Finalul de an pe mine mă energizează mereu. Poate pentru că știu că vine ziua mea, dar și pentru că în fiecare an ăsta e momentul în care mă uit în urmă. Lucru pe care îl fac în rest destul de rar.
Îmi place să descopăr cât am crescut, ce am învățat și mai ales, datorită blogului, pe unde am fost. Hai să facem o recapiturale împreună. Cred că 2019 pe mine m-a provocat în feluri în care nu mă așteptam.
Am învățat anul ăsta sa fac mai mult din ce trebuie iar pe final de an, chiar dacă am realizat că am fost într-o perioadă gri, bucuria este că am scos capul deasupra apei. Și, ca după fiecare scufundare, am ieșit de acolo cu multe învățăminte.
Este guvernat de fotografiile din Cipru, o destinație aproape, faină, cu mâncare bună, istorie și multe lucruri de făcut. Prietenii ne-au spus și că este o destinație și foarte prietenoasă pentru copii.
Dacă redecorăm asta nu înseamnă că rămânem pe loc. Deci în februarie și martie am plecat pe nepusă masă spre Insulele Azore de care ne-am îndrăgostit. I-am făcut și pe mulți alții să le aprecieze și să le viziteze, ceea ce ne face foarte bucuroși.
Trebuie să vezi și vlogurile din această destinație
Încă exploram insula Sao Miguel unde am putea să revenim ORICÂND. Ba chiar ne-a trecut prin cap faptul că s-ar putea să ne placă să ne mutăm aici la un moment dat.
Le mulțumim celor de la Joy2Wander pentru că ne-au încredințat autorulota lor. Vrem să devină un obicei în fiecare an să plecăm cu autorulota. Atât de mult ne-a plăcut!
Nu am cum să vă las doar trei fotografii din luna aprilie. Este imposibil. Îți recomandăm să îți faci timp să urmărești și vlogurile. Mai ales dacă ești în căutare de inspirație pentru anul următor.
În luna mai am ajuns într-un loc în care eu nu mai fusesem din liceu iar Alex nu fusese deloc – Delta Dunării. Cu acestă ocazie vă recomandăm din suflet Pensiunea Doi Căpitani. Este cu siguranță locul perfect, o oază de liniște, cu mâncare absolut delicioasă. Până și cei care spun că nu le place peștele vor ajunge să îl consume din plin.
Tot în luna mai am explorat și Polonia și ne-am întors iar acasă cu gândul că încă mai avem atâtea de văzut. Ne place mult această țară pentru că este foarte prietenoasă cu turiștii, dar ai și foarte foarte multe lucruri de văzut și făcut.
Nu ai cum să te plictisești nici în zilele ploioase.
Tot în iunie am dispărut din peisaj puțin pentru că ne-am luat timp să ne vizităm familia. Eforie Sud, Câmpulung și Căiuți au fost destinațiile noastre. Și chiar dacă am făcut mulți km prin țară, am postat puțin. Când ne luăm timp pentru familie, atunci asta e. Încercăm să ne bucurăm de ei și să mai lăsăm tehnologia din mână.
Ocazie cu care ne-au rămas la inimă Marius și Ioana de la Pickasea și Pickaski iar azi îndrăznim să spunem că suntem prieteni. Much love, guys!
Cea mai mare bucurie a acestei experiențe? Nici nu știu. Probabil faptul că am văzut delfini în libertate, așa cum mi-am dorit mereu să văd de aproape. Singura modalitate prin care sunt de acord să vedem delfini!
Tot din luna iulie merită trei fotografii și Stockholm. Știam, bănuiam că îmi place Suedia, dar nu îmi imaginam că pot să rezonez atât de bine cu această destinație. Știți ce am apreciat cel mai mult? Faptul că nu se fumează oriunde. Te descurajează sistemul să îți faci rău singur. Iar asta mie îmi place.
Ah, da. Am făcut ceva ce nu îmi imaginam că voi face, am reușit să pierd TOATE fotografiile din Stockholm. Am rezolvat făcând stop cadru din ce a filmat Alex.
În august, obosiți după atâtea plecări, dormeam mai des de prânz. După unul dintre aceste power naps Alex m-a speriat că mă cere în picioarele goale în sufragerie. Dacă nu ai găsit încă un cadou perfect de Crăciun, găsești o recomandare în articol.
Am votat iar și am început să ne liniștim. Sau mai exact să intrăm într-un fel de revizie. Stomatolog, analize, înscriere la medic de familie, proiecte și nesiguranța unei întrebări ce ne tot bântuie: ce urmează? Where do we go from here?
Iar pentru a încerca să îi ajutăm mai mult pe cei din jurul nostru, cât timp noi eram într-un fel prinși în țară, în alt fel ne-am dorit perioada asta mai liniștită, am început să facem mai multe videouri în care vă povestim despre experiențele noastre.
Urmează un video despre subiectul – când și cum am început să facem bani. Cum de putem să ne susținem călătoriile?
Privind în urmă înțeleg mai bine acum de ce nu am mai plecat pe nicăieri din noiembrie. S-au întâmplat multe, ce vedeți voi aici este doar o mică parte, călătoriile.
Înțeleg mai bine de ce am avut nevoie de timp să procesez lucruri pe care în restul anului uneori pur și simplu nu am avut când. Fiind mereu între două plecări și cu bagajul aproape făcut, în timp ce încercăm să gestionăm cu succes și partea de freelancing.
Am extras de exemplu faptul că dacă nu ne știm locul, asta provoacă anxietate în creierul nostru. Chiar dacă noi nu conștientizăm. Iar noi în ultimele luni ne-am întrebat repetitiv, ca o moară stricată, care ne este locul. Normal că mi se pare că am avut o perioadă gri, în care nu am avut energie să facem prea multe (în aparență).
Mi-am dat timp să procesez, iar pentru mine asta înseamnă mai multă maturitate. Era ușor să fug de lucrurile care mă speriau, într-o nouă escapadă. Insulele Canare și America de Sud au fost multă vreme în cărți.
Rămânem însă în zonă să terminăm lucrările stomatologice începute și proiectele pe care ni le-am asumat ca freelanceri, să continuăm să ne reconectăm cu prietenii și familia. Știm că acest blog este despre călătorii, dar nu doar călătoriile sunt importante.
The kids are all right. 😉 Pentru voi cum a fost 2019?
Am avut un an bogat în City break-uri, pe principiul bani putini și weekenduri multe ocupate, ca atât îmi permite timpul. Am început cu Zaragoza, în ultimul weekend din martie-aprilie, în Postul Pastelui. Îmi pare rău ca nu am prins Semana Santa, cand orașele spaniole au procesiuni impresionante pe străzi, fiecare biserica mandrindu-se cu aranjamentul propriu. Fusesem în anul trecut în Andaluzia, mai exact Malaga, Sevilla, cu doar o săptămână inaintea procesiunilor, dar am apucat sa vad carele și statuile împodobite,in biserici. Apoi am mers în luna mai la un simpozion profesional, pentru prima data la Tg Mureș, pe care l-am completat cu o zi în Cluj, oraș prin care nu mai trecusem din studenție, cu corul facultății, în urma cu 30 ani. Apoi am ales Geneva, am tras o fuga și în cochetul Annecy, în ultima zi am sacrificat turismul pentru o coada respectabila la consulat, să-mi fac datoria de cetățean european. Nu-mi-a părut rău, a ieșit bine! A urmat un minisejur care a cuprins perioada Rusaliilor, am vizitat Hanover, dar și câteva mici perle germane, cum ar fi orășelul regal Goslar, dar și castelul Marienburg, orașul estgerman Magdeburg,nu în ultimul rand bijuteria Luneburg. Apoi m-am odihnit un weekend în tara noastră draga, în zona Brașov, Sighișoara, Sibiu, invitata fiind de cea mai veche prietena a mea, care a revenit în vacanta după 30 ani de rezidenta în Montreal. Mi-am dorit sa bifez anul acesta tarile nordice, sa ma conving dacă sunt asa de fericiti blonzi ăștia, vikingii. Am vizitat Helsinki, dar si Tallinn, apoi Malmo, cuplat cu Copenhaga, iar la sfarsitul verii Oslo. M-am convins ca sunt mai fericiți, mai liniștiți, mai fără griji, am văzut cei mai mulți copii pe străzi,împreună cu părinții lor, chiar dacă m-au socat prea multele cupluri de acelasi sex. În octombrie m-am gândit sa dau o fuga la Londra, de frica Brexit-ului. Am văzut colegiile pline de studenții de la Cambridge, abia întorși la scoala.La Londra se pregăteau deja de Crăciun, în fata Muzeului de Istorie naturala, puneau în funcțiune patinoarul și aranjamentele luminoase. Am mai dat o fuga la Pitești, cu pretextul unui alt simpozion, de la care am uschit-o la Curtea de Arges, veche cetate domneasca,unde odihnesc domnitorii și regii noștri. Mi-am dorit sa prind și o atmosfera de piețe de Craciun, asa ca am tras o fuga și la Frankfurt, Mainz, Wurzburg. Am prins o oferta de Black Friday pentru Chișinău, asa ca mi-am zis ca nu strica sa ma relaxez un pic la moldovenii noștri de dincolo, ceea e am și făcut. De Sf Nicolae am plecat la Chișinău, m-am hrănit spiritual la un spectacol minunat de opera, Otello, am colindat pe străzile din centru, iar seara am asistat la spectacolele care erau în Piața de Craciun din fata Operei, deși la ei sărbătorile sunt decalate cu doua săptămâni și pregătirile erau încă în toi. A fost un an bogat, sper sa urmeze altul și mai bun.
