• Menu
  • Menu

Casa Timiș

Săptămânile trecute am avut parte de câteva zile de răsfăț intr-un loc extraordinar! Mai exact la Casa Timiș, un domeniu de 140 de hectare, desprins parcă din povești, așezat pe colinele de lângă Ploiești.

Nu știu dacă vi se întâmplă și vouă, dar pe mine mă cuprinde un amestec de nerăbdare, curiozitate și entuziasm de fiecare dată când GPS-ul zice că mai sunt doar câteva minute până la locul de cazare. Am mai fost aici, dar sunt curios ce s-a schimbat. Trecem de barieră și intrăm pe domeniul Casa Timiș. Abia aștept să văd bungalow-urile! Oare sunt la fel de frumoase ca în poze? Oricum, de sus arată încântător.

Casa Timis din drona

Conacul

Ajungem mai întâi la conac, inima întregului domeniu, o clădire superbă de pe la începutul secolului trecut, readusă la viață din 2016.

Am scris mai multe despre el când am fost data trecută. La parter este recepția și restaurantul cu specific românesc, iar la etaje sunt cele 3 apartamente și 7 camere duble.

Casa Timis Conac

Casa Timis camera

Ne dezmorțim un pic și bem o cafea la unul din cele două restaurante, apoi intrăm să ne cazăm. Primim cartela de acces de la recepție și aflăm că vom sta în bungalow-ul numit Fetească Regală. Căci fiecare din cele 14 bungalow-uri poartă denumirea unui soi de struguri pe care-l cultivă cei de la Casa Timiș.

Mai aflăm și că există o parcare ceva mai aproape de cameră, dar că nu e nevoie să mutăm mașina acolo pentru că Victor ne va ajuta cu bagajele. Mă simt prost, doar n-o să care omul bagajele 10 minute prin soare. Nu le cară, stai liniștit, ne duce cu o mașinuță de golf. Ooo, mă simt deja ca un rockstar!

Urcând ușor spre bungalow-uri, trecem printre rânduri nesfârșite de viță de vie, iar lanurile de lavandă ne îmbie cu parfumul lor.

casa timis lac

Bungalow-urile

Și ajungem la bungalow-uri. Sunt 14 ”căsuțe” construite ÎN deal, fiecare având 2 camere care se pot închiria separat sau împreună. Fiecare are specificul său și toate sunt pictate manual. Și nu numai pereții exteriori, ci și cei interiori și toată mobila și toate detaliile. E impresionant, pe bune.

casa timis bungalow 2

Bungalow-urile sunt parcă desprinse dintr-un film cu hobbiți. Mobila, desenele, ferestrele și ușa de la intrare, instalația de duș, chiar și mânerele ușilor dressingului (sub formă de păsărele). Toate sunt din același film. Nimic nu e la întâmplare. Mai rar o asemenea atenție la detalii. Totul e făcut cu atât de mult bun gust și rafinament, că nici nu știu ce mi-a plăcut mai mult.

casa timis bungalow

Cert e că m-am așezat pe un șezlong la umbră în fața bungalow-ului și m-a lovit așa o relaxareee. Întreruptă doar de foame. L-am pus pe Eric în căruț, am luat-o pe Simona de mână și am plecat toți 3 în plimbare spre restaurante.

Parcul

De la bungalow-uri la restaurante sunt cam 10 min de mers agale. Așa cum ziceam mai sus, pe dealuri, printre struguri, pe lângă lacuri, admirând priveliștea și mirosind florile. Sunt 3 lacuri, din care unul de agrement, unde vor fi aduse bărcuțe. Au loc de joacă pentru copii, iar când am fost noi era în construcție și un teren de minigolf. În total sunt peste 20 de km de piste pavate pe tot domeniul și mă gândesc că ar fi fain de explorat pe bicicletă. Din fericire, se pot închiria biciclete de la recepție. Iar dacă n-aveți chef de biciclete, puteți cere un tur ghidat cu Victor, care vă va plimba cu mașinuța de golf și vă va povesti despre domeniu.

casa timis lacuri casa timis bungalow-uri

Restaurantele

Casa Timiș are două restaurante, excelente amândouă. Unul cu specific românesc reinterpretat, că doar suntem la conac, iar celălalt cu mâncăruri mediteraneene, că doar suntem într-un loc ce ar putea fi Toscana.

Unele mâncăruri sunt aparent simple, dar așa de gustoase! Măiestrie în bucătărie. Mi-a rămas în minte risotto-ul cu fructe de mare. Și deserturile sunt delicioase, mie mi-a gâdilat simțurile ”Gustul pădurii cu cremă de cătină, fructe de pădure și trufe”.

Piscina și zona de relaxare

Și ce loc mai bun în care să ne facem siesta decât infinity pool-ul cu vedere spre colinele acoperite de viță de vie? Razele soarelui care străpungeau norii la apus au completat tabloul de vis. În miezul zilei am stat tolăniți în hamac la umbră, în zona acoperită de lângă piscină, unde am înțeles că vor să facă un bar. Până atunci puteți comanda băutură și mâncare de la restaurant, iar băieții o aduc cu mașinuța.

casa timis infinity pool

casa timis zona de relaxare

Iar seara ne-am bucurat de ”zona de relaxare” din fața bungalow-ului, de unde am privit luminițele orașului în sunet de greieri și broscuțe.

Cazare: conac sau bungalow-uri?

Dacă te gândești că nu prea contează, că nu e mare diferență, te înșeli. Cele două experiențe sunt diferite. Să-ți explic de ce. Bungalow-urile sunt într-o zonă retrasă, pe deal, unde ai intimitate și natură. Ieși din cameră desculț direct pe iarbă și îți bei cafeaua pe șezlong. Stai seara pe terasa proprie și savurezi un pahar de vin. Auzi, vezi și simți natura.

La conac în schimb e multă vânzoleală din cauza restaurantelor și a recepției. Plus că trebuie să urci și cobori scări ca să ajungi în cameră. Asta nu e o problemă în sine, dar dacă ai un bebe și vrei să-l plimbi pe afară în căruț, e un pic mai greu cu scările. Nu zic că e gălăgie sau că apartamentele și camerele din conac nu au farmecul lor, doar că nu e așa de relaxant si deconectant ca la bungalow-uri.

Iar bungalow-urile au și piscina aproape, care în zile ca aceasta este o binecuvântare. E și o saună de tip butoi acolo. N-am încercat-o, dar părea faină, mai ales că geamul dădea spre dealurile cu vie.

casa timis sauna

 

Uite aici și vlogul pe care l-am făcut la Casa Timiș:

Am petrecut două nopți la Casa Timiș și tare bine a fost! Ne-am simțit excelent, ne-am încărcat bateriile și ne dorim să revenim. E un loc special, elegant, care își merită cu prisosință locul în topul preferințelor noastre în ceea ce privește cazările din România!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments