• Menu
  • Menu

Buget de călătorie: 2 luni în Thailanda și 2 Laos

Buget de călătorie!

Iată că reușim să venim și cu partea a 2-a a articolului despre cheltuieli. În primul articol ați văzut 3 săptămâni de Filipine și o lună de călătorii (nu așa low budget) prin Thailanda.

Azi revenim și cu partea a 2-a a Thailandei, perioada în care am plătit și cheltuieli medicale, și Laos. În Laos am stat cel mai mult și clar am cheltuit cel mai puțin! 1092 de euro în două luni jumate. 436 de euro pe lună amândoi. Adică 218 euro pe lună de persoană!

Observ faptul că noi cu cât aveam mai mulți bani, cu atât cheltuiam mai mult!

Buget de călătorie două luni în Thailanda

Thailanda rămâne cea mai scumpă în continuare! Dar am călătorit și trăit chiar bine spunem noi. Și lux si buget, mereu curat și aproape de plajă! În prima lună de Thailanda am cheltuit 1,559 de euro și mi s-a părut mult la început. Apoi am realizat cât ne-am plimbat și cum transportul chiar a avut o pondere mare.

Văzând apoi că pe următoarea lună de Thailanda tot cam atât am cheltuit, realizez că ăsta e prețul. În luna cu numărul doi ne-am plimbat mai puțin din cauza accidentului, dar am dat mai mulți bani pe cazare cu aer condiționat, tratamente, spitale și daunele scuterului. Deci și dacă ne plimbam, tot atât ne costa.

Așadar două luni de plimbări, relaxare, cazare decentă, deci o medie, ne-au costat 3,000 de euro!

Pe cazare am dat mai puțin și e normal, în prima lună costurile s-au rotunjit pentru că am stat foarte scump în primele zile. Iar spitalul este în top 5, mai sus decât cumpărăturile de la supermarket.

Ce înseamnă supermarket? Mare parte din produsele de îngrijire personală, ronțăieli, cine, pistoale cu apă (pentru anul nou). Mare parte din banii de spital au fost recuperați. Acolo sunt trecute și pansamente, creme și alte chestii pe care le-am cumpărat noi de la farmacie și n-am păstrat bonuri. Am povestit aici despre cât de rapid ne-am recuperat banii și suma!

Cât costă lucrurile în Thailanda?

Nu suntem încă deciși că vrem să punem chiar și fisierele la downloadat, dar vă mai las câte o listă cu ce mai mâncam, cumpăram noi și cât costa. Dacă vreți să știți anume cât costă ceva pot să mă uit în fișier și să vă spun.

Buget de călătorie două luni jumătate în Laos

În Laos deja am cheltuit extrem de puțin. 1092 de euro amândoi pentru două luni jumătate! Ce-i drept, în Laos cam o lună jumătate am făcut voluntariat prin Work Away. Asta ne-a scăpat de mare parte din cheltuielile cu cazarea. Și chiar ne-am făcut de cap mâncând mulți burgeri și pizza și ostropel cu piure ca acasă. Ba chiar și Nutella, care nici nu arăta prea bine și avea prețul cel puțin triplu față de cel de acasă!

Despre Laos am mai povestit frumos și pe blogul celor de la Travelator. Ai niște informații mai detaliate despre viza, ce sa vizitezi, traseu! Enjoy!

Așadar în Laos a fost huruzeală maximă.

Nu am mai plătit multă vreme cazare, așadar s-a dus principala cheltuială. Și în Filipine, dar și în Thailanda am cheltuit cel mai mult pe cazări. Chiar dacă le-am căutat în proporție de 80% din timp din categoria value for money!

Și uite așa, în două luni jumate, am cheltuit cel mai mult pe mâncare! Și prin Laos a fost Alex la spital cu urechea, dar acolo nu a plătit. A făcut în schimb infecție după vizita la spital și am luat medicamente.

Cât costă lucruri în Laos?

Tot în ideea că vreți să știți cât costă una, alta! Eu m-am amuzat să mă uit pe liste, să îmi amintesc diverse momente, să asociez zile în funcție de lucrurile pe care am dat banii!

Aproape de finalul șederii în Laos am și abandonat cheltuielile și excelurile. Pur și simplu nu prea mai avea rost.

Cât ne-a costat o lună de Vietnam?

În Vietnam am stat la Woodstock Beach Camp, tot prin Work Away. Aveam asigurate 3 mese pe zi, scuterele, băuturi, chiar și tururile! Așadar într-o lună de ședere acolo, la final, am avut de plătit 42 de euro (ce consumasem noi peste ce aveam deja). O lună întreagă, în doi! Nice!

Și cum am stat mai mult într-un loc, am făcut și profit pentru că am avut timp să muncim! Cool!

Tot în Vietnam am mai dat bani pe drumuri până la Woodstrock Beach Camp, am avut cazare în Hanoi, am mai avut niște cheltuieli, dar nu le avem notate pe nicăieri.

Dar deja de aici nu mai e vorba doar de călătorie, ci de cum poți să economisești când călătorești pe termen lung. Dar ăsta e alt articol cu care o să vă încânt!

Dacă te pregătești să îți faci curaj pentru o călătorie prin Asia sper să te ajute acest buget de călătorie!

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 comments