• Menu
  • Menu

Lacul de sare – Tuz Golu. Locuri de vizitat în Turcia

Lacul de Sare Tuz Golu are peste 1,665 de km pătrați și este al 2-lea ca mărime din din Turcia, dar cel mai mare lac de sare din această țară și printre cele mai mari din lume. Nu-i chiar vestilul Salar de Uyuni din Bolivia, dar are avantajul că este situat pe drumul spre Cappadocia, la o oră cu mașina.

Ca să te bucuri cu adevărat de vederea lui, noi îți recomandăm să nu te limitezi doar la bucata turistică, acolo unde se oprește toată lumea, ci să îl descoperi și din alte unghiuri.

Don’t tell me the sky is the limit when there are footsteps on the Moon – Paul Brant.

Descoperă Tuz Golu

Am fotografiat oamenii flamingo în partea turistică, acolo unde oprește toată lumea. În această zonă lacul avea câțiva centrimetri de apă. Nu regretăm deloc oprirea. Am nimerit o zi superbă, senină, cu câțiva nori pe ceri care completau perfect întregul peisaj.

Aici link spre Google Maps pentru Tuz Golu

Apoi am plecat în căutarea unei abordări diferite pentru Tuz Golu. Bănuiam că nu o să fim dezamăgiți. Iar dacă sunteți pasionați de fotografie puteți „scoate” niște imagini superbe.

Noi de exemplu am decis să căutăm „podul” făcut pe lac. Nu e un pod la propriu, ci o ridicătură de pământ pe care se poate circula cu mașina.

În primul rând, făcând dreapta spre Sereflikochisar, cel mai apropiat sat, am intrat pe un drum mărginit de câmpie, cu munții în fundal.

Am ajuns la poarta fabricii de sare, ne-am înțeles în româno-turcă-engleză cu paznicul să ne lase să intrăm. Oricum podul respectiv nu este doar al fabricii de sare, sau așa am înțeles noi.

Nu știu să explic de ce, dar pare roz uneori lacul în zonele unde este secat de tot. Pentru cei care nu vor ajunge prea curând la Salar de Uyuni (care are peste 10.000 de km2), Tuz Golu poate să fie înlocuitorul ideal. 😛

Cred că atât răsăritul, dar și apusul de soare la Tuz Golu sunt spectaculoase. O să revenim pentru ele la un moment dat, mai ales că ne-am convins că se găsesc zone în apropiere de lac pentru a parca autorulota.

Aici găsești și te poți inspira din traseul nostru din România până în Cappadocia.

Vlog de călătorie – Tuz Golu

Dacă vrei să vezi atmosfera, drumul până acolo, dă play și acestui video de mai jos.

Spor la călătorit!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment