Până să ajungem și noi în Bali, Anca de la 1001 călătorii ne povestește cum e în Bali și ne face poftă să mergem acolo. Ea e la a doua ”apariție” pe blog, după ce anul trecut ne-a povestit cum a fost în Costa Rica.
”Hello,
Sunt Anca de la 1001calatorii.ro și în ultimii ani am călătorit prin cele mai exotice locuri din lume, lucrând remote de acolo. Luna trecută am fost în Bali pentru patru săptămâni, străbătând insula de la sud la nord și înapoi. Până am plecat m-am îndrăgostit puțin de Indonezia și-am rămas cu gândul că trebuie să revin să explorez și restul insulelor.
Ubud
Locurile mele preferate? Multe, dar ca să cunoști mai bine spiritul balinez începe călătoria în Ubud, în interiorul insulei. Centrul orașului e aglomerat, dar imediat ce te îndepărtezi puțin de străzile principale, ai parte de liniște, multă verdeață, temple și orezării verzi. Și s-ar putea să ai surpriza să descoperi că ai o cascadă la doi pași de tine!
Campuhan Ridge Walk, Monkey Forest și Kajeng Rice Field sunt câteva locuri din Ubud la care poți ajunge ușor, chiar și pe jos.
La Campuhan te plimbi pe coama unui deal și treci pe lângă orezării și cafenele cochete în care te poți opri la o cafea.
La Monkey Forest îți faci poze cu maimuțele sau te lași tâlhărit de ele, dacă nu ești atent(ă).
Kajeng Rice Field e un loc relaxant, cu un drum care șerpuiește printre orezării mărginite de palmieri.
Tegallalang Rice Terrace
O orezărie terasată cu o vale largă, Tegallalang se vizitează cu bilet de intrare. Are leagăne și spații amenajate pentru poze lângă intrare, dar mai încolo e doar orez verde și liniște. Sunt cărări pe care poți face trekking ușor și pavilioane în care îți poți lua ceva de băut. La Tegallalang se ajunge ușor din Ubud, sunt doar câțiva kilometri până acolo.
Temple hinduse
În Bali populația e majoritar hindusă și sunt multe temple pe care le poți vizita: de la celebra Gate of Heaven de la Templul Lempuyang până la Pura Tirta Empul, experiențele diferă: toată lumea vrea să își facă o fotografie la Gate of Heaven așa că poți sta la coadă și 2-3 ore, dacă ajungi acolo târziu.
La Pura Tirta Empul poți face un ritual de purificare în bazinele templului.
Grădini regale
Tirta Gangga este un fost palat regal numit după râul Gange din India și te poți plimba printre mai multe bazine pline cu pești mari.
Ujung Water Palace este o grădină regală unde regele îți ținea întâlnirile oficiale într-un decor somptuos. Dincolo de frangipani din grădină se zărește oceanul, pe care îl poți admira din câteva pavilioane umbroase.
Cascade
Bali are o mulțime de cascade, de la unele în care nu mai e aproape nimeni până la altele devenite celebre pe Instagram și la care se stă la coadă pentru poze ”singuri în paradis”. Recomand Cascada Tibumana (frumoasă și nu foarte aglomerată) sau Cascada Krisik, în care mergi printr-un mic canion până ajungi la două cascade pustii aproape tot timpul.
Vulcanii din Java
Din Pemuteran, Bali, se organizează excursii de o zi până pe vulcanul Ijen, cunoscut pentru lacul său albastru plin de sulf: se coboară până la lac cu o mască de gaze, datorită nivelului ridicat, toxic. Să vezi răsăritul printre vulcanii din Java e o experiență de neratat, chiar dacă ai mers toată noaptea ca să îl vezi 😊
Pemuteran
Pemuteran e în nordul insulei, o regiune mai puțin turistică, dar cu plaje cu nisip negru, zone foarte bune pentru diving și snorkeling și câteva temple cocoțate pe dealuri, cu vedere spre ocean și vulcanii din Java. E liniște și relaxant, perfect pentru odihnă și înotat.
Templul Uluwatu
Uluwatu e un templu ridicat într-un decor splendid, pe malul stâncos al oceanului, în sudul insulei Bali, peninsula Bukit. La apus are loc un spectacol de dans Kecak pentru care se iau bilete separat. Iar dacă ți-a fost dor să vezi maimuțe, sunt peste tot și la templul Uluwatu.
Plajele din sud
Mai sălbatice sau mai amenajate, plajele din sud au valuri mari, bune pentru surfing, și nisip auriu. Stâncile care le înconjoară fac imposibilă trecerea dintr-o plajă în alta. Dar după ce ajungi acolo nu mai simți nevoia să pleci în altă parte 😊
Remote work din Bali
Bali e o destinație bună pentru a încerca lucrul de la distanță…din Asia, dacă aveți posibilitatea asta la job sau sunteți freelancer. Internetul e bun peste tot, cazările sunt accesibile ca preț și arată foarte bine, iar mâncarea e delicioasă. De ce să vezi totul pe fugă când poți s-o faci într-o lună, două și să te bucuri de toate pe îndelete?
Cât costă un sejur prelungit acolo și care sunt condițiile de călătorie valabile acum? Am scris pe 1001 călătorii despre toate astea ca să îți fie mai ușor să te organizezi pe cont propriu. Enjoy Bali, e fantastic de frumos 😊
Leave a reply