• Menu
  • Menu

Condiții noi de intrare în Thailanda și recomandări

Pe măsură ce încep să se relaxeze condițiile de călătorie spre Asia de Sud-Est, începem și noi să ne facem planuri pentru o vacanță exotică la iarnă. Ne e dor să bem nuci de cocos proaspete, să mâncăm Pad Thai la el acasă, să stăm în șlapi toată ziua. Momentan pe lista noastră scurtă sunt fie Indonezia, unde nu am apucat să mergem încă, fie Thailanda.

Care sunt noile condiții de călătorie spre Thailanda?

De la 1 iulie călătorii nu mai sunt obligați să se înregistreze pentru Thailand Pass și nici să prezinte o asigurare medicală care să ateste acoperirea cu minim 10.000 de dolari americani pentru tratament medical pe durata șederii lor în Thailanda.

Începând cu această dată intrarea pe teritoriul Thailandei poate fi permisă cu condiția prezentării următoarelor documente:

  • pașaport valabil, viză valabilă, permis de reintrare valabil sau viză de intrare la frontieră;
  • certificat de vaccinare pentru COVID-19 sau rezultatul unui test PCR/antigen ATK (Antigen),  emis cu cel mult 72 de ore anterior călătoriei:

Thailanda recunoaste vaccinarea cu doze mixte. Schema completă de vaccinare – două doze sau doză unică de vaccin. 

Poți să citești mai multe detalii pe site-ul MAE sau aici.

Recomandări pentru Thailanda, țara zâmbetelor

Aici am petrecut două luni în 2016 și puteam sta chiar și mai mult. Ne-am plimbat atât prin sudul țării, dar și în zona de nord unde, din păcate, am făcut cunoștință și cu sistemul de sănătate. Vina a fost a noastră căci am căzut cu scuterul și am avut niște răni care ne-au ținut pe loc o vreme.

Am povestit despre bugetul nostru în această destinație în două articole. Au trecut șase ani de atunci, dar vă puteți face o idee mai clară folosind și Numbeo.

Iar dacă îți dorești și tu să vizitezi Thailanda, azi îți povestim despre câteva dintre locurile unde ne-am simțit noi bine. Pentru cei care nu sunt la fel de aventuroși ca noi avem și o recomandare. Thailandezul organizează super tururi în Thailanda la prețuri mai mult decât decente și cu o grămadă de experiențe faine în program.

Poți să citești despre el aici sau în acest interviu pe care i l-am luat acum puțin timp. Aici găsești variantele de plecări, perioade și locurile disponibile.

Experiențele noastre în Țara Zâmbetelor

Bangkok

Găsești aici categoria dedicată pentru această țară.

Noi ne-am început explorarea în Bangkok, unul dintre cele mai vizitate orașe ale lumii. Experiența noastră a fost inedită pentru că ne-am întâlnit cu o cunoștință care ne-a plimbat pe la restaurantele ei preferate, dar am și petrecut pe Khaosan Road cu cocktailuri din găletușe și balonașe cu gaz care te făcea să râzi. Când am fost noi în Bangkok erau 45 de grade la umbră :), nu am alergat cât să vedem toate atracțiile turistice.

Thailanda are multe hoteluri bune la prețuri decente. În perioada în care am stat noi la Sukosol hotel o cameră costa 80 de euro.

Aici găsești câteva obiective altfel pe care să le vizitezi în această destinație.

Insule

Din Bangkok am plecat spre Koh Phayam, una dintre insulele liniștite și, la vremea respectivă, încă nu așa inundată de turiști. Chiar serile trecute ne aminteam de cazarea noastră de la Buffalo Bay Vacation Club.

Stăteam într-un bungalow destul de simplist, aproape de apă. Am făcut noi o enterocolită, dar măcar stăteam pe terasa noastră, cu privire la nisip și la apă. :))

Am fost pe patru insule în cele două luni în care am stat în Thailanda, preferata mea a fost Koh Yao Noi.

Acum că îl avem și pe Eric în echipă realizăm că o să fie mai complicat cu scuterele. Acest mijloc de transport ne-a oferit libertatea de a experimenta peisaje și locuri în care turiștii nu ajung prea des.

Nordul țării

În partea de Nord a Thailandei, in Chiang Mai, am experimentat Sonkranul (anul nou) și bătăile sale interminabile cu apă.

Din Chiang Mai am plecat pe scuter pana în Pai, unde am avut accidentul și, pentru că am stat să ne refacem trei săptămâni, partea de Nord a Thailandei păstrează încă multe locuri în care pur și simplu nu am apucat să ajungem.

În drumul spre Laos am vizitat celebrul templu alb din Chiang Rai, Wat Rong Khun. O construcție deosebită de unde am plecat însă cu sentimente amestecate.

Este un templu modern ce te uimește cu arhitectura sa scoasă parcă din povești, dar și cu ornamente mai ciudate ca poza de mai sus. Construcția a început în 1997 iar la intrare ne întâmpina o fotografie de carton cu proprietarul.

Tot la intrare erau diverse fotografii alandala cu Turnurile Gemene, Michael Jackson, personaje din Avatar, Spiderman… 🤷. Aceste ciudățenii ne-au făcut pe noi să ridicăm o sprânceană.

Am mai merge în partea de Nord a Thailandei? Cu siguranță da! Mai ales pentru că aveam pe lista noastră multe locuri de văzut. Viza de două luni ne expira însă și am decis să ne ținem de plan și să continuăm călătoria spre Laos.

Atâția ani mai târziu încă sunt convinsă că acele nouă luni în Asia au fost printre cele mai fabuloase vremuri ale noastre. Am făcut cunoștință cu libertatea deplină, am depășit o grămadă de obstacole și ne-am întârit în acest timp relația. Era o adrenalină, un sentiment că putem orice… în timp ce ne bucuram pur și simplu să fim. Filmam și pozam puțin, postam rar pe Instagram. Din fericire scriam pe blog aparent destul de mult.

Da, Thailanda este pentru noi una dintre destinațiile pe care le iubim. Am lăsat părți din noi în această țară și chiar i se potrivește sloganul de țară a zâmbetelor. Au fost două luni în care am iubit și am zâmbit și suntem nerăbdători să avem parte de experiențe noi.

Tu ai fost în Thailanda? Ai merge? Ai un loc preferat?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment