• Menu
  • Menu

15 conace din România în care să vă simțiți boierește. Cazări de poveste în România

Dragi boieri și boierese, am pregătit azi pentru voi o listă superbă de conace din România în care să vă cazați și să vă simțiți… boierește, cum altfel?!

Sunt multe conace în România, unele ascunse în natură, altele chiar în centrul orașului. Multe dintre ele se pot vizita sau admira doar de afară, unele părăsite, altele recondiționate. Dar următoarele sunt cele mai faine pentru că ne putem caza și dormi în ele. Haideți să descoperim împreună o listă de conace din România care vă vor face să vă simțiți cu sânge albastru.

Unele sunt clădiri istorice, altele construite recent. Găsiți în listă și câteva potrivite pentru familii cu copii și toate au note mari pe Booking datorită serviciilor și ambientului pe care le oferă.

Găsiți mai multe locuri interesante urmărind vlogurile noastre de pe Youtube, sau citind postările de pe Instagram.

Conacul Boierului – notă 9.7 pe Booking

Ne-a plăcut mult descrierea de pe site-ul lor.

La Conacu’ Boierului din Ponoarele, Mehedinți am adus confortul hotelurilor de 4 și 5 stele zugrăvindu-l într-un decor arhaic, care te transpune în viața simplă, dar nobilă din vechime, fără rabat la condițiile de lux, pentru că la noi tradiţionalul se împletește armonios cu modernul.

Un sanctuar în munți unde frumusețea, tradițiile și confortul se împletesc perfect. Camerele sunt mari, spațioase iar fiecare dintre ele are ca tematică o zonă de la noi din țară.

Bașca, au și un loc de joacă foarte fain pentru piciorușe mari și mici. ❤️

Puteți verifica aici prețurile și disponibilitatea.

Conacul Torzburg – notă 9.9 pe Booking

Camere mari cu priveliște direct la castelul Bran, grădina care este o oază de liniște chiar dacă e fix în mijlocul acțiunii și un restaurant ce oferă o experiență în sine. Cam acesta este rezumatul acestui loc fain în care să evadați din rutină.

Puteți verifica aici prețurile și disponibilitatea.

Conacul Molnoș – nota 9.8 pe Booking

Aici găsiți o atmosferă rustică perfectă, un mic dejun îndrăgit de toți cei care le-au trecut pragul, saună și jacuzzi. Ce face din acest loc unul cu adevărat special? Atenția la toate detaliile. Cred că este locul ideal pentru seri romantice de ghemuit lângă sobă și ascultat muzică la pick-up.

Puteți verifica aici prețurile și disponibilitatea.

Zabola Estate – notă 9.4 pe Booking

Cu peste 1200 de recenzii și o notă atât de mare, acest loc de cazare este absolut perfect pentru cei în căutare de romantism. Oaspeții spun că este un loc potrivit și pentru copii. De înțeles, mai ales pentru că cei mici au la dispoziție 500 de hectare de natură. Iar mâncarea este absolut delicioasă.

Castelul datează din secolul 16 iar atmosfera locului vă poartă în șarmanții ani 20.

E adevărat că prețurile nu sunt cele mai mici, dar experiența oferită este una premium. Puteți verifica aici prețurile și disponibilitatea.

Conacul Olarilor – nota 9.8 pe Booking

Un loc redecorat cu mult bun-gust și atenție la detalii. Oaspeții s-au bucurat în special de micul dejun ce conține foarte multe produse locale absolut delicioase și variate. Fiecare cameră are un concept propriu iar locul este plin de simboluri românești pe care să le descoperiți.

Puteți verifica aici prețurile și disponibilitatea.

Vinalia – Conacul din Ceptura – nota 9.3 pe Booking

Un loc perfect mai ales pentru iubitorii vinului, dar nu numai.

Ne-a plăcut în mod special descrierea de la ei de pe site:

Pe cand bateam drumul vinului intru recunoastere si degustare, locurile in care puteai sa innoptezi erau putine. Ne-am luat dupa indicatoarele cu Drumul Vinului si asa am poposit la Ceptura de Jos. Imediat ce-am ajuns, locul si casa in ruine pe care am gasit-o acolo ne-au vrajit. Asa ca am cumparat jumatate de hectar de vie in 2011, cu gandul sa punem apoi bazele unei case cu loc de degustat si o poveste unică. Un loc care sa primeasca, sa gazduiasca si  sa incante iubitorii de vin.

Avem niște prieteni care s-ar potrivi perfect pentru o vizită aici, știm deja ce cadou le putem face pe viitor.

Puteți verifica aici prețurile și disponibilitatea.

Conacul Brătescu – nota 9.6 pe Booking

O destinație foarte romantică. Oricând vrei să îi faci o surpriză plăcută femeii din viața ta, o poți aduce aici! Camerele sunt diferite, dar una mai frumoasă decât alta.

Unul dintre testimonialele care ne-a plăcut mult spune așa

The mansion is beautifully built and decorated in a neo-traditional Romanian style with a lot of attention to detail. The location is great, relatively close to two national parks and to Brasov. Also the Bran castle is only a few minutes walking distance away. The breakfast buffet includes mostly seasonal regional produce, which I find a major plus point. Simple but very delicious with a distinct Romanian flair! The rooms are clean, spacious, quiet and comfortable. The views are really breathtaking and it’s a plus point that the rooms have balconies where you can kick back and soak in the beautiful landscape. The staff was very kind and always seeks to fulfill all customer needs. Overall we had an enjoyable stay. Thank you very much!

Poți verifica aici prețurile și disponibilitatea.

Conacul Secuiesc – nota 9.3 pe Booking

Cu panoramă de nota 10+ spre Piatra Secuilor, personal amabil și bucate delicioase, Conacul Secuiesc s-ar putea sa fie printre preferatele noastre din această listă.

Au și loc de joacă, dar și biciclete (oferite gratuit), saună și ciubăr, decor de poveste, liniște și multă natură. Ce să mai, de poveste!

Puteți verifica aici prețurile și disponibilitatea.

Conacul Nagy – nota 9.5 pe Booking

Construcția datează încă de la 1802, este redecorată și mobilată cu mult bun gust. Aici vă puteți relaxa în grădină, vă bucurați de plimbări cu bicicleta și de preparate și vinuri delicioase, dar și de saună și ciubăr. Un loc perfect pentru a vă încărca bateriile.

Puteți verifica aici prețurile și disponibilitatea.

Hanul Vatra – nota 9.4 pe Booking

Acest loc nu putea să lipsească din lista noastră, mai ales pentru că am apucat să cunoaștem puțin povestea proprietarilor acum câțiva ani și ne-au plăcut mult.

Hanul Vatra e locatia ideala pentru un week-end departe de aglomeratia oraselor mari, pentru petreceri private, drumetii cu prietenii pe munte, cursuri sau intalniri de team building.

Puteți verifica aici prețurile și disponibilitatea.

Conacul Grigorescu – nota 9.6 pe Booking

Un loc superb din Buzău unde cu siguranță nu vă plictisiți. E suficient și doar să descoperiți puțin istoria locului și veți rămâne fascinați.

Conacul în stil neo-brâncovenesc a fost construit în 1930 de latifundiarul C.C. Grigorescu. Zeci de ani, conacul, curțile și pământurile deținute au fost folosite pentru a produce vin și cognac local. În timpul celui de-al doilea război mondial, Conacul Grigorescu a servit drept spital pentru soldații răniți și adăpost pentru locuitorii satului. Conacul a fost abandonat mai mult de 20 de ani până în 2011…

Vă puteți relaxa în curtea conacului, mânca preparate gustoase, copiii au loc de joacă, dar există și o mini fermă, grădină de legume și fructe, au și piscină și pool bar, zonă de gătit afară și multe altele.

Dacă vă întrebați ce puteți vizita în județul Buzău, găsiți aici o listă cu 27 de locuri.

Puteți verifica aici prețurile și disponibilitatea.

Conacul maramureșean Bilgăr – nota 9.7 pe Booking

Ne-a plăcut foarte mult ce spun chiar ei

Totul din dragoste față de oameni și pasiune pentru frumos și autentic românesc.

Și ne-a mai convins să îi vizităm și acest review:

The view from the property is delightful, the mountains, the hills and the stillness of the site make you feel like you traveled through time. The feel of Maramures is wonderful. The hosts are welcoming and warm and the breakfast is absolutely amazing, giving the real feel and taste of Romania. The accommodation was sparkling clean. The location is close to Cavnic, Barsana, Borsa and Mocanita, sittuated in a quiet and wonderful village that helps you get into the real feeling of traditional Romania. We really appreciated that the hosts welcomed us with traditional donuts and that they were very helpful and guided us to the different must see sites and locations. We will definitely go again.

Puteți verifica aici prețurile și disponibilitatea.

Domeniile Bethlen Transilvania – nota 9.4 pe Booking

Un loc unde timpul încetinește, iar voi vă puteți deconecta de la treburile de zi cu zi. Cineva într-un review a spus că nu s-ar fi gândit niciodată că un loc atât de frumos ar putea să fie exact unde este.

Și, ce-i drept, domeniile Bethlen arată și se simt bine.

Puteți verifica aici prețurile și disponibilitatea.

Conacul Cornu – nota 9.9 pe Booking

Situat la doar două ore de București, este o opțiune foarte bună pentru cei care nu vor să meargă prea departe pentru puțină relaxare. Vă așteaptă camere spațioase, o grădină aranjată la dungă și personal care s-ar da peste cap să vă facă fericiți.

Puteți verifica aici prețurile și disponibilitatea.

Conacul Coroanei – nota 9.2 pe Booking

Un loc poziționat în mijlocul Bucureștiului de care nici nu aveam habar, chiar dacă am lucrat chiar peste drum.

Clădirea este una istorică și a aparținut generalului Samsonovici, unul dintre cei mai buni prieteni ai regelui Carol al II-lea.

Regele era văzut des la conac, venit în vizită la prietenul său, iar în clădire au fost găsite două cărți cu semnătura lui Carol.

Așadar vizitați acest loc dacă vreți să dormiți și să vă simțiți cu adevărat regește.

Puteți verifica aici prețurile și disponibilitatea.

 

Bonus – Casa Timiș – nota 9.3 pe Booking

Un care ne place foarte mult. Ne-am simțit excelent de fiecare dată, și în conacul de la 1925, dar și în bungalowuri. Ultima dată am fost aici anul trecut cam pe vremea asta, când pișcotul nostru avea doar 3 luni.

Este genul de loc în care revenim mereu cu drag, locul aproape de casă unde puteți merge pentru momente cu adevărat speciale. Dacă vreți să vedeți cum s-au simțit și alții, puteți citi un articol la Radu.


Am încercat să facem un mix de locuri știute, dar și mai puțin cunoscute, probabil ne-au scăpat câteva. Ne mai vin însă în minte si Conacul Archia unde am și stat și ne-a plăcut, Hotel Castel Daniel (despre care a scris Simona aici), conacul Gaal Kuria, Conacul Serghiescu sau Casa Kraus.

Câte dintre locurile de mai sus ați vizitat și unde v-ați simțit cel mai bine?

Pentru și mai multă inspirație vă invităm să descoperiți categoria România Lipa-Lipa, ori categoria de cazări. Vă așteptăm și pe Instagram, Facebook și Youtube.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment