• Menu
  • Menu

Călătoriile lui 2022 cu fotografii din fiecare lună

Târziu, dar mai bine mai târziu decât niciodată. îmi place tare mult la final sau început de an să stau și să privesc puțin în urmă și cred că este un exercițiu util pentru toată lumea. Să fim recunoscători pentru lucrurile bune și să privim atent la lecțiile primite an de an.

Hai să vedem cum ne-a plimbat pe noi viața în anul ce tocmai s-a încheiat.

Ianuarie 2022

Pe final de 2021 am vizitat Malta și am postat despre asta mult și în Ianuarie. Ca de obicei, am apucat să scriu un singur articol din această destinație, dar pentru 2023 ne propunem să fim mai prezenți pe blog și să terminăm de lucrat ghidurile de călătorie începute.

Pe final de lună decolam spre ultima plecare în doi, în Austria. Eram deja cam foarte mult însărcinată, dar asta nu m-a oprit din a parcurge zeci de kilometri întregi zilnic. Și am reușit să vizităm unele locuri pe care mi le doream de mult să le văd, dar nu apucasem.

 Februarie&Martie 2022

După ce am revenit și din Austria, am început serios să ne pregătim pentru venirea lui Eric. Mai erau maxim două luni iar noi nu prea ne ocupasem de lucruri. Am fost destul de liniștiți din punctul ăsta de vedere, știam că după Austria nu mă mai lasă doctorul să plec din țară, deci ce să și faci? Să speli și să calci hăinuțe mici mici mici. 🙂

Pe instagram încă postam din fotografiile făcute în Malta și Austria.

Am avut o sarcină foaaaarteeeee frumoasă și liniștită. Am avut și eu, așa cum e și normal până la urmă, diverse stări provocate de sarcină. Grețuri de la cap la coadă (mai puțin trimestrul 2), dureri de încheieturi, uneori dureri de spate, vise foaaaarteeeee ciudate care păreau reale etc. Sincer nici nu mai țin minte tot. Am primit hormoni așa buni că oricum le-am dus pe toate foarte ușor. Eram pe norișori rooooz de unde greu putea cineva să mă coboare.

Am coborât însă abrupt la final de februarie, când a început invazia din Ucraina și am început să resimt o anxietate foarte puternică. Ce m-a ajutat? Faptul că fac terapie și să încerc să mă protejez și să mă izolez, fără să mai urmăresc toate știrile. Iar ca să îmi dau un sens, am încercat să ajutăm. Am donat și bani, dar și alimente, haine, scutece, iar Alex mergea la gară voluntar să ajute.

Mă bucur că am scris textele astea pe Instagram, când le citesc acum reușesc să mă teleportez în momentul ăla, când încă tastam și îmi mângâiam burta. Nu e de mirare că bebilă e așa încântat să fie pupat, ținut în brațe și mângâiat. Asta am făcut toată sarcina.

Aprilie 2022

Și-a venit aprilieeeee. Am plecat la început de lună la căutat magnolii prin București.

Iar pe 13 aprilie și-a făcut apariția bebilă al nostru cel iubit. Am avut noroc de nașterea pe care mi-o doream, naturală 100%, fără anestezie și a fost exact așa cum mă așteptam, cel mai puternic rollercoaster din viața mea.

Despre primele luni alături de Eric am scris aici. Flăcăul nostru face nouă luni curând și ne mirăm amândoi ce repede a trecut timpul. Scriu rândurile astea ușor grăbită, în timp ce el mișună în fața mea și se joacă. Ma uit la fotografia de pe Instagram, mă uit la el. Când ai crescut așa repede, omulețule?

Revenind la luna aprilie, imediat ce am ajuns acasă am și ieșit în parc iar în primele săptămâni am tot făcut turul parcurilor din București. Printre preferatele noastre se numără Parcul Bordei și Grădina Botanică.

Mai 2022

Cu toate că am postat pe Instagram mult mai târziu, în jur de 11 mai, până să facă Eric o lună, plecam la Eforie Sud. Am serbat acolo prima lui lună, am revenit acasă, am mai stat 2-3 zile, apoi am plecat împreună la Vulcanii Noroioși.

Acum îmi dau seama că fotografii avem multe, ba chiar și ceva videos de reels, doar că în perioada aia nu ne stătea deeeloooc mintea la postat. Îl păzeam și ne uitam la el cum doarme, moțăiam și noi cu el, mai ales eu, îl miroseam și adulmecam și o luam de la capăt toată ziua.

Iunie 2022

Pe final de iunie plecam toți trei la Casa Timiș unde aveam parte de zile frumoase și de relaxare.

