• Menu
  • Menu

Pe unde fugim în apropiere de Bucuresti – Conacul Serghiescu

De curând am fost cu prietenii la conacul dintre nuci, așa cum i se mai spune. Și ni s-a părut atât de grozav încât din primele 10 minute am spus – wow, da! Uite ăsta este un loc de care vreau să scriu pe blog. Conacul Serghiescu.

Și ideea prietenului nostru mi s-a părut foarte frumoasă. A închiriat conacul, a făcut un grup de whatsapp, ne-a anunțat că soția lui o să aibă o surpriză pe cinste, noi ne-am prezentat la ora stabilită, până să ajungă ei, iar ea a fost atât de surprinsă încât vreo jumătate de oră nici nu a vorbit. (ceee fruuumooooos)

Povestea conacului Serghiescu

Am fost într-un mood de relaxare și am ratat o poveste foarte faină a proprietarilor și a locului. Găsiți aici toată povestea. Acum trebuie să ne întoarcem să povestim cu ei despre această schimbare din viața lor.

In urma cu 7 ani, manat de dorinta de a avea o casa inconjurata de mult spatiu verde, departe de zgomotul si poluarea Bucurestiului dar totusi aproape de oras, m-am apucat de cautari. Nu mi-a venit sa cred cand, la nici 40 minute de oras, am gasit aceasta bijuterie de casa autentic romaneasca, construita acum 250 de ani de unul dintre boierii locului. In plus, casa e inconjurata de o proprietate de aproape 1 ha, cu copaci batrani (multi nuci, dar si cativa brazi seculari, de pe vremea boierilor) si are un parc cu alei strajuite de ronduri de flori parfumate. Am fost sedus de istoria conacului si mai ales a boierilor care au trait aici, unul dintre ei Marin Sergiescu, fiind un mare luptator “pasoptist”, iar ultimul, Alexandru, un cunoscut avocat ploiestean din perioada interbelica.

Conacul Serghiescu – informații utile

Din păcate, sau din fericire, nu se poate închiria decât integral. Aveți piscină, multiple zone de relaxare cu hamace, băncuțe și este un loc prietenos cu copiii. Noi am avut trei cu noi: de 5 și doi ani și cel mai mic – două luni.

Ce ne-a fermecat în primă fază a fost spațiul exterior și grădinile. Mai târziu am descoperit și camerele conacului, decorate în stil românesc (plus puțin Ikea).

Fotografiile de mai jos sunt de pe site-ul conacului Serghiescu.

Organizează petreceri private mai mici sau mai mari. Au un spațiu rustic pentru evenimente ce au mai mult de 50 de persoane și o terasă căreia îi spun foarte frumos – terrarium.

De ce recomandăm locul?

Pentru că noi ne-am simțit absolut minunat. Dovadă sunt doar cele câteva fotografii realizate de noi, în interior am uitat complet să fac foto, chiar dacă îmi propusesem. Am fost toți foate ocupați cu piscina, poveștile, lenevitul în grădină.

Ceea ce a fost MI NU NAT și exact ce îmi doream. Dacă au nevoie de ajutor, noi am putea să ne mutăm acolo și să lucrăm din grădina lor.

Uite aici și un mini video al experienței noastre.

Contact

Îi găsiți la aproximativ o oră de București, în satul Nuci, județul Ilfov. Direcții Gps.

Găsiți la ei pe site toate detaliile, pe pagina de Facebook sau cea de Instagram. Aici de exemplu găsiți lista completă de activități disponibile la Conacul Serghiescu.

Enjoy! Ce alte locuri asemănătoare știți și recomandați aproape de București?

Găsești mai multe destinații din România în categoria dedicată.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment