• Menu
  • Menu

Comedii bune și filme care să te binedispună

Ia gata cu știrile negative și filmele care ne amplifică starea de anxietate. Avem nevoie și de ceva ușurel care să ne facă măcar să zâmbim, dacă nu chiar să râdem în hohote. Adevărul e că n-am mai râs de mult cu poftă la un film, mai degrabă la seriale. Poate că ”nu se mai fac comedii bune ca pe vremea noastră” :D. Sau poate că ele au rămas la fel, dar am devenit noi mai pretențioși. În orice caz, avem azi pentru voi o listă de comedii și alte filme care ar putea să vă smulgă niște zâmbete.

Pentru că mulți lucrăm de acasă și multe zile pot părea la fel, începem cu:

Groundhog Day – Nota IMDB: 8

O comedie veche de pe vremea când creioanele și casetele audio existau într-o strânsă legătură în casele noastre, tocmai din 1993, pe care probabil n-ai mai revăzut-o de ceva timp. E despre un tip (Bill Murray) care, inexplicabil, retrăiește aceeași zi la nesfârșit.

Continuăm cu un film și mai vechi, din 1989, dar care merită inclus.

When Harry Met Sally – Nota IMDB: 7.6

Simona: ”Nu mă judecați! Filmul ăsta e doar cu un an mai mic decât mine, dar totuși mi se pare în continuare un film perfect de urmărit într-o seară de duminică. Inevitabil o să te facă și să râzi!”

Amintiri din epoca de aur – Nota IMDB: 7.8

Una din cele două comedii românești de pe această listă, despre câteva legende urbane care circulau înainte de ’89. Unui vestic probabil că nu i-ar plăcea acest film, dar pentru noi, cei din țările ex-comuniste, este amuzant pentru că totul ne este atât de familiar.

Două lozuri (2016) – Nota IMDB: 7.7

Am râs la filmul ăsta. Povestea a 3 prieteni dintr-un orășel de provincie care câștigă la loto, dar li se fură biletul. Pornesc să-l recupereze și inevitabil intră în tot felul de belele.

Little Miss Sunshine – Nota IMDB: 7.8

O familie altfel se urcă într-un van și traversează țara pentru ca mezina să poată participa la un concurs de frumusețe.

The pursuit of Happyness – Nota IMDB: 8

Nu intră în categoria comedii, s-ar putea chiar să vi se umezească ochii din când în când, dar e bun. Will Smith joacă în acest film alături de fiul său, Jayden. Inspirat de fapte reale, este povestea lui Christopher Gardner, un tip care încearcă, fără succes, să vândă aparatură medicală. Situația lui devine dramatică atunci când soția îl părăsește, iar el ajunge să trăiască pe străzi alături de fiul său.

Inside Out – Nota IMDB: 8.1

Vom face un articol separat despre filmele de animație care ne-au plăcut, dar nu am putut să nu includem pe lista asta și ”Inside Out” pentru că este un film foarte comic și educativ atât pentru copiii de toate vârstele, dar și pentru adulți. E despre emoții și navigarea perioadelor mai dificile, iar mesajul pe care îl transmite este surprinzător de profund: nu totul trebuie să fie roz în viață, e nevoie de un spectru mult mai larg de sentimente.

Și am observat că este produs de aceiași oameni care au făcut și ”Up”, următoarea recomandare:

Up – Nota IMDB: 8.2

Animația asta de la Pixar are o poveste emoționantă și chiar dacă este, teoretic, pentru copii, sunt sigur că poate atinge o coardă sensibilă și printre cei mai duri dintre voi. Nu vă zic mai mult, încercați-l dacă nu l-ați văzut deja.

Yes Man – Nota IMDB: 6.8

Una dintre multele comedii ușoare cu Jim Carrey, în care personajul său acceptă provocarea de a spune ”da” în orice situație, oricât de absurdă.

Bruce Almighty – Nota IMDB: 6.8

Sigur ai văzut filmul ăsta la televizor, că doar e din 2003. E vechi, dar noi l-am revăzut de curând și încă e amuzant. E despre un tip (Jim Carrey) care ajunge să-l cunoască pe Dumnezeu în carne și oase (Morgan Freeman). Acesta din urmă îi acordă pământeanului toate puterile sale pentru a vedea cum se descurcă într-un rol atât de complicat.

La 4 ani după ce s-a lansat acest film, a apărut și Evan Almighty (5.4), o comedie cu idei similare, cu Steve Carell in rol principal. Au încercat ei ceva, dar nu le-a ieșit la fel de amuzant.

The 40 year-old virgin – Nota IMDB: 7.1

În schimb, Steve Carell are un rol haios în acest film. Grimasa lui de pe afiș spune tot. E despre un tip cam mototol care ajunge la 40 de ani fără să fi făcut sex vreodată. Desigur că asta îl neliniștește teribil, iar presiunea crește atunci când cunoaște o femeie și simte că se apropie clipa cea mare. E comic.

Crazy, stupid, love – Nota IMDB: 7.4

Tot cu Steve Carell este și acest film, și tot rolul unui tip care are probleme cu femeile joacă. După mulți ani de căsnicie, nevastă-sa (Julianne Moore) vrea să divorțeze. Abătut, omul nostru cunoaște un tip într-un bar (Ryan Gosling), un fel de guru al agățatului și îi devine discipol.

Game Night – Nota IMDB: 6.9

Deși e destul de mainstream, filmul ăsta e suficient de amuzant și palpitant încât să se diferențieze de celelalte comedii. E cu Jason Bateman, ceea ce e un plus, dacă v-a plăcut Ozark, și simpatica Rachel McAdams. A, și îl veți recunoaște și pe Todd din Breaking Bad, care joacă rolul unui personaj aproape la fel de ”descentrat” :).

Un peu, beaucoup, aveuglément (Blind Date) – Nota IMDB: 6.6

O comedie romantică franceză cu o poveste clasică. Un el și o ea, care la început nu prea se suportă, ajung să se îndrăgostească unul de celălalt. Simpatic.

Amélie – Nota IMDB: 8.3

Povestea fermecătoare a unei fete ce locuiește în Paris, Amelie, o tânără naivă și inocentă, dar plină de imaginație și bune intenții. Filmul este neconvențional și fie îl iubești, fie îl urăști. Nu există cale de mijloc.

Death at a funeral (2007) – Nota IMDB: 7.4

Există două variante ale acestei comedii, le-am văzut pe ambele și v-o recomand pe prima, cea din 2007. E mai amuzantă. Acțiunea se petrece la o înmormântare, unde tot ce poate să meargă rău, merge rău, iar lucrurile o iau razna când un personaj misterios își face apariția pentru a șantaja membrii familiei, amenințând că dezvăluie un mare secret. Scenariul include un pitic, iar Peter Dinklage (Tyrion din Game of Thrones) joacă același rol în ambele filme.

Shaun of the dead – Nota IMDB: 7.9

Și pentru că ne ”dojenea” cineva la o altă listă cu filme că ”La amandoi va plac la fel si aceleasi chestii”, uite că nu e tot timpul așa 🙂 ”Shaun of the dead” e un film la care eu am râs, dar care pe Simona nu a prins-o. Umor britanic într-un comedie neagră cu zombies. Și tot din categoria ”comedii britanice cu Simon Pegg și Nick Frost care lui Alex îi plac și Simonei nu”, face parte și următorul film.

Hot Fuzz – Nota IMDB: 7.8

Hot Fuzz e despre un ”super-polițist” londonez care este transferat împotriva voinței sale într-un orășel banal de provincie, unde nu se întâmplă niciodată nimic. Însă viața liniștită a comunității este tulburată curând de o serie de ”accidente”, care va pune la încercare abilitățile eroului. Filmul are o doză bună de mister și acțiune, dialog savuros, personaje amuzante și situații ridicole.

Anger management – Nota IMDB: 6.3

Nu mai are același farmec la 17 ani după lansare, dar tot l-aș revedea într-o seară lejeră, fie și numai pentru grimasele lui Jack Nicholson.

Tag – Nota IMDB: 6.5

O comedie cu un scenariu slăbuț, dar care poate fi destul de amuzantă.

Captain Fantastic – Nota IMDB: 7.9

Nu este o prostie de film cu super-eroi, așa cum am crezut când mi l-a recomandat un prieten. De fapt, n-are nicio legătură cu producțiile fantastice hollywoodiene, e despre cu totul altceva. Un tată singur își crește cei 6 copii în pădure, aproape de natură, oferindu-le o educație neconvențională. Însă unitatea familiei lor este pusă în pericol atunci când cei 7 pornesc într-o călătorie lungă pentru a participa la înmormântarea mamei.

The upside – Nota IMDB: 6.9

Povestea adevărată de la baza acestui film a mai fost ecranizată în 2011, în producția franceză ”The Intouchables” – 8.5. Am uitat s-o includem în lista cu 35 de drame și filme inspirate din fapte reale, dar ar fi meritat, pentru că este o poveste emoționantă. Revenind la ”The Upside”, filmul are o notă mai mică pe IMDB, dar vi-l recomandăm oricum.

Bryan Cranston (Walter White din ”Breaking Bad”) joacă rolul unui milionar paraplegic care dezvoltă o prietenie neașteptată cu îngrijitorul său, un tânăr ”neortodox”, interpretat de Kevin Hart. Provenind din lumi total diferite, cei doi descoperă că au foarte multe de învățat unul de la celălalt.

Pay it forward – Nota IMDB: 7.2

O dramă din 2000, cu Kevin Spacey, Helen Hunt și Haley Joel Osment (copilul care vedea morți în ”Al șaselea simț”) în prim plan. E despre un profesor care aprinde o scânteie în mintea unui copil cu o inimă mare. Elevul are ideea strălucită de a face 3 fapte bune pentru 3 oameni, care la rândul lor să ajute alți 3 oameni și tot așa, rostogolind astfel un bulgăre de bunăvoință.

Wonder – Nota IMDB: 8

O poveste înduioșătoare, adaptare a unui bestseller, despre un băiețel născut cu o înfățișare aparte. Acesta intră în clasa a 5-a și urmează să meargă la o școală publică pentru prima dată.

Matilda – Nota IMDB: 6.9

Matilda este o fetiță extraordinară, un mic geniu chiar, dar care din păcate are cei mai răi părinți din lume și merge la o școală a cărei directoare este sărită de pe fix. Într-o zi descoperă că are puteri supra-omenești și pornește o ”revoluție” pentru a învinge tirania părinților și a directoarei.

To all the boys I’ve loved before – Nota IMDB: 7.1

Un film pe care Simona l-a văzut, dar eu nu. Când nu sunt acasă, ritualul ei este să își pună un film de genul ăsta și să se relaxeze, de multe ori făcând și alte lucruri, pentru că uneori se plictisește.

Simona: ”To all the boys I’ve loved before” este un film simpatic pe care bărbații nu știu cât îl vor aprecia, dar care mie mi-a strârnit sentimente de melancolie. Te uiți la filmul ăsta și inevitabil îți amintești de adolescență și primele iubiri. Iar dacă ești norocoasă, te duci și la cutia cu jurnalul din copilărie și îți amintești de tine. It was cute, 100% recommend. 🙂

The perks of being a wallflower – Nota IMDB: 8

Sunt reticient când vine vorba de filme cu adolescenți, dar filmul ăsta e neașteptat de bun. Să fiu sincer, l-am văzut demult, probabil cam când s-a lansat în 2012 și nu mi-l amintesc foarte bine. Dar știu că m-a impresionat și aș vrea să-l revedem. Nici nu sunt sigur că Simona l-a văzut 🙂

500 days of summer – Nota IMDB: 7.7

Comedie romantică despre o fată care nu crede în dragoste și băiatul care se îndrăgostește de ea. Clasic, dar nu plin de clișee, din contră, pe alocuri seamănă a dramă combinată cu o comedie neagră.

 

Voi ce comedii ați mai adăuga pe listă? Ce filme v-au impresionat?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments