• Menu
  • Menu

Cazări de poveste în România – Casa Timiș

Un conac ce s-a născut în 1925 și care a renăscut în 2015. Casa Timiș este mai mult decât un simplu loc de cazare, este o experiență în care vechiul și noul se îmbină.

Partea și mai atractivă este probabil poziționarea în apropiere de București, dar în inima naturii.

Locul meu preferat de la Casa Timiș? Greu de ales. Oscilez între turnul prințesei

și Veranda dintre vii.  La început de martie, atunci când am ajuns în zonă, puteam să ne imaginăm peisajul superb pe care îl oferă priveliștea panoramică a restaurantului în timpul lunilor de vară. Acum, privind la fotografii, m-am bucurat să descopăr lumea de dinainte, când nu erau necesare măsuri de prevenție și distanțare socială.

Povestea Casa Timiș

Cu rădăcini la început de secol al XX-lea, Casa Timiş, este construită de un discipol al arhitectului Ion Mincu. Construcția impresionantă este un reprezentativ exemplu al curentului neoromânesc. Istoria locului te aşteaptă la doar 80 de km de Bucureşti pentru a-i descoperi gloria şi nobleţea.

Conacul, naţionalizat până în anii ’90, a trecut printr-o amplă renovare sub îndrumarea arhitecţilor Călin Hoinărescu şi Elena Costache. Aceștia au reuşit să îi ofere suflul nobil de altădată, reuşind astfel să creeze un cadru perfect pentru momente memorabile. S-a păstrat atmosfera atemporală în care personalizarea fiecărui moment, anticiparea dorințelor și spiritul familiei vă fac să vă simțiți acasă.

Ce ne-a plăcut?

Ne-a plăcut foarte mult atmosfera conacului, dar și amabilitatea personalului. Putem spune că excelează la acest capitol. Este locul în care te simți relaxat, nu te simți presat, dar atunci când ai nevoie de ajutor sau cineva care să te îndrume, găsești mereu pe cineva care apare parcă de nicăieri. Cred că oamenii de aici au abilități de duhuri magice ce apar și dispar la momentul potrivit.

Ne-au mai plăcut poziționarea și arhitectura locului, atenția la detalii.

Activități la Casa Timiș

  • Poți să pe limbi pe dealuri și prin grădina lor atât pe jos, dar și cu bicicleta
  • Te poți desfăta cu o multitudine de delicii culinare
  • Mergi pe Drumul Vinului
  • Degustă vin chiar la conac
  • Vizite la cramele de pe Dealul Mare

Găsești aici o listă completă de activități.

Și mai ales poți să te relaxezi, să te plimbi prin grădina lor și să „pui țara la cale”.

Este genul de loc din care parcă nici nu îți vine să pleci prea mult. Eu plănuiesc să revin cu două prietene, să stăm, să ne plimbăm, să ne bem cafeaua în turn, să ne relaxăm și doar să ne bucurăm. Cu siguranță să degustăm și vin! 😉

Am fost la Casa Timiș la început de martie, am amânat însă să scriem această recenzie din motive evidente. Este un loc pe care îl recomandăm, după cum știți nu mereu recomandăm locuri de cazare din România.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments