• Menu
  • Menu

Citat de călătorie pentru un weekend bun 17

Că ne tot întreabă lumea ce vrem noi de la viață și care e planul. Ei bine, planul e simplu, vrem o viață de la care să nu avem nevoie să ne luăm o vacanță!

“Instead of wondering when your next vacation is, maybe you should set up a life you don’t need to escape.” – Seth Godin

Pare că tot mai multă lume caută calea spre fericire și libertate. Mai mult prin citatele de pe net și mai puțin în realitate! Așa că m-am gândit să vin cu câteva idei care la mine au funcționat. Poate vă ajută mai mult decât citatele inspiraționale.

Ce îți place vs ce nu îți place

Treaba e simplă. Găsește oamenii, activitațile, lucrurile care te bucură și încearcă să rezumi cât mai mult interacțiunea cu ce nu simți că ți-ar aduce bucurie. Nope, nu-i obligatoriu să te vezi cu X, dacă nici măcar nu îl suporți prea mult pe individ.

Sunt lucruri pe care uneori trebuie să le faci. Încearcă să faci cât mai puțin din ce trebuie și cât mai mult din ce vrei. Caută alternative. E important și pentru tine să simți că vrei, nu doar că trebuie!

Fă curățenie în prieteni

Vorbeam și mai sus de oameni. E atât de ușor uneori să ne lăsăm înconjurați de oamenii nepotriviți. Chiar nu văd sensul prieteniilor de complezență. Decât să îți petreci o oră, două, în compania unei persoane cu care nu ai cea mai bună chimie, mi se pare mult mai sănătos să îți dedici timp ție și apropiaților!

Fă lucrurile din suflet

Fără să te îngrijorezi prea mult de ce vor spune cei din jurul tău. Ai răbdare cu tine și îngăduință. Nu mai încerca să demonstezi oamenilor cine ești sau nu. Dă-ți voie să fii!

Ai răbdare!

Cu tine, dar și cu ceilalți. Suntem diferiți, facem lucrurile diferit, avem fiecare un alt ritm. Ai răbdare!

Ajută

Cred în zicala culegi ce semeni. Ajută și lasă-i și pe alții să te ajute! Nu te aștepta să primești ajutor neapărat de la cei pe care i-ai ajutat, consideră ajutorul ca un bun universal ce pleacă de la unul spre celălalt fără o traiectorie exactă.


Cum funcționează asta practic? M-am hotărât ce-mi aduce fericire, care sunt avantajele și dezavantajele, m-am apucat de treabă în ritmul meu, fără să îmi bat capul cu ce spun alții. Am tăiat cu toporul în definiția de prieten, am făcut un cerc mic de oameni care se califică.

Am încetat să fac lucruri cu care nu sunt de acord. Dacă ajut, înseamnă că am vrut să o fac. 


Până la urmă nu e chiar așa de complicat! Doar dacă am putea să fim mai sinceri cu noi, mai tranșanți atunci când trebuie. Poate nu ne-ar mai apăsa viața atât de mult!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

12 comments