Nouă ne place foaaarte mult acest loc din România, este unul dintre preferatele noastre pentru o escapadă chill, aproape de București, am fost și acum la final de Decembrie și ne-a plăcut mult de tot, mai ales că până e gata centrul SPA au deschis terapiile de masaj și Yoga.

Eric s-a simțit și el foarte bine și a dormit relaxat la aer curat.

Iulie 2022

În iulie am făcut echipă cu familia Măruță pentru seria Cu susu-n jos, powered by Carrefour. Pentru noi a fost o experiență nouă să fim pe platourile de filmare ale acestui mini-serial online, ne-am simțit foarte bine și am învățat lucruri noi.

Tot în Iulie fugeam de căldura din București la Glamping Piniale Trib, în apropiere de Câmpulung Muscel. Din păcate cu această ocazie Alex a luat Covid de la bunicul său, dar din fericire au trecut amândoi bine și relativ ușor peste boală. Eu și Eric am stat la Piniale mai bine de o săptămână și ne-am simțit mi-nu-nat. Suntem nerăbdători să revenim și dacă nu i-ai vizitat încă te îndemnăm să o faci.

August 2022

În august eram iar pe litoral și îi făceam cunoștință celui mai mic membru al familiei cu nisipul și marea.

În timpul ăsta ne pregăteam și de botezul lui, dar și de operația de ruptură de menisc a lui Alex.

Octombrie 2022

De la legănat kilogramele de iubire, probabil și cu o ruptură mai veche, Alex are genunchiul stâng cam afectat iar operația e inevitabilă. Se operează la Câmpulung Muscel, adică la el acasă și petrecem ceva timp pe acolo.

Tot în octombrie aș bifa și reușita de a pleca din București la Câmpulung cu mașina doar eu și bebe Eric. A fost un drum ușor și grozav, chiar dacă eu am avut ceva emoții.

Noiembrie 2022

Fără să ne dăm seama, am călătorit cam în fiecare lună din acest an. Pe final de noiembrie plecam toți 3 în Tenerife.

Decembrie 2022

Exploram de zor insula și ne îndrăgosteam de ea. Așa de mult încât ne gândeam să ne întoarcem în ianuarie și februarie, poate și martie. Momentan am pus pauză pentru că este încă destul de cald și în România, dar și pentru că sfârșitul și începutul de an ne-au prins tot în deplasare. Efectiv nu am apucat să stăm și să facem planuri noi.

După Tenerife am sărbătorit Crăciunul în apropiere de București, am revenit pe acasă o noapte, apoi am plecat la Casa Timiș, am revenit o noapte acasă și apoi am plecat în Veliko Târnovo pentu revelion.

Între toate plecările astea am reușit să strecurăm și o sedință foto de Crăciun.

Apoi am mai stat o noapte acasă și am plecat iar, la Onești, pentru a vizita străbunicii lui Eric. Constat așadar că încă avem multe de postat din Tenerife, de la Casa Timiș și Veliko Tarnovo.

Când mă uit așa peste an realizez că am rămas în urmă cu multe. De peste tot aproape spun fie că avem informații de postat, fie articole de scris. În același timp însă nu îmi pare rău deloc. Facem ce putem, fără prea multă presiune.

Pentru anul ce vine mi-am propus însă să mai scurtăm din lista asta de lucruri amânate sau rămase în pending.

Ce am învățat în 2022

Cred că am învățat să îmi gestionez mai bine anxietatea și să nu uit să mă fac și pe mine o prioritate.

Până nu ne salvăm pe noi nu putem salva pe nimeni.

Asta mi-a adus foarte multă liniște și capacitatea de a gestiona situațiile de zi cu zi cu mai multă grație. Am avut multe zile în care mi-am amintit – e ca în avion, îți pui ție masca de oxigen prima dată. Și am făcut așa cum trebuie, mi-am pus mie prima dată masca de oxigen.

Am descoperit despre mine și că am mult mai multă răbdare decât credeam și că rolul de mamă îmi vine chiar bine. Îmi place foaaarte mult să fiu mămica lui și până acum nu am simțit că asta îmi fură din identitate, doar o completează. Cumva simt și că de când sunt mamă am mai multă încredere în mine.

Nu știu ce mai urmează în 2023, am certitudinea însă că împreună, toți trei, vom face echipă bună și că putem să mutăm și munții dacă asta ne punem în cap.

Cam astea au fost călătoriile lui 2022 pentru noi.

Cum a fost pentru voi? Ce ați simțit? Cum v-a mers? Ce planuri aveți pentru 2023? Sunt foarte curioasă să vă citesc poveștile și planurile.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment