• Menu
  • Menu

Călătoriile lui 2021 în trei fotografii din fiecare lună

2021 a fost anul noutăților mai mult decât ne așteptam. Am bifat împreună trei țări noi în care nu mai fusesem, ne-am căsătorit și ne extindem tribul. Aș spune că a fost un an mare așadar, ce a așezat cărțile pentru multe schimbări.

Dacă în 2020 ne-am tot plimbat de la un capăt la altul prin România (și încă mai avem de scris și de postat despre asta), în 2021 parcă am încetinit puțin și ne-am axat mai mult pe noi. Cred că știți și voi, nunțile nu se organizează singure, oricât de micuțe sunt ele. Iar faptul că am și plecat din țară de mai multe ori a fost neașteptat pentru că pe noi pandemia chiar ne-a liniștit.

Hai să vedem, cu câte 2-3 foto de pe Instagram, cum a fost fiecare lună din 2021 pentru noi. Fac aceste reviews încă din 20132014 și sunt foarte atașată de ele. Mi se pare un exercițiu foarte util de recunoștință.

Dacă te-a prins curiozitatea, uite link-uri spre toate. 2015, 2016 – sau marele an al demisiei și plecării în lume, drept pentru care am scris două articole de review (unu și doi), 2017, 2018 (aici articol și despre cele mai citite subiecte de pe blog în anul respectiv), 2019 – probabil anul în care am călătorit cel mai mult și cel mai rapid, obosisem puțin.

Ce a avut în tolbă 2021 pentru noi

Ianuarie

Șoc! Am început anul cu o super surpriză de ziua mea! Am plecat cu autorulota în explorare prin România alături de alți doi prieteni. Au fost trei zile de party continuu de ziua mea. Superb!

„Si mai frumos a fost ca noi, fetele, nu prea stiam unde mergem. I-am lasat pe baieti sa ne duca linistiti, fara sa ii cicalim noi cu intrebari. No, le-am zis „da” pe viata, i-om lasa sa ne duca si in vacante fara sa stim unde ajungem. 😏”

Poți vedea și vlogul aici

Tot în ianuarie începeam și o serie nouă pe Youtube cu cinci lucruri interesante despre țările prin care am fost. Mexic și Filipine au fost primele de pe lista noastră.

Îmi place foarte mult seria asta și aș vrea să o reluăm cât de curând.

Februarie

Postam un video cu cinci lucruri interesante despre Laos și mergeam pe aleea amintirilor din această țară.

A fost și luna în care m-am concentrat mai mult pe mine, deci am postat foarte puțin pe Instagram. Între terapie și proiecte de freelancing am avut foarte puțin timp de altele.

Martie

Începutul de lună de prindea în Sighișoara la Cosama Village, un loc de care rămânem foaaarte atașați.

În februarie, dar și în martie am făcut multe plimbări prin pădurile de pe lângă București, doar că nu am postat de fiecare dată. Aici eram în Pădurea Bolintin.

Pe final de martie continuam căutarea de teren în Câmpulung Muscel. Încă nu l-am găsit, dar nu ne pierdem speranța.

Aprilie

Făceam prima urcare de iarnă pe mute, pe vârful Găinațul Mare, munții Iezer-Păpușa.

Și pentru că am prins gustul, am făcut o tură și în Ciucaș, unde nu ne-a mai plăcut atât de mult, ba chiar ne-am speriat, deci ne-am și liniștit pentru o vreme cu urcatul pe munte iarna.

Mai

Dar iată cum a venit primăvara și am început să vânăm bujorii. În acest articol găsești 10 rezervații de bujori de la noi din țară. În acest articol vezi cum a fost pentru noi în Dobrogea în căutarea bujorilor și făcând trasee în Munții Măcinului.

În Comana nu am găsit bujori când am fost noi, dar am găsit oricum apusuri frumoase.

Iunie

În luna iunie am postat mult despre Harghita

iar pe final de lună plecam într-un final prima dată din țară de când a început pandemia. Și după ce am plecat, a fost greu să ne mai oprim din câte bag de seamă.

Prima noastră destinație – insula Samothaki din Grecia unde am bifat o nouă premieră – am făcut diving.

S-ar spune că izvoarele insulei sunt aducătoare de fertilitate… ei bine, două luni mai târziu eram însărcinată. Coincidență? 😛

Iulie

Ajungeam într-un final într-un loc de la noi pe care îl aveam de multă vreme pe listă – Rimetea.

