• Menu
  • Menu

Serendipity din Polovragi. Locuri de vizitat în România

Îmi place mereu să caut bucuria din lucrurile mici. Și îmi place și mai mult atunci când mă întâlnesc în drum cu tot felul de coincidențe foarte fericite. După ce am publicat articolul despre destinații fără aglomerație de văzut în România, am primit mai multe mesaje. Unul dintre ele însă m-a trimis în trecut acum noua ani, în Polovragi.

Acolo unde, fără să știu încă foarte clar, începea povestea blogului de călătorii Lipa Lipa.

Transalpina

Ei bine, mesajul primit pe Facebook ne spunea că ar vrea să fie și ei (zona Polovragi) incluși în lista respectivă de locuri. Moment în care ochii mei și-au amintit cu nostalgie de acel episod. M-a uimit însă și mai mult ce a urmat! Cel care scria este proprietarul unei pensiuni de acolo.

Oare ghicești ce urmează? EXACT! Acum aproape 9 ani fix, la pensiunea Miraj din Polovragi am stat noi. Iar acum îmi scria pe Facebook proprietarul. 🙂

Corina mi-a spus să îi întreb ce au mai făcut în ultimii nouă ani. 🙂

De ce am ales noi atunci locul? Simplu. Pentru că era frumos și curat, dar și pentru că avea cea mai bună priveliște din zonă.

Am căutat sperând că poate am foto mai bune cu priveliștea, dar nu. Pe vremea aia ne fotografiam pe noi în tot felul de ipostaze amuzante, dar am prea puține fotografii bune cu peisajul.

Albumul la mine pe hard se numește „Bă Ancuța bio Polovragi” și de fiecare dată când dă și dăm peste el, îi spun lui Alex iar toată povestea acestei ieșiri. 🙂 Chiar dacă am povestit puțin despre acest loc, este unul drag mie și cred că ar putea să fie tare ca anul următor să ne propunem să mergem iar în formula respectivă și să repetăm unele dintre fotografii.

Iar în 2011 blogul acesta nu exista încă. A durat foarte mult până am hotărât final numele și am luat domeniul (în martie 2012), apoi încă puțin până a fost lansat oficial (august 2012).

Ce ai de văzut/făcut în zona Polovragi?

  • Peștera Muierii
  • Cheile Oltețului – unde puteți face nenumărate drumeții, dar și sporturi ca escaladă și altele asemenea

  • Peștera Polovragi
  • Poienile de sus
  • Crucea lui Ursache – monument aflat deasupra obiectivului următor
  • Mănăstirea Polovragi
  • Pădurea Polovragi
  • Cetatea și fortificațiile dacice
  • Transalpina e și ea la o aruncătură de băț

Și pentru că nu a fost în prima listă de locuri retrase, apare aici, separat. Vizitați Polovragi, un loc mai puțin știut, dar foarte frumos!

Am fost în acea ieșire alături de

Și alți câțiva amici. Genul ăsta de încheiere este din vremurile de demult, când aveam toți bloguri și cam așa încheiam articolele după câte o ieșire la bere. 🙂 Sweet memories! Dar chiar nu mă așteptam să îmi scrie proprietarul pe Facebook 9 ani mai târziu iar eu chiar să reușesc să identific exact locul în care am stat.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments