Pe Eduard, aka Thailandezul, l-am cunoscut acum aproximativ un an. El și familia lui sunt dovada vie că oamenii se mai și întorc în România, nu doar pleacă. Ne bucurăm mereu atunci când cititorii ne devin și sursă de inspirație.
Încă nu este chiar nomad, dar are genul de viață flexibilă care îi permite să facă ceea ce iubește. Îmbină marketingul cu călătoriile și se bucură de multă flexibilitate în programul său de lucru. Descoperă în interviul de mai jos cum.
Știm că îți place foarte mult să călătorești. O să te rugăm să ne povestești câteva lucruri despre tine, pasiunea ta pentru călătorii și drumul pe care te-a dus aceasta.
Salutare, mă numesc Eduard și la bază sunt specialist în Marketing Digital de peste 12 ani. Am început să învăț despre turism și marketing-ul turistic de aproximativ 3 ani și, în prezent, administrez cu succes un alt proiect de suflet în domeniul turismului de aventură – IezerVenture.ro – Cea mai cool experiență în natură. IezerVenture s-a creat din numele grupului de munți Iezer-Păpușa, faimosul lanț muntos care mărginește localitatea Lerești din județul Argeș și din pasiunea noastră de aventură și explorare a naturii.
Sunt îndrăgostit de Thailanda și vreau ca și tu să descoperi această țară minunată, denumită țara râsului și a iubirii. Am lansat Thailandezul.ro în anul 2020 după ce mi-am dat seama că în ofertele agențiilor de la noi din țară nu există o vacanță sau un circuit în Thailanda care să fie 100% original, să nu fie doar la mare sau doar la munte, să cuprindă pe cât se poate cât mai multe experiențe și activități locale originale și nu comerciale și toate acestea să fie oferite la un preț decent.
Când ai început să prinzi gustul călătoriilor și să îți placă așa mult?
Prima mea plecare într-o destinație exotică și mai îndepărtată a fost în luna de miere în Bali, în anul 2016. De aici a plecat totul, și tot atunci am decis că trebuie să descoperim și alte locuri și culturi care nu se află neapărat în Europa.
În anul 2018 mi-a venit ideea de a organiza o excursie în Thailanda cu o parte din prietenii mei. După aproape un an în care m-am informat în amănunt despre această călătorie, la sfârșitul anului 2019 am organizat pentru 10 prieteni vacanța care avea să fie de departe cea mai tare de până atunci.
În anul 2021, în ciuda restricțiilor pandemice am călătorit cel mai mult de până acum și am vizitat mai multe țări din Africa, Asia și Europa.
De când nu mai ai un loc de muncă full time?
De la începutul pandemiei de când am hotărât împreună cu familia să ne mutăm din nou acasă. Între 2015 și 2020 am locuit în Londra. Dupa mutarea în Romania la începutul lui 2020, am continuat să lucrez timp de câteva luni pentru ultima firmă la care eram angajat în Marea Britanie, după care am decis să mă retrag pentru că imi ocupa foarte mult timp și am decis să păstrez doar câteva contracte de colaborare cu firme din Marea Britanie și România.
Care sunt sursele tale de venit?
Sursa principală de venit este deocamdată tot din marketingul digital. Sunt specialist Google Ads de peste 12 ani și colaborez cu câțiva clienti din UK și din țară. La care se adauga mai ales pe timp de vara ceva venituri de la IezerVenture – o altă afacere în domeniul turismului de aventură din care eu fac parte. Pe timp de iarna de asemenea veniturile de la organizarea excursiilor în Thailanda.
Care a fost cea mai lungă călătorie a ta?
Cea mai lungă călătorie a mea a fost de trei luni în Spania în care am vizitat, dar am și lucrat remote. Mergem destul de des în Spania din mai multe motive – avem rude stabilite acolo, în general bucătăria spaniolă este delicioasă și foarte ofertantă, mă regăsesc și imi place foarte mult stilul de viață al oameniilor din Spania. Atât pentru mine cât și pentru familia mea, această țară ocupă un loc special în inimile noastre.
Cel mai dificil moment de când ai abordat un stil de viață nomadic.
Nu am avut momente foarte dificile din fericire. Este puțin complicat faptul că venitul lunar nu este sigur și că diferă de la o lună la alta. Pe de altă parte, acest mod de viață imi permite să călătoresc mai mult, să descopăr locuri și oameni noi, să acord mai mult timp pentru mine și lucrurilor care mă fac să simt că trăiesc. Toate aceste lucruri mă fac să mă simt mai bine și să am o viață mai bună.
Povestește puțin despre experiența în Thailanda alături de prietenii tăi.
Așa cum spuneam mai sus, în 2019 am avut parte de o super vacanță alături de 10 prieteni buni. Faptul că am început să mă informez în detaliu despre această țară, despre locurile în care să mergem, ce experiențe să încercăm, ș.a, a făcut din această călătorie ceva extraordinar de frumos. Au fost două săptămâni inedite alături de ei, cu multă aventură și distracție.
Care a fost locul tău preferat din această țară?
O spun din tot sufletul: Chiang Mai. Chiang Mai este principalul oraș din nordul Thailandei, înconjurat de parcuri naționale unice în lume și de munți acoperiți cu multă verdeață.
Este al doilea oraș pe care îl vizităm în excursia organizată de mine, după Bangkok. De ce e locul meu preferat? Poate datorită climei pentru că, deși e un oraș la munte, temperaturile sunt perfect echilibrate, pentru faptul că este un mic paradis al nomazilor digitali și pentru oameni. Deși oriunde ai merge în Thailanda, localnicii sunt calzi, prietenoși și mereu zâmbitori, în Chiang Mai simți o altfel de legătură, ești primit foarte bine și simți cumva că aparții locului.
Dar locul/experiența care nu ți-a plăcut și nu o recomanzi?
La prima plecare în Thailanda, am ales să vizităm insulele Phi Phi, transportul către acel loc făcându-se cu șalupa rapidă. A fost singurul moment din toată excursia în care am simțit că acel serviciu a fost extrem de comercial și pe o grabă foarte mare. Chiar la un moment dat, din cauza vitezei și a valurilor, devenise incomod pentru spate și chiar dureros. A fost practic și greșeala mea pentru că a fost singura experiență pe care am cumpărat-o pe loc fără să ne informăm despre organizatori.
Dar, am învățat ceva bun din asta, iar între timp, pentru aceeași experiență pe care o organizez și eu pentru turiștii mei, am găsit o familie de localnici cu care colaborez foarte bine. Sunt răbdători, prietenoși și din punctul de vedere al business-ului pe care îl oferim împreună, conectăm foarte bine.
Am văzut că ai început să organizezi chiar plecări în Thailanda. Care sunt motivele pentru care cei care citesc acest articol ar trebui să aleagă o vacanță în această țară alături de tine?
Da, așa este. În 2020 am lansat Thailandezul.ro după ce mi-am dat seama că în ofertele agențiilor de la noi din țară nu există un circuit sau o vacanță care să fie 100% originale, să nu fie doar într-un loc (de exemplu doar într-un oraș sau pe o singură insulă) și care să cuprindă cât mai multe experiențe și activități locale, să guști din vibe-ul vieții de localnic, să fie autentice și deloc comerciale și cu toate astea să fie oferite la un preț decent.
Cele 12 experiențe originale incluse – Este punctul forte și motivul principal al existenței acestui website. Aceste experiențe sunt ceva diferit, nu sunt ușor de organizat pe cont propriu, sunt testate și sunt 100% originale. De asemenea, sunt incluse în prețul oricărui pachet de pe site. Transportul, viza și o parte importantă din mesele delicioase cu specific thailandez sunt de asemenea incluse.
Ceea ce ofer este multă aventură, experiențe unice și autentice, momente de relaxare, dar și multă distracție. Vorbim despre turism de experiență de aceea, în această călătorie clientul meu este important și vreau să aibă parte de clipe de neuitat, fără a se simți stresat ori grăbit.
Te gândești să faci genul acesta de circuite/experiențe și pentru alte țări?
Momentan nu m-am gândit să organizez acest gen de excursie în alte țări, nu. Thailanda are un farmec aparte și încă sunt atâtea de văzut și experimentat aici.
Ce sfat de călătorie ai pentru cititori?
În ceea ce privește pregătirile de drum (bilete, viză, asigurare, ș.a), mă voi ocupa personal de toate acestea tocmai pentru a face munca clientului mai ușoară și pentru ca el să se focuseze doar pe vacanța propriu-zisă.
Legat de bagaj, pentru că vom schimba mai multe locații, sugestia este să aducă cu ei unul cât mai mic (chiar un bagaj de mână puțin mai mare) care poate fi transportat cu usurință atât pe avion cât și pe trenul de noapte. În rest, ca sfat, aș sugera ca înainte să aleagă să viziteze Thailanda alături de mine, să se asigure că actele personale sunt valabile și că nu expiră în următoarele 6 luni.
Să mă contacteze cu toată încrederea pentru că sunt dispus să le ofer toate detaliile de care au nevoie sau să viziteze site-ul meu thailandezul.ro pentru că acolo am scris despre tot ce presupune această călătorie. De asemenea, să arunce un ochi pe rețelele sociale (Instagram, Facebook) sau pe blog unde povestesc despre experiențele trăite în Thailanda.
Sperăm că te-am inspirat. După cum se vede Eduard a decis să își facă viața mai plăcută renunțând la job-ul de birou și pivotând spre alte direcții.
Pe voi cum v-au făcut ultimii ani să vă schimbați prioritățile?
Leave a reply