[…] aici și un articol în care ți-am arătat cum a fost 2019 pentru noi în câteva fotografii pentru fiecare […]
Am avut un an bogat în City break-uri, pe principiul bani putini și weekenduri multe ocupate, ca atât îmi permite timpul. Am început cu Zaragoza, în ultimul weekend din martie-aprilie, în Postul Pastelui. Îmi pare rău ca nu am prins Semana Santa, cand orașele spaniole au procesiuni impresionante pe străzi, fiecare biserica mandrindu-se cu aranjamentul propriu. Fusesem în anul trecut în Andaluzia, mai exact Malaga, Sevilla, cu doar o săptămână inaintea procesiunilor, dar am apucat sa vad carele și statuile împodobite,in biserici. Apoi am mers în luna mai la un simpozion profesional, pentru prima data la Tg Mureș, pe care l-am completat cu o zi în Cluj, oraș prin care nu mai trecusem din studenție, cu corul facultății, în urma cu 30 ani. Apoi am ales Geneva, am tras o fuga și în cochetul Annecy, în ultima zi am sacrificat turismul pentru o coada respectabila la consulat, să-mi fac datoria de cetățean european. Nu-mi-a părut rău, a ieșit bine! A urmat un minisejur care a cuprins perioada Rusaliilor, am vizitat Hanover, dar și câteva mici perle germane, cum ar fi orășelul regal Goslar, dar și castelul Marienburg, orașul estgerman Magdeburg,nu în ultimul rand bijuteria Luneburg. Apoi m-am odihnit un weekend în tara noastră draga, în zona Brașov, Sighișoara, Sibiu, invitata fiind de cea mai veche prietena a mea, care a revenit în vacanta după 30 ani de rezidenta în Montreal. Mi-am dorit sa bifez anul acesta tarile nordice, sa ma conving dacă sunt asa de fericiti blonzi ăștia, vikingii. Am vizitat Helsinki, dar si Tallinn, apoi Malmo, cuplat cu Copenhaga, iar la sfarsitul verii Oslo. M-am convins ca sunt mai fericiți, mai liniștiți, mai fără griji, am văzut cei mai mulți copii pe străzi,împreună cu părinții lor, chiar dacă m-au socat prea multele cupluri de acelasi sex. În octombrie m-am gândit sa dau o fuga la Londra, de frica Brexit-ului. Am văzut colegiile pline de studenții de la Cambridge, abia întorși la scoala.La Londra se pregăteau deja de Crăciun, în fata Muzeului de Istorie naturala, puneau în funcțiune patinoarul și aranjamentele luminoase. Am mai dat o fuga la Pitești, cu pretextul unui alt simpozion, de la care am uschit-o la Curtea de Arges, veche cetate domneasca,unde odihnesc domnitorii și regii noștri. Mi-am dorit sa prind și o atmosfera de piețe de Craciun, asa ca am tras o fuga și la Frankfurt, Mainz, Wurzburg. Am prins o oferta de Black Friday pentru Chișinău, asa ca mi-am zis ca nu strica sa ma relaxez un pic la moldovenii noștri de dincolo, ceea e am și făcut. De Sf Nicolae am plecat la Chișinău, m-am hrănit spiritual la un spectacol minunat de opera, Otello, am colindat pe străzile din centru, iar seara am asistat la spectacolele care erau în Piața de Craciun din fata Operei, deși la ei sărbătorile sunt decalate cu doua săptămâni și pregătirile erau încă în toi. A fost un an bogat, sper sa urmeze altul și mai bun.