Făceam picnicuri pe lângă București, căci eram foarte prinși deja și cu organizările de nuntă, dar găseam timp și pentru prima experiență la glamping din România, pe Valea Doftanei.

August

Pentru că atunci când am fost să filmăm cele două cadre pentru invitatie m-a pălit brusc un somn cum nu mai simțisem în viața mea, pe 13 august fac un test de sarcină, chiar dacă era încă devreme. Să o citez pe sor-mea: mi-a întârziat ciclul două ore și am făcut un test.

Pe 14 august postam și ceva care să îmi amintească mie peste ani de eveniment…

Iar toată luna august am postat mai mult din materiale vechi pentru că eram între nuntă și reprizele mele prelungite de somn.

Septembrie

Avem parte de nunta perfectă pentru noi, mai ales în condițiile date de pandemie. Toți oamenii cei mai apropiați au fost cu noi, mai bine de 90% dintre ei se și știau între ei. Și dacă nu se știau personal, măcar știau povești unii despre ceilalți. Ne-am simțit foarte bine, toată lumea a fost relaxată, cei de la Fotograful Vostru au făcut suupeeer poze și avem tolba plină de amintiri.

Dacă ai curiozități despre cum ne-am organizat și cum a fost, am scris pe blog. Am povestit inclusiv despre furnizorii aleși de noi. Ne gândim să repetăm într-o manieră asemănătoare și pentru botez, tot acolo. Sperăm să ne iasă și planul cu balonul.

Iar la fix două zile după nuntă am și fugit în luna de miere. În cele două zile nici pauză nu am avut pentru că eu am avut de alergat pe la analize iar Alex a avut de alergat cu toate cele post nuntă + un geam de la mașină care a bubuit cu o zi înainte de eveniment. Noi am spus că s-a spart ghinionul. 🙂

Octombrie

A fost guvernat de postari cu aceste două evenimente. Fotografii de la nuntă și din plecarea la relaxare în Egipt. Ce am mai dormit și pe acolo… începusem să ne spunem echipa de somn a României + răsfăț la SPA, a fost FIX ce aveam nevoie.

Pe final de octombrie însă ne puneam pe noi hainele de drumeție și plecam pe o nouă bucată de pe Via Transilvanica. Am avut eu diverse simptome de sarcină, dar din fericire am putut să fiu activă… chiar și azi, la 7 luni, încă mă simt cel mai bine în zilele în care fac plimbări sau drumeții.

Noiembrie

La început de lună ajungeam pentru prima dată în Moldova pe ruta lui Ștefan cel Mare și Sfânt, ocazie cu care am ajuns puțin și în Transnistria.

Și tot în noiembrie am testat și noua Dacia Spring.

Decembrie

De parcă nu făcusem destule de la jumătatea anului încolo, în decembrie am mai avut nu una, ci două plecări. Palermo (Italia) la început și Malta pe final de an. Asta probabil așa, ca să încheiem epic un an asemenea.

Am observat și în alți ani acest tipar la noi. Începem anii mai timid, ne tragem sufletul, nu suntem grăbiți, apoi din mai-iunie încolo parcă suntem uneori pe baterii.

A fost un an plin în care am avut parte de multe bucurii pe plan personal. Pe plan profesional cred că a fost primul an în care am învățat cu adevărat să pun pauză atunci când trebuie. Am învățat să mă mai și deconectez de la muncă și am simțit zero presiune în perioadele în care nu prea am postat. Ba chiar am avut și plimbări din care nu am postat deloc.

Dezavantajul este doar că am mai rămas în urmă cu articole de scris, inclusiv din anii anteriori… nu îmi fac prea multe griji, e timp pentru toate.

2022 a început ca majoritatea anilor, mai lent și leneș. Până pe 5 ianuarie chiar nu prea am lucrat, am început ușurel așa și simt că mi-a prins foarte bine. Acum sunt într-un vibe bun în care vreau să recuperez din ideile puse pe foaie și amânate pentru că nu era vremea lor.

O să vedem ce se mai întâmplă de la final de martie/din aprilie încolo și cum ne vom adapta/așeza în noile roluri, cele de părinți, dar am încredere că ne vom descurca din simplul motiv că totul o să se întâmple ca și până acum. Amândoi de mână prin viață, #echiparachetă. Doar că vom mai ține și alte două mânuțe mici.

Vă dorim și ne dorim în primul rând sănătate. Restul se așează. Iar dacă nu ai avut un an grozav, îmi pare rău. Încearcă însă să privești și spre ce a mers bine în aceste 365 de zile.

Aveți grijă de voi și să avem un 2022 bun, frumos și blând!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.