• Menu
  • Menu

Vizitează Birgu – Locuri mai puțin știute în Malta

Orășelul Birgu este una dintre nestematele puțin știute ale insulei. Cunoscut și ca Città Vittoriosa, este un vechi oraș fortificat. Este unul dintre principalele locuri de bătălie între cavaleri și Imperiul Otoman din timpul Marelui Asediu al Maltei din 1565.

Momentan rămâne un loc mai puțin vizitat de turiști, așadar în timpul lunilor de vară, când străzile par pline peste tot, Birgu rămâne un loc unde să te adăpostești. Dacă iubești fotografia nu o să vrei să mai pleci. Toate străzile sunt extrem de frumoase, îngrijite, cu plante frumoase și clădiri tipice. Descoperă din acest articol ce poți face într-o zi în Birgu.

Ce poți face în Birgu?

Vânează fiecare colț fotogenic al orașului, te avertizăm însă că NU sunt puține.

Toate fotografiile din acest articol au fost realizate cu telefoanele Samsung S21+. În ultima vreme în călătoriile noastre rareori folosim și alte dispozitive. Telefonul este mereu la îndemână și ne ajută să surprindem rapid cele mai drăguțe momente din escapadele noastre.

  1. Te invităm să te pierzi prin labirintul de alei înguste, străjuite de plante în ghivece și case tipic malteze. Și să te bucuri de liniște cât încă este unul dintre locurile mai puțin știute din Malta.

2. Intră într-o casă medievală – Casa Sicolo Norman

Un pro tip – dacă îți dorești să pășești în interiorul unei case tipice, atunci nu rata casa Sicolo Norman. Este o casă pe care proprietarul a decis să o lase deschisă publicului. Nu ai prea multe de văzut, doar să îți satisfaci din curiozități. Intrarea este liberă, dar donațiile sunt foarte apreciate și ajută la finalizarea lucrărilor.

Casa datează încă din secolul 12 sau 13 și s-ar spune că este una dintre cele mai vechi clădiri din Birgu.

Am citit undeva, dar nu am reușit să și verific informația, că și în interiorul acestei case au fost filmate câteva scene din Game of Thrones.


Hai și pe Youtube pentru a vedea vlogurile din Malta, ori pe Instagram pentru și mai multă inspirație.


3. Nu rata fortul St. Angelo

Unul dintre cele mai importante obiective turistice ale orașului. De aici te bucuri de super peisaje. (coordonate GPS)

4. Și mergi la plimbare prin marina Vittoriossa pentru și mai multe peisaje frumoase.

5. Dacă este deschis, vizitează și Palatul Inchizitorilor – despre care s-ar spune că este cel mai bântuit loc din Malta.

6. Pe malul apei

Tot rătăcind prin orășel am dat peste o scară obscură ce ne-a scos la malul apei. Acolo am constatat că nu doar nouă ne place să găsim locuri frumoase doar pentru noi doi, mai era un cuplu venit să admire peisajul.

7. Nu rata nici locul de belvedere marcat pe google maps. Noua ne-a plăcut.

8. În piața centrală din Birgu

Am stat în tihnă la un cappuccino și o prăjitură malteză cu umplutură de curmale, alături de înghețată locală. Yum! Evident, am stat și am privit la oameni. Nu se întâmplau prea multe pentru că era deja 24 decembrie, multe magazine erau deja închise, mulți oameni erau în case, pregătiți de Crăciun. 🙂

9. Vizitează bisericile

Sunt foarte multe biserici vechi și interesante în Malta, fiecare cu povestea ei. De exemplu biserica Sfântul Lawrence este una dintre primele. Poți să citești mai multe despre ea aici.

10. Porțile orașului

Birgu a avut în total patru porți, trei dintre ele rezistă și în zilele noastre și se pot admira.

  • Couvre Porte Gate
  • Advanced Gate
  • Gate of Provence

Micuț, înghesuit, asemănător unui labirint frumos și colorat, Birgu îți oferă însă ceva ocazii de relaxare. Cei mai grăbiți s-ar putea să petreacă aici maxim două ore, cei cărora le place să stea să simtă în tihnă locurile de genul se pot bucura de o zi întreagă.

Tu ai fost în Birgu? Ai fost în Malta? Ți-a plăcut?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment