În ultima vreme mi se pare că începem să perfecționăm arta traseului. De exemplu eu când am pus pe hartă obiectivele, am pus doar ce mă interesa pe mine să vedem la dus, iar pentru întoarcere traseul era mai mult: îi dăm pur și simplu spre casă.
Strategie destul de greșită pentru că la dus ești mai nerăbdător să ajungi în destinația mult visată și te ajută mult să ai o revenire mai blândă spre casă. Mai ales că nu poți să gonești cu autorulota. Deci trebuie să înveți să te bucuri și de peisaj, experiență cu totul. Alex a făcut însă mixul perfect între locuri de relaxare atât pentru dus cât și pentru întoarcere.
În primele două vloguri v-am arătat drumul nostru la dus spre Cappadocia. Îl găsești și mai jos sub formă de hartă.
Traseu din București până în Cappadocia cu autorulota
Strategia a fost să nu leșinăm doar la volan. Mă rog, doar Alex a condus, dar am fost un copilot de excepție și eu. Am dormit o noapte în Vama Veche și ne-am trezit cu miros de cafea în zumzet de pescăruși.
Apoi am pornit spre Nessebar pentru a-l vizita rapid.
Dar am campat în Cernomorets, Bulgaria, mai jos de Burgas.
Aplicația Park4Night
Pentru a ne orienta și căuta locuri de campare am folosit geniala aplicație Park4night. E utilă în orice roadtrip. Fie că îmbini mersul cu mașina cu statul la cort și cazare, cum am făcut noi în roadtripul de anul trecut, fie că ai plecat cu autorulota la explorat.
Noi ne-am orientat către locurile de campare marcate cu brăduți. Am fost să explorăm și parcările, dar le-am găsit de fiecare dată nepotrivite pentru ce ne doream noi. Erau de obicei parcări în fața unor parcuri, în apropiere de autostrăzi și drumuri aglomerate. Iar noi ne doream locuri în natură, dar drepte ca să putem parca, mai retrase, în peisaje.
Ca să pot să îmi stresez în fiecare dimineață pe Facebook prietenii cu locul pe unde mai bem noi cafeaua.
Sau pe unde am mai pus biroul
Din Bulgaria spre Cappadocia
Din Cernomorets am mers destul de întins spre Istanbul. Dar ne-am mai oprit să facem o cafea și să termin de trimis ceva înainte să ieșim din Bulgaria, apoi am oprit să luăm cartele sim, procedură ce a durat mai bine de o oră și ceva.
În Turcia pentru a cumpăra cartelă trebuie să prezinți datele din pașaport, să îți fie introduse în sistem, durează o vreme tot procesul.
Așadar ne-a prins noaptea pe drum, dar asta nu ne-a împedicat oricum să găsim un loc frumos de dormit, la baza unui canion.
Găsiți aici coordonatele gps. Gpsul vă trimite undeva mai sus pe drum, iar în stânga este acest parc natural. Intrarea se face de mai jos, de la baza dealului, aveți indicator și o parcare în față. Pentru a vă orienta mai bine puteți să vă uitați la vlog.
Pentru că ne-am lungit la povești până destul de târziu, am mai dormit o noapte într-o parcare pentru că ne doream să vizităm lacul de sare Tuz Golu până să ajungem în Cappadocia, dar să ajungem și să ne parcăm în văile de acolo cât încă avem ceva lumină.
Lacul Tuz Golu
Este o frumusețe, mai ales dacă îl explorezi așa cum se cuvine. O să îi dedicăm și un articol separat pentru că avem foarte foarte multe fotografii foarte reușite.
Apropo, mi-a părut puțin rău că nu ne-am parcat chiar la lacul de sare pentru a vedea răsăritul de soare acolo. Pe aplicație și la fața locului pare că ai putea să găsești locuri de campare ok.
Vedeți tot drumul prin Turcia în acest vlog
Harta traseului nostru cu autorulota până în Cappadocia
Poți să modifici și să personalizezi traseul așa cum vrei. Îl găsești aici. O să îți povestim în articolele și videourile următoare și despre locurile noastre preferate de campare din Cappadocia, dar și despre traseul de întoarcere spre România.
Frumusețea călătoriilor cu autorulota
Vine tocmai din faptul că ai libertate totală. Mai ales dacă ai un rezervor generos de apă și panouri solare care să îți asigure independență totală. Pe cei de la Joy2Wander îi găsești și pe Facebook sau Instagram, curând le veți afla povestea și aici pe blog.
În prima fază nu voiam să ieșim pe la Vama Veche, dar ne-am răzgândit rapid pentru că era deja ora 15 iar noi nici nu ieșisem din casă încă.
Vă puteți inspira din orice altă idee de roadtrip postată aici sau pe alte bloguri. Prin România, prin Bulgaria.
Turcia ni s-a părut minunată pentru că este și permisivă cu off capingul, dar și pentru că ai multe de văzut. Prețurile sunt mai mult decât decente, iar oamenii de milioane!
O să revenim cu locurile de campare din Cappadocia, fotografiile și poveștile de pe acolo. Urmărește categoria dedicată -> viața cu autorulota.
Spor la călătorit!
[…] anul trecut și până anul acesta experiența cu autorulota în Cappadocia rămâne numărul unu. O experiență pe care vă recomandăm să o încercați. Chiar dacă mai fusesem în Turcia, în […]