• Menu
  • Menu

Transalpina

Sau cum a inceput proiectul Lipa-Lipa in luna iunie 2011 :).

Soseaua Transalpina este un drum aflat inca in reabilitare. Mai sunt zone in care nu s-a terminat asfaltarea si deasemenea multe zone in care nu sunt montati parapetii si semnele indicatoare. In consecinta aceste portiuni nu sunt deschise oficial traficului auto. Singura portiune reabilitata integral este portiunea Novaci – Ranca.

Transalpina este cel mai inalt drum rutier din intregul lant al Muntilor Carpati, atat din Romania cat si din afara ei, atingand altitudinea maxima in Pasul Urdele 2145 m. Soseaua traverseaza Muntii  Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului intre care se afla si lega Localitatea Saliste din Judetul Sibiu de Localitatea Novaci din judetul Gorj.

Un week-end, 8 persoane, 500 km si multa voie buna sunt lucrurile care caracterizeaza in doar cateva cuvinte episodul 1 #lipalipa Transalpina.

Sambata dimineata cu noaptea in cap ne-am imbarcat in doua masini si am plecat la drum increzatori ca va fi un week-end memorabil. Asa a si fost. Am ajuns numaidecat la Ranca de unde ne-am continuat drumul inca aproximativ 10 km unde din cauza norilor si a probabilitatii de ploaie nu am mai continuat drumul.

Era programat sa dormim la Ranca dar din cauza vantului care ne-ar fi incurcat la gratar am decis sa mergem in alta locatie. La indrumarea lui Doru am fugit la Polovragi. Lesinati de foame am decis sa ne cazam si sa facem gratarul si sa lasam pentru a doua zi vizitarea imprejurimilor. Am trecut la treaba si am incins gratarul iar dupa ce am mancat s-a lasat cu bautura, muzica si voie buna.

A doua zi dimineata dupa un mic dejun copios dar si o bataie cu apa am fost in vizita la Pestera Polovragi si pe Cheile Oltetului. Pe drum ne-am oprit sa facem o coborare in rapel sau sa ne dam pe tiroliana, care cum a vrut. Ne-am oprit intr-o poiana unde am facut un gratar si am stat la taifas pana aproape de lasarea serii cand ne-am urnit spre Bucuresti.

Pot sa spun cu mana pe inima ca a fost una dintre cele mai reusite iesiri in grup, daca nu chiar cea mai reusita. Ne-am simtit bine, am vizitat locuri frumoase si ne-am detasat de balamucul cotidianului.

Va recomandam din toata inima sa mergeti sa vizitati Transalpina! Este un drum superb cu peisaje de poveste, greu de uitat. Sentimentul de libertate este incredibil si greu de egalat de multe alte locuri – din Romania si din afara ei.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments