aici?

Costul este de 10 lei de mașină pe zi și 5 lei de persoană pe zi. Nu plătești unui Gigel care își bagă banii în buzunar ci primești și documente ca

  • Permis de acces auto – de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării)
  • Permis de intrare nominal
  • Chitanță

Documente de intrare in Vadu

 


Cum e în Vadu?

Sincer vă spun ca ar fi un Paradis dacă nu și-ar mai uita toată lumea toate rahaturile pe acolo! Da, rahaturi. Nu pricep ce FEL de om vine aici cu borcanul de mâncare (ciorbă la pachet) și îl și lasă aruncat pe unde apucă și multe lucruri de genul acesta.

Anyyywaaaay, trecând peste. Pentru mine ziua de vineri în Vadu a fost binecuvântare PURĂ! Ne-am trezit foarte de dimineață, am pregătit sfânta cafea, ne-am gospodărit, am lenevit în soare, am citit o grămadă iar când am verificat ceasul nu era nici 10 înca.

Cortul am încercat pe cât posibil să îl punem într-o zonă în care să nu deranjăm (prea mult) natura ci pur și simplu să ne bucurăm de ea.

În timpul săptămânii este o adevărată plăcere.

Vadu-5_1280x960 Vadu-7_1280x960 Vadu-8_1280x960 Vadu-10_1280x960 Vadu-13_1280x960 Vadu-18_1280x960

 

Pentru că pe plajă bătea destul de tare vântul noi ne-am instalat tabăra într-un loc mai ferit. Nu ne-am cărat cu umbrelă de acasă ci am luat niște bețe de bambus și din eșarfe am improvizat un umbrar foarte fotogenic.

Vadu-19_1280x960 Vadu-21_1280x960 Vadu-30_1280x960

Am citit într-o zi în pustietate cât nu apuc să o fac acasă nici într-o lună poate, am râs, povestit și discutat asemenea. Dacă vrei să vezi cât de solizi sunteți în cuplu încercați o fugă în pustietate. Poate o să vă placă, poate la final o să vreți să îl omorâți, poate nu veți comunica deloc, poate o să descoperiți lucruri pe care nici voi nu le știați despre voi.

Pentru mine melodia care mi-a cântat pe fundal tot weekendul a fost aceasta


Cum arată un apus de soare în Vadu?

(Știu, știu, probabil deja nu mai puteți cu toate apusurile mele de soare, dar le ador și îmi place la nebunie unicitatea fiecăruia).

Vadu-31_1280x960 Vadu-38_1280x960 Vadu-42_1280x960 Vadu-79_1280x960 Vadu-73_1280x960 Vadu-66_1280x960 Vadu-45_1280x960 Vadu-60_1280x960



Concluzii despre Vadu – mergem sau nu?

Cum nu sunt sigură ca autoritățile procedează corect lăsând turistii să intre în zonă eu nu voi mai merge prea curând. Nu este vorba doar de nesimțire și de mizeria lăsată în urmă dar cred că un număr prea mare de oameni la un loc poate afecta ecosistemul. Nu e fair nici să spun că alții sunt problema, nu am dovezi concrete asupra celor care au lăsat mizerie în urma lor, mergând acolo inevitabil devin și eu parte din problemă, chiar dacă am luat acasă TOT ce am dus acolo, inclusiv bețele de bambus.


Din păcate

În weekend pe plajă am văzut oameni care își uită gunoaiele, persoane făcand offroad direct pe plajă, la buza apei. Offroad cu mașini, ATV-uri, motociclete, făcând de asemenea și multă gălăgie.

Toată plaja asta goală era sâmbătă plină de oameni, motiv pentru care pe seară ne-am strâns jucăriile și gunoaiele și am plecat spre Eforie cu gândul că probabil nu o să revin prea curând, cu toate că îmi doresc un colț de natură pustiu în care să mai repetăm experiența.

Vadu nu este pentru mers 3 ore la plajă și lăsat tot jegul în urmă, pentru gălăgie și pentru consumerism. Haideți să lăsăm totuși natura să își vadă de treaba ei.

Please take nothing but pictures, leave nothing but footprints!

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

10 comments