• Menu
 • Menu

Câștigă o călătorie în Caraibe (P)

Câștigă o călătorie în Caraibe

Probabil mulți dintre voi ați văzut măcar un film din seria ”Pirații din Caraibe”, dar nu știu câți și-au pus problema ”Unde sau ce anume este Caraibe?”. Ei bine, acesta este un arhipelag format din peste 5000 de insule, situat între America de Nord și cea de Sud, la est de America Centrală.
Puerto Rico, Aruba, Haiti, Jamaica și Republica Dominicană sunt doar câteva dintre insulele care fac parte din această regiune spectaculoasă și care merită vizitate. Hmm, o vacanță la tropice! Sună bine, nu? Și dacă ar fi și gratis… și mai bine!

Te tentează? Perfect! Câștigă o călătorie in Caraibe! De la Ursus Cooler. Intră pe site, înscrie codul și poți câștiga! Atât de simplu.

Activități în Caraibe

Și acum hai să vă zic ce e de văzut și făcut în zonă. Sunt peste 5000 de insule, deci n-o să le acoperim chiar pe toate, dar puteți să vă faceți o idee 🙂 Fiind poziționat la tropice, tot arhipelagul se bucură de vreme bună aproape tot anul.
 
Apele turcoaz sunt fantastice pentru orice activitate acvatica fie ca e vorba de:
 • Snorkeling: dacă ți s-a întâmplat să visezi că stai într-un bungalow pe o plajă și că doar la câțiva pași ai oceanul limpede ca un acvariu și plin de tot felul de forme de viață care mai de care mai colorate, în Caraibe ai ocazia să-ți îndeplinești visul.
 • Scuba diving în Belize sau
 • Observatul delfinilor în mediul lor natural
 • Surf în Puerto Rico.

Și bineînțeles că printre cele mai populare activități se numără savuratul unei băuturi reci pe o plajă minunată la umbra unui palmier.
Pentru cei mai activi dintre voi, lenevitul la plajă poate nu este prima opțiune. Dar în Caraibe există nenumărate variante:
 • vă puteți aventura să urcați prin pădurea tropicală printre roci vulcanice pe ”The Pitons” în Saint Lucia.
 • Sau să mergeți mai lejer spre Concord Falls, trei cascade spectaculoase din Grenada.
 • Ori să explorați cheile râului Guanapo din Trinidad.

Cultura în Caraibe

Fiind o zonă atât de mare aveți șansele să întâlniți oameni și obiceiuri total diferite. Premiul celor de la Ursus Cooler vă trimite fie în Martinique fie în Havana. Așadar puteți alege să plecați fie de pe tărâm franțuzesc, fie din Cuba cea săracă, dar exotică.  Eu am citit cu mare drag poveștile Andreei din Cuba. Despre Martinique în schimb a povestit Tedoo. Și povestește atât de frumos că m-aș urca în avion acum.

Cu atâtea obiceiuri diferite, normal și mâncarea este la fel de variată. Totuși peste tot găsești trei elemente comune insulelor – pește și fructe de mare proaspete, fructe exotice proaspete și delicioase și trestia de zahăr.

Orice masă e și mai plăcută însoțită și ceva bun de băut! Peste tot prin insule găsești diverse vinuri de fructe, bere și rom. Felicitări, vă așteaptă 14 zile de relaxare!

Cum mă deplasez în Caraibe?

Majoritatea turiștilor aleg croazierele. Pentru că vă vine să credeți sau nu, e cea mai bună metodă de deplasare și de a vedea mai multe insule într-un timp scurt. Așa o să călătorești și tu dacă ești cel care căștigă o călătorie în Caraibe.

Hidden gems în Caraibe

Dintre toate insulele Montserrat are cel mai mic număr de vizitatori anual. Doar 9,000 de oameni au ajuns pe acest teritoriu britanic în 2016. Insula are un vulcan activ care, chiar dacă nu a mai dat semne de activitate din 2010, rămâne însă o amenințare pentru o parte din localnici.

O altă cea mai puțin vizitată insulă din lume este tot în Caraibe. Se numește Anguilla iar în 2016 au avut 79,000 de vizitatori, creștere cu 6,000 față de anul anterior. De asemenea, pe cât de frumoasă, este și scumpă fiind preferata vizitatorilor Americani cu foarte mulți bani.

Dacă sunteți curioși să descoperiți și să aflați despre insule (aproape) secrete din Caraibe vă recomand și acest articol de pe Huffington Post.

Mai multe despre premiul celor de la Ursus Cooler.

Căștigă o călătorie în Caraibe!

Câștigați o croazieră pentru două persoane, ambele trebuie să aibă peste 18 ani. Câștigătorul are posibilitatea să își aleagă una din croazierele puse la dispoziție de către organizator. Din câte am văzut în regulamentul concursului, îmbarcarea se face fie din Havana (Cuba), fie din Fort de France (Martinica, Caraibe).

Premiul include și:

 • Transport până în orașul de îmbarcare sau cel mai apropiat oraș.
 • Dacă este cazul și cazare în orașul din care se face plecarea sau întoarcerea.
 • 14 nopți de cazare pentru două persoane la bordul navei de croazieră
 • Toate mesele la bordul navei
 • Pachet de băuturi all inclusive
 • Program de divertisment în timpul croazierei
 • Acces la sălile de sport de la borul navei
 • Acces la piscine și jacuzzi

Sunt curioasă și eu care sunt variantele de traseu pe care le puteți alege. Dacă unul dintre cititori câștigă premiul vă sfătuim cu drag mai mult înainte de călătorie. Oricum, alegerea între plecarea din Havana și cea din Martinique mi se pare dificilă.

Succes! Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.