• Menu
  • Menu

5 lucruri interesante despre Cipru (video) – incursiune în țara pisicilor

De milenii întregi Cipru stă la răscrucea dintre Europa și Asia, dovadă ce o face chiar divizarea acestei țari. Orașele sale principale: Paphos, Nicosia și Limassol au absorbit timp de generații întregi influențele cureritorilor și au un aer cosmopolit, dar provincial.

În zilele noastre Cipru este o destinație foarte populară pentru turiști, iar mixul de culturi pe care l-am întâlnit, ne-a vrăjit.

Câteva informații despre Cipru

Este a 3-a cea mai mare insulă din Mediterana, noi am fost la început de 2019 și am încercat să o explorăm cât mai mult. De la destinațiile foarte turistice ca Aya Napa, Love Bridge ori Larnaka și până în satele izolate din dealuri unde găsești doar câțiva zeci de locuitori.

Ne-am bucurat și noi de una dintre atracțiile mai altfel ale insulei: epava navei Erdo 3. Loc pe care vi-l și recomandăm, mai ales pentru apus. 

Și ceva bine de știut: Cipru are peste 300 de zile însorite pe an.

Când să vizitezi Cipru? Oricând vrei tu! Dacă e o destinație pe care o ai pe listă, găsești aici un ghid foarte cuprinzător care să te ajute.

5 lucuri interesante despre Cipru

Dacă pisicile s-ar uni și ar încerca să preia controlul, în Cipru ar avea mari șanse de reușită! Pentru că sunt mai multe cu 300k decât ciprioții. Pe insulă trăiesc nestingherite 1,5 milioane de pisici, pe când oamenii sunt doar 1,17 milioane.

Găsești mai multe informații despre Cipru în acest video.

Sperăm să îți placă. Ne vedem și pe Facebook, Instagram (Simona și Alex) și Youtube, nu uita să îi dai și un share!

Mulțumiiiim!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.